E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θετική εξέλιξη στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη

Διάδρομος για την επίλυση του θέματος

Θετική εξέλιξη στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/12/2023 | 19:45

Θετική εξέλιξη για την επίλυση του ζητήματος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη θεωρείται το σκεπτικό της σημερινής απόφασης του αλβανικού δικαστηρίου και η αποδοχή του από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αναφέρει ότι «από την ανάγνωση της αιτιολογημένης απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος σχετικά με την άρνηση της άδειας ορκωμοσίας στον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας», θεωρεί σημαντικό να επισημάνει τρία σημεία: «Η άρνηση της άδειας ορκωμοσίας υπό τις συνθήκες της προφυλάκισης από τη Γενική Διεύθυνση Φυλακών αποτελεί τελικά νομικά ορθή στάση. Ομοίως, η απόρριψη του αιτήματος από το Δικαστήριο είναι σαφώς διατυπωμένη και εύκολα κατανοητή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, σημειώνει πως το γεγονός ότι ο Φρέντι Μπελέρη παραμένει εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης και ότι μόνο η επίσημη απόφαση θα καθορίσει τη δυνατότητά του να ορκιστεί σε περίπτωση αθωότητας ή την αδυναμία του να συνεχίσει να είναι δήμαρχος σε περίπτωση ενοχής, είναι επίσης σαφώς διατυπωμένη και εύκολα κατανοητή.

Περαιτέρω, ο Αλβανός πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η «αναφορά του δικαστηρίου στο αδιέξοδο που προκλήθηκε από την προσωρινή συνέχιση των καθηκόντων του ηττημένου υποψηφίου, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος παραμένει προφυλακισμένος και ο προηγούμενος δήμαρχος δεν έχει τη νομιμοποίηση να ηγηθεί του δήμου εν απουσία του νικητή, υπογραμμίζει σαφώς την ανάγκη επίλυσης του αδιεξόδου αυτού μέσω της διακοπής της θητείας του ηττημένου υποψηφίου, με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές για τη διασφάλιση των δημόσιων υπηρεσιών στον Δήμο Χειμάρρας».

Καταληκτικά, κατά τον Έντι Ράμα η αιτιολογημένη απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη νομική επιβεβαίωση της «υπόθεσης Μπελέρη» ως ζήτημα δικαιοσύνης και όχι πολιτικής ή με οποιονδήποτε τρόπο σχετικό με τις αρχές της κεντρικής κυβέρνησης. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι το σκεπτικό αυτής της απόφασης δημιουργεί θετική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του προαναφερθέντος αδιεξόδου.

Αρμόδια πηγή σημείωνε ότι το σκεπτικό της σημερινής απόφασης του αλβανικού δικαστηρίου επιβεβαιώνει ότι ο Φρέντι Μπελέρη εξελέγη δήμαρχος Χειμάρρας και ότι ο ηττηθείς υποψήφιος Γκόρο δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί καθήκοντα δημάρχου. Η αποδοχή του σκεπτικού της απόφασης από τον Αλβανό πρωθυπουργό είναι σημαντικό βήμα στη διαδικασία μετάβασης εξουσίας στον Δήμο Χειμάρρας έως την ολοκλήρωση της εκκρεμούς δικαστικής διαδικασίας, υπογραμμίζουν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Γονείς παράτησαν τον 17χρονο αυτιστικό γιο τους σε ίδρυμα

Σήμερα

Αδιαφορία γονέων για παιδί με αυτισμό στην Πάτρα προκαλεί έντονη ανησυχία

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Πέθανε η μητέρα του ‑ To συγκινητικό «αντίο» του

Σήμερα

Ήσουν δυνατή και περήφανη, θα σε αγαπώ για πάντα, γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

Αναστάτωση στην Basket League: Απόφαση της ΓΓΑ «παγώνει» έξι προπονητές, ανάμεσά τους και τον Εργκίν Αταμάν

Σήμερα

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητά νέα έγγραφα και κάρτες για την άδεια παρουσίας στους πάγκους, αφήνοντας έξι κορυφαίους προπονητές εκτός αγώνων

Τρόμος για φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη: Ο πρώην της έγινε stalker για έναν ολόκληρο χρόνο

Σήμερα

Η σοκαριστική εξομολόγηση για την κόλαση που βίωνε

Γερμανία: Βασάνιζε για ώρες η 17χρονη θετή κόρη την Ίρις Στάλτσερ ‑ Της έκαψε μέχρι και τα μαλλιά!

Σήμερα

Η δήμαρχος του Χέρντεκε επιβίωσε από την σαδιστική επίθεση

Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό – Νταλίκα παρέσυρε ΙΧ που είχε σταματήσει στη ΛΕΑ – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

Χτες

Το ΙΧ ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και είχε κάνει στην άκρη - Σώθηκε ο 80χρονος οδηγός

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας ετοιμάζουν καταφύγια για την «Ημέρα της Κρίσης»: Πρέπει να ανησυχούμε;

Χτες

Γιατί ο Ζούκερμπεργκ και άλλοι κρίσοι ετοιμάζονται για «τέλος του κόσμου».

Καρυστιανού: «Για να δίνουν το πράσινο φως για εκταφή, έχουν σκεφτεί τρόπο να ελέγξουν το αποτέλεσμα»

Χτες

«Υποχρεωτικά πρέπει να απευθυνθούμε σε εργαστήρια του εξωτερικού και για θέμα αξιοπιστίας και για θέμα εμπιστοσύνης στο ελληνικό κράτος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.