E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επιλέγοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό για ένα κατάστημα εστίασης

Επιλέγοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό για ένα κατάστημα εστίασης

Δημοσίευση 14/12/2023 | 20:41

Όταν πρόκειται για τον εξοπλισμό μιας επαγγελματικής κουζίνας και ενός καταστήματος εστίασης γενικότερα, η επιλογή που θα κάνετε είναι κρίσιμης σημασίας και μπορεί να παίξει κύριο ρόλο στην βιωσιμότητα ή όχι του καταστήματός σας.

Μαζέψαμε για εσάς τις καλύτερες συμβουλές γύρω από τον επαγγελματικό εξοπλισμό και πως να εξοπλίσετε με τον καλύτερο -και πιο πετυχημένο- τρόπο το κατάστημά σας ώστε να μεγιστοποιήσετε την βιωσιμότητά του αλλά και το κέρδος σας!

Κάντε μια λίστα με τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε

Σίγουρα, για να στήνετε ένα κατάστημα εστίασης, θα έχετε σκεφθεί τι προϊόντα θα τοποθετήσετε και τι εξοπλισμό θα χρειαστείτε για να τα υποστηρίξετε.

Αν όχι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φτιάξετε την εικόνα και τον χαρακτήρα που θα έχει το μαγαζί σας και έπειτα να δείτε με τι εξοπλισμό θα το υποστηρίξετε.

Εφόσον έχετε καταλήξει στα προϊόντα, θα πρέπει να καταγράψετε τις ανάγκες σε εξοπλισμό και μηχανήματα.

Ο εξοπλισμός εστίασης είναι αρκετά περίπλοκος και μια λάθος επιλογή μηχανήματος μπορεί να σας κοστίσει πολύ ακριβά μακροχρόνια!

Γι’αυτό υπάρχουν οι ειδικοί που μπορούν να σας συμβουλέψουν και να στήσουν μαζί σας ένα κατάστημα εστίασης από την αρχή, επιλέγοντας τον καλύτερο εξοπλισμό που θα σας αποφέρει και το υψηλότερο δυνατό κέρδος.

Αν θέλετε να προχωρήσετε μόνοι σας στην κατασκευή και τον εξοπλισμό, τότε σίγουρα φτιάξτε μια λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστείτε έτσι ώστε να μη ξεφύγετε παραπάνω αλλά και να έχετε μαζεμένα όλα όσα θα χρειαστείτε.

Επιλογή μιας εταιρείας που θα είναι ο συνεργάτης σας

Επιλέγοντας μια εταιρεία που θα συνεργαστείτε, επιλέγετε στην ουσία τον βασικό συνεργάτη του καταστήματός σας. Αυτή η εταιρεία θα πρέπει να σας υποστηρίξει από την αρχή παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές για την κατασκευή του καταστήματός σας αλλά και παρέχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Όμως, ο καλός συνεργάτης φαίνεται μετά την πώληση των μηχανημάτων όταν πρέπει να είναι δίπλα σας σε περίπτωση προβλήματος ή βλάβης.

Γι’αυτό, η εταιρεία που θα επιλέξετε πρέπει να προσφέρει γρήγορο service, πληθώρα ανταλλακτικών άμεσα διαθέσιμα σε απόθεμα και φυσικά τεχνογνωσία γύρω από όλα τα μηχανήματα που εμπορεύεται ή παράγει.

Στην Ελλάδα, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον εξοπλισμό εστίασης και στη δημιουργία καταστημάτων είναι η FrozenBAR όπου παρέχει εδώ και 12 έτη χρήσιμες υπηρεσίες γύρω από το στήσιμο νέων καταστημάτων και φυσικά στον εξοπλισμό τους με κορυφαία μηχανήματα και καινοτόμα προϊόντα.

Επιλογή καινοτόμων και χρήσιμων προϊόντων

Για το κατάστημά σας θα πρέπει να επιλέξετε καινοτόμα προϊόντα που θα σας κάνουν να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό.

Αν φτιάχνετε για παράδειγμα ένα κατάστημα γλυκών και βάλετε μέσα κρέπες-βάφλες-pancakes τότε προσφέρεται τα ίδια σχεδόν με αρκετά ακόμα καταστήματα!

Όμως, εκεί μπορείτε να διαφοροποιηθείτε προσφέροντας για παράδειγμα μίγματα που δεν υπάρχουν σε άλλα γειτονικά καταστήματα όπως ένα μίγμα red velvet βάφλας ή ένα παγωτό μηχανής soft ice.

Το παγωτό μηχανής είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκίσματα, για μικρούς και μεγάλους και πλέον επεκτείνεται η κατανάλωσή του όλο το χρόνο!

Είναι πολύ εύκολο να εισαχθεί σε ένα κατάστημα εστίασης καθώς απαιτεί μόνο μια επαγγελματική παγωτομηχανή καθώς και το αντίστοιχο μείγμα για τη δημιουργία του παγωτού.

Το συγκεκριμένο προϊόν έχει πολύ υψηλά περιθώρια κέρδους για ένα κατάστημα εστίασης ενώ παράλληλα η τιμή του είναι πολύ προσιτή και για τον καταναλωτή.

Με την επιλογή έξυπνων και καινοτόμων προϊόντων, το κατάστημά σας μπορεί να διαφοροποιηθεί στο χώρο της εστίασης και φυσικά να είναι απόλυτα επιτυχημένο και κερδοφόρο!

Τι θα πρέπει να αποφύγετε

Υπάρχουν κάποια πράγματα γύρω από την επιλογή του εξοπλισμού, που θα πρέπει να τα αποφύγετε ανεξαρτήτως του κόστους που μπορεί να έχουν.

Για παράδειγμα, αν βρείτε έναν φθηνό εξοπλισμό για το κατάστημά σας αλλά η εταιρεία που το προμηθεύει είναι μια αγνώστων στοιχείων χωρίς υποστήριξη ή καλό όνομα στην αγορά, τότε θα έχετε σίγουρα προβλήματα αν υπάρξει κάποιο θέμα με τον εξοπλισμό – όπως ένα τεχνικό πρόβλημα.

Γενικώς, όπως σε όλα τα πράγματα, τις περισσότερες φορές ισχύει το «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις» και αυτό έχει να κάνει τόσο με την ποιότητα των επαγγελματικών μηχανημάτων αλλά περισσότερο και με την υποστήριξη που θα λάβετε από την εταιρεία που σας τα προμήθευσε.

Στη χώρα μας υπάρχουν καταξιωμένες εταιρείες με χρόνια εμπειρίας στον εξοπλισμό εστίασης που μπορεί να εμπιστευτείτε και να εξοπλίσετε με επιτυχία το δικό σας κατάστημα!

Τέλος, υπάρχουν και αρκετές σελίδες που μπορεί να λάβετε χρήσιμο ενημερωτικό υλικό όπως είναι το blog της FrozenBAR που παρέχει τελείως δωρεάν χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τα καταστήματα εστίασης και το χώρο γενικότερα σε όλους, ελεύθερα!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 114 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 116 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 117 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 117 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 117 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 125 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 125 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 125 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 125 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 148 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 149 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 24
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.