E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ταινίες της εβδομάδας: Μια εβδομάδα με πολύ ποδόσφαιρο

Από 17 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους

Ταινίες της εβδομάδας: Μια εβδομάδα με πολύ ποδόσφαιρο
@Hilary Brown Gayle
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Ένα Γκολ για τη Νίκη - Το Αλάνι - Sound of Freedom, Η Μελωδία της Ελευθερίας - Ο Γρήγορος Τσάρλι - Μητέρα, Πατρίδα - Μια Ζωή - Τρεις Κλέφτες και Ενα Λιοντάρι - Οι Οργανοποιοί των Εξαρχείων

Ένα Γκολ για τη Νίκη (Next Goal Wins)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

του Τάικα Γουαϊτίτι. Με τους Μάικλ Φασμπέντερ, Οσκαρ Νάιτλι, Καϊμάνα.

Κωμωδία 2023, ΗΠΑ 103’

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αμερικανικής Σαμόα, διαβόητη για την ταπεινωτική της ήττα με σκορ 31-0, στρέφεται στον κακότυχο και αντισυμβατικό προπονητή Τόμας Ρόνγκεν με την ελπίδα να μεταμορφωθεί σε μία αξιοπρεπή, ανταγωνιστική ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Αλάνι (Scrapper)

της Σάρλοτ Ρέγκαν. Με τους Λόλα Κάμπελ, Αλίν Ουζούν, Κάρι Κράνκσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δραματική Κομεντί 2023, Ην. Βασίλειο 84’

Η Τζόρτζι, ένα ονειροπόλο 12χροο κορίτσι, ζει ευτυχισμένη μόνη στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο, γεμίζοντας το με μαγεία. Ξαφνικά, εμφανίζεται ο εν διαστάσει πατέρας της και την αναγκάζει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Sound of Freedom, Η Μελωδία της Ελευθερίας (Sound of Freedom)

του Αλεχάντρο Μοντεβέρδε. Με τους Τζιμ Καβίζελ, Μάιρα Σορβίνο, Μπιλ Καμπ.

Βιογραφία 2023, ΗΠΑ 131’

H αληθινή ιστορία του πρώην κυβερνητικού πράκτορα Τιμ Μπάλαρντ που παράτησε τη δουλειά του για να σώσει ένα μικρό κορίτσι από κυκλώματα σωματεμπόρων στη ζούγκλα της Κολομβίας και μαζί με αυτό και κάποια δεκάδες παιδιά από τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα trafficking.

Ο Γρήγορος Τσάρλι (Fast Charlie)

του Φίλιπ Νόις. Με τους Πιρς Μπρόσναν, Μορένα Μπακαρίν, Τζμπένγκα Ακινάγκμπε, Τόμπι Χους.

Περιπέτεια 2023, ΗΠΑ 100’

Ο Τσαρλς Σουίφτ έχει δουλέψει ως εκτελεστής της μαφίας 30 ολόκληρα χρόνια. Με τον Σταν, τον αρχιμαφιόζο του Ορλάντο, είναι σαν οικογένεια, σαν πατέρας με γιο, ενώ μοιράζονται την αγάπη τους για το ιταλικό φαγητό. Ο Τσάρλι είναι ένας αποτελεσματικός, γρήγορος και μάλλον υπεροπτικός εκτελεστής. Φέρει την κάθε αποστολή σε πέρας πολύ γρήγορα, χωρίς μπελάδες, χωρίς ίχνη και εκπλήξεις. Αλλά έχει έρθει η μέρα που δεν λειτουργούν όλα ρολόι για τον Τσάρλι. Δεν του φτάνει που του έχουν φορτώσει έναν νέο, απρόβλεπτο συνεργάτη, μαθαίνει ότι πρέπει να βασιστεί για βοήθεια στη ζόρικη, πρώην γυναίκα του νεκρού θύματος, τη Μάρσι. Αποφασίζει να την αφοπλίσει βγάζοντας την ένα ραντεβού, αλλά καταλήγει αφοπλισμένος ο ίδιος. Αργότερα την ίδια νύχτα, ο Τσάρλι ανακαλύπτει ότι ο Σταν και όλη η συμμορία του έχουν σφαγιαστεί, μετά την προδοσία ενός δικού τους, που συνωμοτούσε με αντίπαλη συμμορία. Οργισμένος και επιφυλακτικός απέναντι σε όλους, εκτός ίσως από τη Μάρσι, ο Τσάρλι ακολουθεί το μονοπάτι της εκδίκησης μέσα από έναν ιστό μαφιόζων και δολοφόνων, ενώ τον καταδιώκει ένας άλλος πανίσχυρος εκτελεστής.

Μητέρα, Πατρίδα (Matria)

του Αλβαρο Γκάγκο. Με τους Μαρία Βάσκεζ.

Δραματική 2023, Ισπανία 100’

Η Ραμόνα, παγιδευμένη σε μία αποτυχημένη σχέση και μητέρα μιας δεκαεπτάχρονης, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ψαριών σε μια παραθαλάσσια πόλη και όταν οι αλλαγές στο εργοστάσιο την αναγκάζουν να αναζητήσει νέα δουλειά, αναλαμβάνει τη φροντίδα ενός ηλικιωμένου που πρόσφατα έχασε τη γυναίκα του.

Μια Ζωή (One Life)

του Τζέιμς Χόους. Με τους Αντονι Χόπκινς, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Τζόνι Φλιν, Λενα Ολιν.

Δραματική 2023, Ην. Βασίλειο 110’

Ο Νίκι επισκέφτηκε την Πράγα τον Δεκέμβριο του 1938 και βρήκε οικογένειες που είχαν εγκαταλείψει τη χώρα με την άνοδο των Ναζί στη Γερμανία και την Αυστρία, ζώντας σε απελπιστικές συνθήκες με ελάχιστο ή καθόλου καταφύγιο και φαγητό και υπό την απειλή της ναζιστικής εισβολής. Αμέσως κατάλαβε ότι ήταν αγώνας με τον χρόνο. Πόσα παιδιά θα μπορούσε να σώσει αυτός και η ομάδα του πριν κλείσουν τα σύνορα;

Τρεις Κλέφτες και Ένα Λιοντάρι (Three Robbers and a Lion)

του Ράσμους Α. Σίβερτσεν. Με τις φωνές των Χρήστου Θάνου, Αγγελου Λιάγκου, Βαγγέλη Στρατηγάκου, Αλεξάνδρας Λέρτα, Πηνελόπης Σκαλκώτου, Κωνσταντίνου Λάγκου, Πέτρου Δαμουλή, Θάνου Λέκκα, Τάνιας Παλαιολόγου.

Animation 2022, Νορβηγία 72’

Όλοι θα ζούσαν ειρηνικά στο ειδυλλιακό Κάρδαμο αν δεν υπήρχαν οι τρεις ταραξίες, Κάσπερ, Τζέσπερ και Τζόναθαν που όλο κόβουν βόλτες. Το χάος κυβερνάει τις ζωές τους και το σπίτι τους. Συγκατοικούν με ένα λιοντάρι και χρειάζονται άμεσα μία οικονόμο, οπότε καταστρώνουν ένα σχέδιο απαγωγής της κυρίας Σοφίας που φημίζεται για τη νοικοκυροσύνη της. Όμως, οι διοικητικές της δεξιότητες είναι ακόμα πιο σπουδαίες από τις οικοκυρικές της: Διαφεντεύει τους κλέφτες και τους βάζει να κάνουν τις δουλειές οι ίδιοι. Σιγά σιγά, οι τρεις τους αντιλαμβάνονται ότι έχουν πέσει στην παγίδα της. Η μόνη λύση είναι να ξεφορτωθούν την κυρία Σοφία επιστρέφοντας της πίσω στην πόλη. Μετά από μία έφοδο, καταλήγουν στη φυλακή, αλλά όταν η πόλη κινδυνεύει, οι ληστές έχουν μία ακόμα ευκαιρία να αποδείξουν ότι η γενναιότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Οι Οργανοποιοί των Εξαρχείων

του Νίκου Παπακώστα.

Ντοκιμαντέρ 2023, Ελλάδα 100’

Τα Εξάρχεια, είναι το ονομαστό Προάστιο, δίπλα στο κέντρο της Αθήνας. Μια περιοχή που κατοικείται από έναν διαφορετικό κόσμο. Ένα κόσμο που τη μια στιγμή βρίσκεται στα οδοφράγματα σε μάχες με της αστυνομίας κι ανάβει φωτιές και από την άλλη φιλοσοφεί στα Πανεπιστήμια, στα σχολεία και στα καφενεία, που περιβάλλουν αυτή την «άναρχη» περιοχή. Μια περιοχή γεμάτη ζωή, πολιτισμό και αντικρουόμενες απόψεις κάθε είδους και φιλοσοφίας. Μια περιοχή που φιλοξένησε πολλές τέχνες αλλά και το ρεμπέτικο, που χάρη στους οργανοποιούς που είχαν εγκατασταθεί εδώ και χρόνια στην Αλιπέδου, αναγεννήθηκε και ανακηρύχθηκε εθνική μας κληρονομιά. Σε αυτή την παράξενη και άναρχη γειτονιά, μια ομάδα οργανοποιών δημιουργεί τα περίφημα χειροποίητα μουσικά όργανα της ελληνικής λαϊκής μουσικής. Όπως Κιθάρες, μπουζούκια, μπαγλαμάδες, λαούτα, βιολιά, αρχαιοελληνικές λύρες και άλλα. Σε μικρά εργαστήρια έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν όργανα που συνήθως πωλούνται σε συλλέκτες από όλο τον κόσμο και ειδικά στον ευρωπαϊκό χώρο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρλεκιν: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα και ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας με ψευδώνυμο

Χτες

Τα Αρλεκιν μας αποχαιρετούν: H ιστορία των πιο πετυχημένων βιβλίων περιπτέρου

The Bear: Η σειρά που οφείλεις στον εαυτό σου να ξεκινήσεις

Χτες

Ανάγκασε εκατομμύρια τηλεθεατές να κολλήσουν μαζί της

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Πριν 1 εβδομάδα

Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

Πριν 1 εβδομάδα

Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

Πριν 1 εβδομάδα

Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Πριν 1 εβδομάδα

Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

Πριν 1 εβδομάδα

Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

par: 40
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.