E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μπάκιγχαμ: Αμφιβολίες για τον γιατρό που εμπιστεύεται ο βασιλιάς Κάρολος

«Θεραπεύει» την ανδρική ανικανότητα συνταγογραφώντας το «νύχι του διαβόλου» και τους πόνους στους ώμους με το «ζιζάνιο κατσίκας»

Μπάκιγχαμ: Αμφιβολίες για τον γιατρό που εμπιστεύεται ο βασιλιάς Κάρολος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/2/2024 | 16:59

«Θεραπεύει» την ανδρική ανικανότητα συνταγογραφώντας το «νύχι του διαβόλου» και τους πόνους στους ώμους με το «ζιζάνιο κατσίκας». Ωστόσο, ο επί χρόνια προσωπικός γιατρός του Βασιλιά Καρόλου της Βρετανία, Δρ. Μάικλ Ντίξον, ως ένθερμος υποστηρικτής της ομοιοπαθητικής, θα μπορούσε να τον βοηθήσει να νικήσει τον καρκίνο;

Αφότου τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δημοσιοποίησαν τη διάγνωση περί καρκίνου του μονάρχη το βράδυ της Δευτέρας, η διεθνής κοινότητα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στον προσωπικό γιατρό του βασιλιά και επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της βασιλικής οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 71χρονος Ντίξον είναι στενός σύμβουλος του Καρόλου επί 22 χρόνια, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Επιστήμονες και γιατροί αντέδρασαν έντονα όταν έγινε γνωστό το 2023 ότι ο βασιλιάς Κάρολος είχε διορίσει τον ένθερμο υποστηρικτή της ομοιοπαθητικής και ειδικό στα βότανα, Δρα. Μάικλ Ντίξον, ως επικεφαλής της ιατρικής ομάδας των βρετανικών Ανακτόρων μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Για τον λόγο αυτό, πολλοί Βρετανοί έσπευσαν να επιρρίψουν την ευθύνη στον επισκέπτη καθηγητή του Πανεπιστημίου του Westminster για την κατάσταση της υγείας της βασιλικής οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sunday Time», ο Ντίξον συνταγογραφεί το επιμήδιο, γνωστό ως «ζιζάνιο κατσίκας» για την στυτική δυσλειτουργία και το αρπαγόφυτο, γνωστό ως το «νύχι του διαβόλου», για όσους υποφέρουν από πόνους στους ώμους.

Το αρπαγόφυτο, γνωστό και ως «νύχι του διαβόλου», είναι ένα πολυετές φυτό και αποτελεί για πολλούς ένα σημαντικό φαρμακευτικό βότανο που ενδημεί στην αφρικανική ήπειρο. Στην Ευρώπη, το φυτό χρησιμοποιήθηκε μόλις τον 20ο αιώνα και για άλλους φαρμακευτικούς σκοπούς – ως διουρητικό, ως ηρεμιστικό, αλλά κυρίως ως φάρμακο για κάποιες εκφυλιστικές παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

Το επιμήδιο γνωστό και ως «ζιζάνιο κατσίκας», είναι ένα ανθοφόρο φυτό που λειτουργεί ως αφροδισιακό στη ομοιοπαθητική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2023, γιατροί και επιστήμονες είχαν περιγράψει στην εφημερίδα «Guardian» την απόφαση του βασιλιά Καρόλου να διορίσει τον Μάικλ Ντίξον ως επικεφαλής της βασιλικής ιατρικής ομάδας ως «ανησυχητική και ακατάλληλη».

Η κριτική που δέχτηκαν τα βρετανικά Ανάκτορα μετά τον διορισμό του Ντίξον δημιούργησε τέτοιο ντόρο, που το Παλάτι ένιωσε υποχρεωμένο να τοποθετηθεί. «Ο Δρ. Ντίξον δεν πιστεύει ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. Αλλά η θέση του είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικές θεραπείες υπό τον όρο ότι είναι ασφαλείς, κατάλληλες και βασισμένες σε στοιχεία».

Αλλά και ο βασιλιάς Κάρολος είναι υπέρμαχος της εναλλακτικής ιατρικής. Γι' αυτό και με τον νέο βασιλιά, ο Ντίξον δεν έχει πρόβλημα καθώς ο μονάρχης στηρίζει τις απόψεις του.

Ήδη από το 2004, ο Κάρολος (τότε ήταν 55 ετών), ο δρ. Μάικλ Ντίξον είχε βραβευτεί από κορυφαίους ειδικούς του καρκίνου στην Αγγλία, επειδή είχε υποστηρίξει δημοσίως την καθημερινή λήψη λίτρων χυμού φρούτων ως αποτελεσματική και εναλλακτική θεραπεία κατά του καρκίνου.

Σπούδασε Φιλοσοφία και Ψυχολογία, εκτός από Ιατρική

Πριν σπουδάσει Ιατρική στο Guy's Hospital του Λονδίνου, έκανε σπουδές Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας στην Οξφόρδη.

Από το 1984 εργάστηκε ως οικογενειακός γιατρός στην κομητεία του Ντέβον (νοτιοδυτικά της Αγγλίας), κατέχοντας και δευτερεύουσες θέσεις σε ερευνητικούς τομείς και ιατρικές επιτροπές.

Στην ιδιωτική του ζωή, είναι παντρεμένος με μια καλλιτέχνιδα, έχει τρία παιδιά και λατρεύει την κηπουρική και το ψάρεμα.

Ο προκάτοχος του Ντίξον στο Μπάκιγχαμ (πριν το 2014) ήταν ο γαστρεντερολόγος καθηγητής Σερ Χιου Τόμας από το νοσοκομείο Σεν Μέρι του Λονδίνου.

Ήταν προσωπικός γιατρός της εκλιπούσας Βασίλισσας Ελισάβετ Β', του συζύγου της, Φιλίππου καθώς και του ίδιου του Καρόλου, αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πήγα να την ξυπνήσω και ήταν νεκρή, μου είχε παραπονεθεί πως έχει πονοκέφαλο» λέει η μητέρα της 24χρονης Κυριακής που πέθανε στη Ρόδο

Σήμερα

Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ο θάνατος της 24χρονης Κυριακής Κασιώτη αποδίδεται σε αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στο Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Σήμερα

Εντοπίστηκε από πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή και αμέσως ειδοποίησαν τις Αρχές

Τεμπονέρας για ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το όνομα συμβολίζει το πάντρεμα του εθνικού με το κοινωνικό

Σήμερα

Yπογράμμισε ότι η συζήτηση δεν πρέπει να περιορίζεται στις «ταμπέλες», αλλά στο πολιτικό περιεχόμενο

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ράγισε καρδιές η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα στον επικήδειο: «Δεν σου λέω αντίο, γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μου»

Σήμερα

«Αν υπάρχουν άγγελοι, ο δικός μου είσαι εσύ και αν υπάρχει αγάπη, είσαι η μοναδική», είπε συγκινημένη η Βικτώρια Δέλλα

Στα Ιωάννινα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων για το 2026, σε απομόνωση 45χρονος ασθενής

Σήμερα

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Τα ξενοδοχεία μπορούν να αρνούνται νερό βρύσης στους πελάτες τους, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας

Σήμερα

Τουρίστρια ζητούσε αποζημίωση 2.700 ευρώ επειδή ξενοδοχείο στους Δολομίτες της πρόσφερε μόνο εμφιαλωμένο νερό επί πληρωμή

Κορινθία: Kαρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές ‑ Δείτε το βίντεο

Σήμερα

Νέα «επίσκεψη» καρχαρία στα ανοιχτά της Κορινθίας

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Σήμερα

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.