E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υπουργείο Εργασίας: Φόβοι για δεύτερο χτύπημα όσο καθυστερεί η ανάληψη ευθύνης ‑ Πού στρέφονται οι έρευνες

Έρευνες για «γιάφκα» στην Αθήνα - Εξετάζεται πιθανή συνεργασία των δραστών με ποινικούς για τον οπλισμό τους

Υπουργείο Εργασίας: Φόβοι για δεύτερο χτύπημα όσο καθυστερεί η ανάληψη ευθύνης ‑ Πού στρέφονται οι έρευνες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/2/2024 | 20:13

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο κέντρο της Αθήνας ο οποίος είχε στόχο το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, τα στελέχη της αντιτρoμοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται εν αναμονή της προκήρυξης της οργάνωσης, ενώ υπάρχει ανησυχία ότι όσο αυτή αργεί υπάρχει πιθανότητα και για ένα δεύτερο χτύπημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δεδομένο είναι πως κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τους δράστες. Ένα στοιχείο που δείχνει πως ήταν αποφασισμένοι για την πράξη τους καθώς γνώριζαν πως καταγράφονται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας. Οι Αρχές θα πάρουν το υλικό από τις κάμερες ώστε να δουν πώς έφτασαν εκεί, προς τα πού διέφυγαν και κυρίως αν θα καταφέρουν να τους ταυτοποιήσουν.

Την ίδια ώρα, ερευνούν για «γιάφκα» στην Αθήνα ενώ εξετάζεται πιθανή συνεργασία των δραστών με ποινικούς για τον οπλισμό τους. Μάλιστα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να είναι τα ίδια άτομα που συμμετείχαν στο προηγούμενο χτύπημα με εκρηκτικό μηχανισμό ήταν πριν από 47 ημέρες κοντά στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στου Γουδή.

Η τσάντα στην οποία είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό πιθανότατα ήταν τοποθετημένη σε κάγκελα που βρίσκονται απέναντι από την είσοδο του υπουργείου Εργασίας με έναν μικρό κρατήρα να έχει δημιουργηθεί στο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να αναφερθεί ότι της έκρηξης προηγήθηκαν δύο τηλεφωνήματα αγνώστων οι οποίοι προειδοποίησαν για την τοποθέτηση του μηχανισμού. Αρχικά είπαν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας και αργότερα στο επόμενο τηλεφώνημα είπαν πως η βόμβα βρίσκεται σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο και το οποίο είναι κλειστό αυτήν την εποχή καθώς γίνεται ανακαίνιση. Σύμφωνα με την αστυνομία ο μηχανισμός εξερράγη στη 01:29 σε αυτό το σημείο.

Χρυσοχοΐδης: Σοβαρή και βαριά εγκληματική ενέργεια στο κέντρο της πόλης

Σοβαρή και βαριά εγκληματική ενέργεια στο κέντρο της πόλης, την ώρα που κυκλοφορούσαν παιδιά που διασκέδαζαν χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την έκρηξη βόμβας χθες τα ξημερώματα απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτήν την υπόθεση (της τρομoκρατίας) να αναβιώσει, δε θα το επιτρέψουμε» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κ. Χρυσοχοΐδης, λέγοντας ότι οι δράστες ήταν θρασείς και επικίνδυνοι, καθώς έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών.

«Τα έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Δεν πρέπει να τα ξαναζήσουμε. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να επαναληφθεί αυτό που γίνεται κάθε φορά, οι δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται. Έτσι γίνεται στη δημοκρατία» σημείωσε.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε ποτέ να γκριζάρουν τη Δημοκρατία», επισήμανε, καθώς στο τέλος, η δράση διαφόρων έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές και να προκαλείται κακό στη χώρα.

«Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη, αυτό που χρειάζεται είναι οι αστυνομικές υπηρεσίες να κάουν τη δουλειά τους και να οδηγήσουν τους δράστες εκεί που πρέπει», ανέφερε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πήγα να την ξυπνήσω και ήταν νεκρή, μου είχε παραπονεθεί πως έχει πονοκέφαλο» λέει η μητέρα της 24χρονης Κυριακής που πέθανε στη Ρόδο

Σήμερα

Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ο θάνατος της 24χρονης Κυριακής Κασιώτη αποδίδεται σε αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στο Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Σήμερα

Εντοπίστηκε από πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή και αμέσως ειδοποίησαν τις Αρχές

Τεμπονέρας για ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το όνομα συμβολίζει το πάντρεμα του εθνικού με το κοινωνικό

Σήμερα

Yπογράμμισε ότι η συζήτηση δεν πρέπει να περιορίζεται στις «ταμπέλες», αλλά στο πολιτικό περιεχόμενο

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ράγισε καρδιές η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα στον επικήδειο: «Δεν σου λέω αντίο, γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μου»

Σήμερα

«Αν υπάρχουν άγγελοι, ο δικός μου είσαι εσύ και αν υπάρχει αγάπη, είσαι η μοναδική», είπε συγκινημένη η Βικτώρια Δέλλα

Στα Ιωάννινα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων για το 2026, σε απομόνωση 45χρονος ασθενής

Σήμερα

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Τα ξενοδοχεία μπορούν να αρνούνται νερό βρύσης στους πελάτες τους, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας

Σήμερα

Τουρίστρια ζητούσε αποζημίωση 2.700 ευρώ επειδή ξενοδοχείο στους Δολομίτες της πρόσφερε μόνο εμφιαλωμένο νερό επί πληρωμή

Κορινθία: Kαρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές ‑ Δείτε το βίντεο

Σήμερα

Νέα «επίσκεψη» καρχαρία στα ανοιχτά της Κορινθίας

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Σήμερα

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.