E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ζωή Δαλακλίδου: 11 χρόνια από τον βιασμό και τη δολοφονία της

«Το γέλιο σου το δυνατό ηχεί ακόμη στα αυτιά μου»

Ζωή Δαλακλίδου: 11 χρόνια από τον βιασμό και τη δολοφονία της
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/12/2023 | 11:19

Τη μνήμη της αγαπημένης τους Ζωής τιμούν τέτοια μέρα κάθε χρόνο με αναρτήσεις τους στο Facebook τα αδέρφια της, θέλοντας ο κόσμος να μην ξεχάσει την άγρια δολοφονία της. Η Ζωή Δαλακλίδου, πριν από 11χρόνια έχασε τη ζωή της όταν βιάστηκε, δολοφονήθηκε και κάηκε από τον Χρήστο Παπάζογλου.

Συγκινεί η ανάρτηση της αδερφής της, η οποία ξαναζεί κάθε χρόνο τέτοια μέρα τη φρίκη όταν έμαθε για την δολοφονία της Ζωής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ξημερώνει για άλλη μια φορά η μέρα σου. 11 χρόνια ψυχή μου, 11 χρόνια Ζωή μου!! Και τα χρόνια περνάνε και δεν τα καταλαβαίνω. Οι στιγμές πολλές με την απουσία σου αισθητή. Δεν υπάρχει μέρα που να μην αναφέρω το όνομα σου, να μην σε μνημονεύω. Δεν υπάρχει στιγμή που να μην σκέφτομαι τι μπορεί να έκανες, τι μπορεί να έλεγες, πως θα ήταν η ζωή σου σήμερα.
Σε ονειρεύομαι να ταξιδεύεις, όπως σου άρεσε, να γυρνάς τον κόσμο, να γνωρίζεις νέους πολιτισμούς, να φωτογραφίζεις καθετί που σου κινεί το ενδιαφέρον. Σκέφτομαι τις στιγμές μας, το γέλιο σου το δυνατό που ηχεί ακόμη στα αυτιά μου. Προσπαθώ να μην ξεχάσω καμία σου λεπτομέρεια κοιτώντας τις φωτογραφίες σου/μας. Η εικόνα σου να μένει ζωντανή όσα χρόνια και αν περάσουν. Αυτόν τον τρόπο έχω.

Ψυχή μου νιώθω ότι ήταν χθες όλο αυτό που συνέβη. Νιώθω ότι κάθε χρόνο το ξαναζώ. Το μόνο που θα ήθελα να διαγράψω από την μνήμη μου είναι την φρίκη και τον πόνο που πέρασες και περνάμε εμείς ακόμη.

Ελπίζω στην ηρεμία και τη γαλήνη της ψυχής σου, αυτο μας κρατάει δυνατούς.
Μας λείπεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

27/12/2012 - 27/12/2023»

Το άγριο έγκλημα

Ήταν λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2012, όταν η Ελλάδα συγκλονίστηκε από ένα φρικιαστικό έγκλημα πρωτοφανούς αγριότητας για τα δεδομένα όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και ολόκληρης της χώρας. Το πτώμα της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου είχε βρεθεί κάτω από το μπαλκόνι του πατρικού της στην Ξάνθη, όπου είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη, πόλη στην οποία ζούσε για να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά της.

Ο 27χρονος τότε Χρήστος Παπάζογλου βίασε, κακοποίησε βάναυσα, χτύπησε αλύπητα και στη συνέχεια έκαψε ζωντανή την κοπέλα. Η φωτιά που έβαλε στο κορμί της επεκτάθηκε σε δύο δίκυκλα και - κατά τραγική σύμπτωση - προσπάθησαν να τη σβήσουν ο πατέρας και ο αδελφός της, χωρίς να αντιληφθούν ότι καιγόταν και η 34χρονη. Η άτυχη Ζωή Δαλακλίδου επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι της όταν της επιτέθηκε στην εξώπορτα του σπιτιού της, ο δράστης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 34χρονη βιάστηκε κατά φύση και παρά φύση ενώ στη συνέχεια κακοποιήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο αφού στα γεννητικά της όργανα βρέθηκαν δύο μεγάλες τομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προηγουμένως, ο δράστης την ακινητοποίησε χτυπώντας το κεφάλι της στο δάπεδο. Στη συνέχεια, για να της κλείσει μια και καλή το στόμα, πήρε βενζίνη από τα μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα στην πιλοτή, την περιέλουσε και της έβαλε φωτιά ενώ ακόμη είχε τις αισθήσεις της! Η άτυχη Ζωή άρχισε να ουρλιάζει από τους φρικτούς πόνους και λίγο μετά άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κυνική ομολογία του

Για την Αστυνομία ήταν ζήτημα τιμής να εντοπίσει τον δολοφόνο. Ύστερα από έρευνες οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 27χρονο που, αν και αρχικά αρνήθηκε την αποτρόπαιη πράξη του, στη συνέχεια αναγκάστηκε να ομολογήσει. Εξάλλου, τα στοιχεία σε βάρος του ήταν συντριπτικά.

Το κινητό της 34χρονης βρέθηκε στο σπίτι του, ενώ αποτύπωμά του εντοπίστηκε σε ένα αυτοκίνητο στην πιλοτή όπου διέπραξε το στυγερό έγκλημα. Ακόμη μεγαλύτερο σοκ είχε προκαλέσει τότε η κυνική ομολογία του ότι έβαλε φωτιά στην 34χρονη γιατί φοβόταν ότι θα τον αναγνώριζε.

«Έτσι μου ήρθε και το έκανα. Την ήξερα και μου άρεσε. Την είδα τυχαία μπροστά μου και την ακολούθησα. Της επιτέθηκα όταν έβαζε τα κλειδιά στην πόρτα. Θα με αναγνώριζε και για αυτό την έκαψα», είχε πει στην απολογία του.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρόστιμο 415 εκατ. από την Κομισιόν στην Ελλάδα για την κακοδιαχείριση αγροτικών επιδοτήσεων

Σήμερα

Το πιθανότερο σενάριο είναι το πρόστιμο να επιβαρύνει απευθείας τον κρατικό προϋπολογισμό

Ζωή σε 12 ανθρώπους έδωσαν τα δύο παιδιά που «χάθηκαν» στον Αραχθο – «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς τους»

Σήμερα

Συνολικά 13 μοσχεύματα παρέχουν σε χρόνιους ασθενείς δεύτερη ευκαιρία στην ζωή

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο αστυνομικός που έσωσε το βρέφος από το μπαλκόνι – «Ψάχναμε με φακούς, ακολουθήσαμε τις φωνές»

Σήμερα

Οι δύο γονείς, ηλικίας 36 και 35 ετών, που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα

Παρέμβαση Τραμπ για Ιράν: Παραδοθείτε άνευ όρων, ξέρουμε πού κρύβεται ο Χαμενεΐ, η υπομονή μας εξαντλείται

Σήμερα

«Έχουμε τον έλεγχο του εναέριου χώρου του Ιράν, κανείς δεν το κάνει καλύτερα από τις παλιές ΗΠΑ»

Ινδονησία: Η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου Lewotobi Laki Laki ‑ «Πνίγει» τον ουρανό με στάχτη

Σήμερα

Λόγω της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας, η ζώνη επικινδυνότητας επεκτάθηκε σε ακτίνα περίπου 8 χιλιομέτρων γύρω από τον κρατήρα

Σεισμός μεταξύ Γαύδου και Κρήτης

Σήμερα

Το επίκεντρο ήταν 5 χιλιόμετρα βόρεια του ακριτικού νησιού

Πόσο χρόνο χρειάζεται το Ιράν για να κατασκευάσει ένα πυρηνικό όπλο

Σήμερα

Η εκτίμηση της CENTCOM: «Μερικά βήματα πριν τα πυρηνικά»

Επικοινωνία Πούτιν με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ για το Ιράν

Σήμερα

Οι δύο ηγέτες θα εστιάσουν στην κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή

Καθηλωμένοι οι μισθοί ‑ Τρεις στους δέκα μισθωτούς αδυνατούν να ξοδέψουν για τις προσωπικές τους ανάγκες

Σήμερα

Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του 2025 του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση την περίοδο 2009-2024, ο μέσος ετήσιος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 32,8%

Κόλπος του Ομάν: Συνεχίζει να καίγεται το τάνκερ Adalynn ‑ Η «τύφλωση» των GPS έφερε την σύγκρουση

Σήμερα

Σοβαρό ναυτικό συμβάν κοντά στο Στενό του Ορμούζ εν μέσω γεωπολιτικής έντασης – Υπόνοιες για παρεμβολή GPS και ηλεκτρονική απειλή

Πώς μπορεί να ξεκινήσει ο Γ` Παγκόσμιος Πόλεμος ‑ Ειδικός προειδοποιεί

Σήμερα

Τι αναφέρει καθηγητής Ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ

Αραχθος: Ζωή σε 11 ανθρώπους έδωσαν τα 2 παιδιά

Σήμερα

Τα δύο παιδιά έδωσαν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε 11 ανθρώπους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.