E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο διάσημος συγγραφέας που έπαιζε κρυφά ποδόσφαιρο με άλλο όνομα

Γιατί άραγε;

Ο διάσημος συγγραφέας που έπαιζε κρυφά ποδόσφαιρο με άλλο όνομα
Photo by My Profit Tutor on Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Το ποδόσφαιρο είναι, όπως έχουν πει κάποιοι παραφράζοντας τον Μάρξ, το «όπιο του λαού». Από την ανακάλυψη του τον 19ο αιώνα και την άμεση διάδοση του, κέρδισε αμέσως φανατικούς φίλους αλλά και παίκτες. Πολλοί έγιναν διάσημοι μέσω αυτού. Λίγοι, ή μάλλον ένας, δεν ήθελε καν να μαθευτεί ότι παίζει ποδόσφαιρο, αφού έμελλε να γίνει πασίγνωστος σε όλον τον κόσμο, με τα βιβλία του.

O Sir Arthur Conan Doyle είναι φυσικά ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τον πιο διάσημο ντετέκτιβ όλων των εποχών, τον αγαπημένο μας Sherlock Holmes. Έγραψε δεκάδες ιστορίες, φτιάχνοντας ένα σύμπαν όπου ο ήρωας του χρησιμοποιούσε όπιο. Μόνο που ο Doyle είχε βρει νωρίτερα το δικό του. Στο ποδόσφαιρο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε στη Σκωτία το 1858 και επιθυμία των γονιών του ήταν να γίνει γιατρός, σπούδασε σε τρία πανεπιστήμια και όταν πήρε όλα τα διπλώματα που είχε βάλει στο μάτι, προσπάθησε να ανοίξει ένα ιατρείο στο Plymouth μαζί με ένα φίλο. Η συνεργασία δεν πήγε πολύ καλά.

Έφτασε στο Portsmouth το 1882 για να ανοίξει μόνος του ένα ιατρείο. Τη μέρα που έφτασε είχε μόλις 10 λίρες πάνω του αλλά τα κατάφερε. Η δουλειά όμως δεν πήγαινε καλά και είχε πολύ ελεύθερο χρόνο. Τον οποίο και αξιοποίησε.

Το ποδόσφαιρο στο Portsmouth είχε παρουσία από την δεκαετία του 1870. Ωστόσο το 1883 ιδρύθηκε η ομάδα Portsmouth AFC, μια ερασιτεχνική ομάδα, όπως όλες τότε, που υπήρξε πρόδρομος της σημερινής Portsmouth FC. Ο Doyle έπαιζε κρίκετ και το θεωρούσε ένα παιχνίδι για τζέντλεμαν. Όταν ήρθε η ώρα να παίξει το πιο «βρώμικο» ποδόσφαιρο, ίσως δεν ήθελε να το διαδώσει. Κι έτσι ένας από τους πρώτους τερματοφύλακες της Portsmouth AFC, ήταν ο A. C. Smith. Το ψεύτικο όνομα που έδωσε ο A.C. Doyle για να παίζει κρυφά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί βέβαια να έκανε ένα αστείο. Ποτέ δεν θα μάθουμε. Ωστόσο έπαιξε σε 29 παιχνίδια κάτω από τα δοκάρια και ο απολογισμός για την ομάδα του ήταν 18 νίκες, 4 ισοπαλίες και 7 ήττες. Δέχθηκε 30 γκολ, αλλά η ομάδα του πέτυχε 67. Σε μια εποχή όπου όλοι έπαιζαν επίθεση και τα σκορ ήταν υψηλά, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Σε κάποια ματς αγωνίστηκε και στα άκρα.

Ωστόσο η καριέρα του δεν συνέχισε. Τον ελεύθερο του χρόνο τον έδωσε από εκεί και πέρα στον ήρωά του. Και τα αθλήματα για τζέντλεμαν όποτε δεν έγραφε για τον ντετέκτιβ που έμεινε στην ιστορία.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πιο αισιόδοξη είδηση της δεκαετίας: η τρύπα του όζοντος κλείνει πιο γρήγορα απ’ ό,τι νομίζαμε

Σήμερα

Το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας που απέδειξε ότι οι άνθρωποι μπορούν να σώσουν τον πλανήτη τους

Πού βρισκόταν το «μπαρ το ναυάγιο»

Σήμερα

Ποιος ήταν ο άγιος που αναφέρει στο τραγούδι της η Αρλέτα.

Οικογένεια και παραβατικότητα: Τι ρόλο παίζουν τελικά οι γονείς;

Σήμερα

Απαντά η Μαντώ Κωνσταντουλάκη, EMDR Europe Πιστοποιημένη Θεραπευτής για Ενήλικες, Εφήβους και Παιδιά.

Η λέξη του Αριστοφάνη που θεωρείται η μεγαλύτερη στο ελληνικό λεξιλόγιο

Σήμερα

Σίγουρα δεν μπορείτε να την πείτε με μια ανάσα

5 κανόνες πριν χρησιμοποιήσεις το Chat GPT για τις ιατρικές σου απορίες

Χτες

Όλο και περισσότεροι στρέφονται σε chatbots για ιατρικές απορίες

Ζευγάρι γλιτώνει το ενοίκιο χάρη σε μια ευφυέστατη ιδέα του μπαμπά

Προχτές

Πώς ένας εργολάβος πατέρας έσωσε την κόρη του από ακριβό νοίκι με μία κίνηση

Explainer: Απειλείται το δικαίωμα στην άμβλωση στην Ευρώπη;

Προχτές

Η Διεθνής Αμνηστία προειδοποιεί: Το δικαίωμα στην άμβλωση καταρρέει στην Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.