E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πανάδες στο πρόσωπο: 3+1 συμβουλές για καθαρό & λαμπερό πρόσωπο!

Πανάδες στο πρόσωπο: 3+1 συμβουλές για καθαρό & λαμπερό πρόσωπο!

Δημοσίευση 10/1/2024 | 22:26

Στην πορεία της ζωής, κάποιοι από εμάς έχουμε την ατυχία να γνωρίζουμε κάποιους «ανεπιθύμητους επισκέπτες» που καταφέρνουν να κρύβονται στο πρόσωπό μας: τις πανάδες!

Στην πορεία της ζωής, κάποιοι από εμάς έχουμε την ατυχία να γνωρίζουμε κάποιους «ανεπιθύμητους επισκέπτες» που καταφέρνουν να κρύβονται στο πρόσωπό μας: τις πανάδες!

Αν και αποτελούν φυσικό μέρος της ενήλικης ζωής, δεν υπάρχει λόγος να μην αναζητήσουμε τρόπους για να τους αντιμετωπίσουμε φυσικά και αποτελεσματικά. Με τη βοήθεια των skin experts του Pharm24.gr, θα ρίξουμε φως στον κόσμο της φροντίδας του προσώπου, ανακαλύπτοντας τους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των πανάδων!

Τι είναι οι πανάδες; 

Αρχικά, πριν μάθουμε τους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των πανάδων, καλό θα ήταν να μάθουμε και τι είναι ακριβώς οι πανάδες!

Ο όρος "πανάδες" αναφέρεται στις μικρές σκούρες ή φωτεινές κηλίδες που εμφανίζονται στο πρόσωπο, κυρίως στην περιοχή της μύτης, των ματιών, και των ζυγωματικών. Είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που σχετίζεται με την έκθεση του δέρματος στον ήλιο και την αύξηση της παραγωγής μελανίνης, του χρώματος που δίνει στην επιδερμίδα την χαρακτηριστική της απόχρωση.

Οι πανάδες μπορεί να είναι αποτέλεσμα φυσιολογικών διαδικασιών, αλλά και να προκληθούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία, ο γήρανσης, ή ορισμένες ορμονικές αλλαγές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πανάδες μπορεί να θεωρούνται αισθητικά ανεπιθύμητες, και άνθρωποι επιδιώκουν τρόπους να τις μειώσουν ή να τις απαλλάξουν.

Πανάδες στο πρόσωπο: 3+1 tips για φυσική αντιμετώπιση 

Δες παρακάτω τις καλύτερες συμβουλές για να αντιμετωπίσεις τις πανάδες με φυσικό τρόπο!

Tip 1 Μακριά από τον ήλιο! 

Όπως πάντα, η πρόληψη αποτελεί και την καλύτερη – φυσική – θεραπεία. Όπως αναφέρθηκε και στον ορισμό των πανάδων, ο ήλιος αποτελεί τη no.1 αιτία πρόκλησης πανάδων.

Προσπάθησε να αποφεύγεις την έντονη έκθεση στον ήλιο τις μεσημβρινές ώρες (1μ.μ. – 4μ.μ.) και φόρα αντηλιακό προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας.

Tip 2 Μολύβι φρυδιών 

Για να εξομαλύνεις τις περιοχές με πανάδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι φρυδιών για να προσθέσετε μερικές σκιές.

Tip 3 Χυμός λεμονιού 

Ο χυμός του λεμονιού αποτελεί μια από τις αποτελεσματικές σπιτικές λύσεις για τις κηλίδες, το μέλασμα και τις φακίδες. Άπλωσε το λεμόνι στις περιοχές που επιθυμείς, χρησιμοποιώντας μπαλίτσες από βαμβάκι, και ξέπλυνε μετά από περίπου 15 λεπτά. Αυτή η θεραπεία μπορεί να μειώσει τις σκοτεινές περιοχές και να αναζωογονήσει το δέρμα φυσικά.

Tip 3+1 Κρέμα κατά των Πανάδων φυσικά! 

Η αντιμετώπιση των πανάδων μπορεί να γίνει εύκολα και αποτελεσματικά και με μία κρέμα κατά των πανάδων! Οι κρέμες κατά των πανάδων συνήθως περιέχουν ενεργά συστατικά που στοχεύουν στη μείωση των σκοτεινών περιοχών, των κηλίδων και το μέλασμα. Ανάλογα με τα συστατικά τους, μπορεί να προσφέρουν οφέλη, όπως αποχρωματισμό, ενυδάτωση και ανανέωση του δέρματος του προσώπου.

Στο online φαρμακείο του Pharm24.gr μπορείτε να βρείτε μερικές από τις καλύτερες κρέμες για πανάδες που μπορείτε να βρείτε από κορυφαία brands, όπως VichyUriageYouthLabCaudalie.

Vichy προϊόντα κατά των πανάδων: γιατί να τα επιλέξω; 

Η Vichy, με τη σειρά Vichy Collagen Specialist, προσφέρει νεανικό δέρμα, κάνοντας ανάπλαση της επιδερμίδας και διορθώνοντας τα αποτελέσματα της απώλειας του κολλαγόνου, τις πανάδες.

Παράλληλα, τα εργαστήρια Vichy, με τη δημιουργία του ορού Vichy Liftactiv Specialist B3 Serum, βρήκαν την τέλεια φόρμουλα για μείωση της εμφάνισης καφέ κηλίδων, δυσχρωμιών και ρυτίδων.

Ο ορός, με υποαλλεργική σύνθεση που περιέχει Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy για ενδυνάμωση, περιέχει και τα υψηλής συγκέντρωσης συστατικά:

  • 5% Νιασιναμίδη

  • Γλυκολικό Οξύ

  • Βιταμίνη Cg

  • Βιο-Πεπτίδια Κολλαγόνου

* Ο ορός Vichy Liftactiv Specialist BSerum απευθύνεται για όλους τους φωτότυπους.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 114 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 116 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 117 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 117 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 117 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 125 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 125 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 125 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 125 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 148 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 149 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.