E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σήμερα έμαθα: Γιατί οι σκύλοι γαβγίζουν στο κενό;

Δεν είναι χωρίς λόγο συνήθως

Σήμερα έμαθα: Γιατί οι σκύλοι γαβγίζουν στο κενό;
@freepik.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, τουλάχιστον συνήθως. Η φιλική αυτή σχέση όμως μπορεί να χρειάζεται να δοκιμαστεί ελαφρώς όταν ο σκύλος γαβγίζει σε μια άδεια γωνιά του δωματίου, στην πόρτα ή οπουδήποτε δεν γίνεται τίποτα, δηλαδή στο κενό. Έχει παραισθήσεις ο σκύλος; Επικοινωνεί με όντα από άλλη διάσταση; Ή απλώς θέλει να οδηγήσει τον ιδιοκτήτη του στα όρια της λογικής και της τρέλας;

Σύμφωνα με το American Kennel Club, η πιο κοινή εξήγηση για το γάβγισμα χωρίς αφορμή είναι ότι πραγματικά, δεν είναι καθόλου χωρίς αφορμή. Αντίθετα, είναι πιθανό οι άνθρωποι απλά να μην μπορούν να αντιληφθούν οποιαδήποτε οπτικά, ακουστικά ή οσφρητικά σημάδια αισθάνεται ο σκύλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σκυλιά είναι, προφανώς, εξοπλισμένα με ανώτερη ακοή, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να ανιχνεύουν ήχους υψηλότερης συχνότητας. Θεωρητικά, ένας σκύλος θα μπορούσε να αντιδρά σε έναν θόρυβο που ένας άνθρωπος που βρίσκεται κοντά δεν θα μπορούσε να ακούσει. Πιθανώς μια σειρήνα από ένα όχημα που βρίσκεται μακριά.

Εάν ένας σκύλος γαβγίζει φαινομενικά απρόκλητος τη νύχτα, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ο θόρυβος του περιβάλλοντος μειώνεται και είναι πιο συντονισμένος με τα διάφορα ουρλιαχτά και γαβγίσματα άλλων σκύλων. Επειδή τα σκυλιά προστατεύουν πάντα την περιοχή τους, το γάβγισμα ενός σκύλου μπορεί να μετατραπεί σε πολλά.

Οι σκύλοι μπορούν επίσης να βλέπουν καλύτερα στο σκοτάδι από τους ανθρώπους αφού εισέρχεται περισσότερο φως στον αμφιβληστροειδή τους. Εάν ένας σκύλος αντιδρά σε αυτό που σας φαίνεται σαν μια άδεια αυλή το βράδυ, είναι πιθανό κάτι να έχει τραβήξει την προσοχή του, είτε πρόκειται για άγριο ζώο, είτε για ένα φύλλο, είτε για έναν κατά συρροή δολοφόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σκυλιά γαβγίζουν μόνο όταν ενεργοποιούνται οι αισθήσεις τους. Μερικοί σκύλοι μπορεί να γαβγίζουν αυθόρμητα από πλήξη, οπότε πιθανότατα απαιτείται περισσότερη άσκηση ή χρόνος παιχνιδιού. Μπορεί επίσης να προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή του ιδιοκτήτη τους.

Το American Kennel Club συνιστά στους ιδιοκτήτες να αποφεύγουν να επιπλήττουν τα σκυλιά τους επειδή γαβγίζουν, καθώς προσπαθούν απλώς να παραμείνουν σε εγρήγορση. Αντίθετα, μπορείτε να προσπαθήσετε να καθησυχάσετε τον σκύλο για να τον ενημερώσετε ότι γνωρίζετε την ανησυχία του. Αν τείνουν να γαβγίζουν ενώ κοιτάζουν έξω από ένα παράθυρο, μπορείτε επίσης να βάλετε κουρτίνες. Εάν υποψιάζεστε ότι η πηγή είναι ηχητική ένδειξη, κάποιος λευκός θόρυβος, όπως μια τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει να ο σταματήσετε.

Λιγότερο συχνά, το χρόνιο γάβγισμα μπορεί να είναι σημάδι γνωστικών προβλημάτων. Εάν το γάβγισμα είναι επίμονο και κανένας φυγάς δεν κρύβεται στους θάμνους σας, τότε μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι στον κτηνίατρο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 114 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 116 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 117 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 117 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 117 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 126 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 126 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 126 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 126 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 149 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 150 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.