E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επιδεινώνεται η κατάσταση της Σελίν Ντιόν ‑ Έχασε τον έλεγχο των μυών της

Τι αποκάλυψε η αδερφή της, Κλοντέτ

Επιδεινώνεται η κατάσταση της Σελίν Ντιόν ‑ Έχασε τον έλεγχο των μυών της
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/12/2023 | 08:27

Η Σελίν Ντιόν συνεχίζει να δίνει τη δική της μάχη, έχοντας έρθει αντιμέτωπη με το Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου αλλά τα νέα δεν είναι θετικά για την κατάσταση της υγείας της.

Η αδερφή της, Κλοντέτ, είπε ότι η θρυλική τραγουδίστρια «έχει πλέον χάσει τον έλεγχο των μυών της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νευρολογική διαταραχή με την οποία έχει διαγνωστεί η 55χρονη σταρ έχει αρχίσει να δείχνει τα «δόντια» της, αφού αν και η ίδια προσπαθεί πολύ, δεν έχει τον έλεγχο των μυών της. «Αυτό που μου ραγίζει την καρδιά είναι ότι ήταν πάντα πειθαρχημένη» δήλωσε η Κλοντέτ στο 7 Jours και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι και στα δικά μας όνειρα και στα δικά της, ο στόχος είναι να επιστρέψει στη σκηνή. Με ποια ιδιότητα; Δεν ξέρω. Οι φωνητικές χορδές είναι μύες και η καρδιά είναι επίσης ένας μυς. Επειδή πρόκειται για μία στο εκατομμύριο περιπτώσεις, οι επιστήμονες δεν έχουν κάνει τόσο μεγάλη έρευνα, επειδή δεν επηρεάζει πολλούς ανθρώπους».

Αναφερόμενη στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της οικογένειας της Σελίν Ντιόν, το «Fondation Maman Dion», η Κλοντέτ δήλωσε: «Κάποιοι άνθρωποι έχουν χάσει την ελπίδα τους επειδή πρόκειται για μια ασθένεια που δεν είναι ευρέως γνωστή. Αν ξέρατε μόνο τον αριθμό των τηλεφωνημάτων που δέχεται το ίδρυμα για τη Σελίν... Οι άνθρωποι μας λένε ότι την αγαπούν και προσεύχονται γι' αυτήν. Παίρνει τόσα πολλά μηνύματα, δώρα και ευλογημένους σταυρούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά από 3,5 χρόνια

Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου η διάσημη τραγουδίστρια εμφανίστηκε δημόσια έπειτα από 3,5 χρόνια στο Λας Βέγκας, εν μέσω της μάχης που δίνει με το σύνδρομο του δυσκίνητου ανθρώπου, προκειμένου να παρακολουθήσει έναν αγώνα χόκεϊ στην T-Mobile Arena μεταξύ των Vegas Golden Knights και της ομάδας της πατρίδας της, των Montreal Canadiens.

Παρ' όλο που η ομάδα της έχασε, όλοι είχαν καλή διάθεση στα αποδυτήρια μετά το πέρας του αγώνα, καθώς η Ντιόν συζητούσε με την ομάδα και έδειχνε πολύ ευδιάθετη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Καναδή τραγουδίστρια δεν έχει δώσει συναυλίες και έχει αποδεσμεύσει σχεδόν όλο το προσωπικό της, καθώς δίνει μάχη με την ασθένεια. Το βίντεο και οι φωτογραφίες είναι οι πρώτες της τραγουδίστριας έπειτα από 3,5 χρόνια.

Οι γιοι της Ντιόν, Ρενέ-Τσαρλς, και οι δίδυμοι Νέλσον και Έντι ήταν μαζί της και πόζαραν με μερικούς από τους παίκτες.

Η ποπ σταρ ανακοίνωσε στον κόσμο στα τέλη του περασμένου έτους ότι πάσχει από το συγκεκριμένο σύνδρομο βάζοντας σε αναστολή τη μουσική της καριέρα, προκειμένου να αφοσιωθεί στην υγεία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι το «Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου»

Το «Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου» (Stiff Person Syndrome-SPS) είναι μια σπάνια νευρολογική διαταραχή με χαρακτηριστικά αυτοάνοσου νοσήματος. Το SPS χαρακτηρίζεται από κυμαινόμενη μυϊκή ακαμψία στον κορμό και τα άκρα και αυξημένη ευαισθησία σε ερεθίσματα όπως ο θόρυβος, το άγγιγμα και η συναισθηματική δυσφορία, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μυικούς σπασμούς. Οι καμπουριασμένες και δύσκαμπτες στάσεις είναι χαρακτηριστικές της διαταραχής.

Τα άτομα με SPS μπορεί να μην είναι σε θέση να περπατήσουν ή να μετακινηθούν ή ακόμα και φοβούνται να βγουν από το σπίτι επειδή οι θόρυβοι του δρόμου, όπως ο ήχος μιας κόρνας, μπορεί να προκαλέσουν σπασμούς και πτώσεις. Το SPS προσβάλλει διπλάσιο αριθμό γυναικών σε σχέση με τους άνδρες.

Συχνά συνδέεται με άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο διαβήτης, η θυρεοειδίτιδα, η λεύκη και η παθολογική αναιμία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη κατανοήσει τι προκαλεί το SPS, αλλά η έρευνα δείχνει ότι είναι το αποτέλεσμα μιας αυτοάνοσης αντίδρασης στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατά κεφαλήν εισόδημα: Η Ελλάδα στο ‑5%, η ΕΕ στο +22% στην 20ετία

Χτες

Μόνο δύο χώρες στην ΕΕ είδαν το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών να μειώνεται την τελευταία 20ετία – και η Ελλάδα είναι η μία από αυτές

Ο Τσίπρας έστειλε την «Ιθάκη» στον Αδωνι με αφιέρωση και αυτός απάντησε: «Καλή αντάμωση»

Χτες

«Ως γνήσιος βιβλιοπώλης και εγώ θα του στείλω το νέο δικό μου βιβλίο: `Ρώμη`»

Ιθάκη ‑ Τσίπρας: Πόσο αντίτυπα έχουν πουληθεί μέχρι τώρα

Χτες

Ανάρπαστο έγινε από την πρώτη κιόλας ημέρα το νέο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη»

Διασωληνωμένος 12χρονος στο Παίδων, υπέστη εγκαύματα στο τζάκι

Χτες

Ο 12χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του και τη διακομιδή του στην Αθήνα

Αναστάτωση στο Ηράκλειο: Προσαγωγές για επίθεση σε βάρος οικογένειας Ισραηλινών

Χτες

Στο κέντρο του Ηρακλείου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας

Η Ρωσία θα μπορούσε έως το 2029 να είναι σε θέση να επιτεθεί εναντίον χώρας‑μέλους του ΝΑΤΟ, λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Χτες

Η Ρωσία αν μη τι άλλο δημιουργεί για τον εαυτό της την επιλογή ενός πολέμου εναντίον του ΝΑΤΟ το αργότερο έως το 2029, δήλωσε ο Γιόχαν Βάντεφουλ

Θεσσαλονίκη: Σε φυλάκιση 4 ετών καταδικάστηκε διανομέας για τον θάνατο 50χρονου πεζού

Χτες

Ο 29χρονος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη

Η Ουκρανία έχει συμφωνήσει με τα βασικά σημεία της πρότασης Τραμπ, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Χτες

Νωρίτερα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας είχε κάνει, επίσης, λόγο για συμφωνία ΗΠΑ και Ουκρανίας στους βασικούς όρους του σχεδίου, στη διάρκεια των επαφών στη Γενεύη

Ξεψύχησε λέγοντας το «Πάτερ Ημών» κλαίγοντας και παρακαλώντας για τη ζωή της η 75χρονη στη Σαλαμίνα

Χτες

Ο εθισμός της στον τζόγο, οι κάμερες και το αίμα στο αυτοκίνητο πρόδωσαν την 46χρονη που σκότωσε την πεθερά της στη Σαλαμίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.