E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σπύρος Καρνέσης: Η ζωή του από το κρεοπωλείο στην Ελευσίνα μέχρι τα 35 καράβια

Ο «πατριάρχης» της οικογένειας Καρνέση

Σπύρος Καρνέσης: Η ζωή του από το κρεοπωλείο στην Ελευσίνα μέχρι τα 35 καράβια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/2/2024 | 16:44

Ως «πατριάρχης» της οικογένειας Καρνέση, περιγράφεται ο Σπύρος Καρνέσης, ο οποίος ξεκίνησε από το «μηδέν» για να φτιάξει μια εφοπλιστική αυτοκρατορία με έδρα τη Γλυφάδα. Έδρα, που ο έμπιστός του μέχρι πριν κάποια χρόνια, Αιγύπτιος Αριστείδης Ελ Μπαράι, αιματοκύλησε την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, η οικογένεια Καρνέση, υπήρξε μια φτωχή οικογένεια, στην οποία ανήκε ένα κρεοπωλείο στην Ελευσίνα. Ο Σπύρος Καρνέσης, με πάθος και φιλοδοξία, κατάφερε να πάρει υποτροφία για τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων, ενώ στη συνέχεια πήγε στην Αγγλία για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Ναυτικό Δίκαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θήτευσε πλάι στην οικογένεια Μαρτίνου η οποία τον τοποθέτησε διευθυντή σε μια από τις εταιρείες της. Όταν ο Σπύρος Καρνέσης ένιωσε ότι πατά στα δικά του πόδια, κατάφερε να προσελκύσει κεφάλαια και επενδύσεις και πήρε τα πρώτα δύο πλοία.

Σπούδασε τα αδέρφια του

Μάρτυρας με γνώση της οικογενειακής ιστορίας δηλώνει στον Alpha και το TLive: «Οι άνθρωποι ήταν πάρα πολύ φτωχοί. Στην Ελευσίνα έμεναν. Είναι αυτοδημιούργητος ο καπετάν Σπύρος. Έγινε καπετάνιος, άρχισε να δουλεύει και κάποια στιγμή αγόρασε ένα μικρό καράβι και έκανε στη συνέχεια μια εταιρεία. Κρεοπωλείο στην Ελευσίνα. Σωστά, σωστά. Μετά πήρε τον αδερφό του τον Προκόπη και μετά τις δύο αδερφές»

Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Alpha, φρόντισε να σπουδάσουν οι τρεις αδελφές του στην Ιατρική (Αγγελική), στη Φαρμακευτική (Μαρία) και στη Νομική (Δέσποινα), έπειτα της βοήθησε να πάνε και στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές. Ακόμα και τον τέταρτο αδερφό, τον Προκόπη που ήταν βοηθός στο κρεοπωλείο του πατέρα τους, τον πήρε δίπλα του στο Λονδίνο για να μάθει τη γλώσσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τους πήρε την εταιρεία αλλά ως υπαλλήλους

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιβάλλον του Σπύρου Καρνέση, ο εφοπλιστής από την πρώτη στιγμή της επιτυχίας του, πήρε κοντά του τα αδέρφια του και στη ναυτιλιακή εταιρεία. Όχι όμως ως συνιδιοκτήτες αλλά ως «καλά αμειβόμενους υπαλλήλους».

Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις της οικογένειας πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Η εταιρεία γιγαντώθηκε με την αγορά φορτηγών πλοίων και δεξαμενόπλοιων με τον στόλο να αριθμεί πριν λίγα χρόνια 35 πλοία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TLive, ο Σπύρος Καρνέσης είχε απόλυτη εμπιστοσύνη και είχε προσλάβει τις δύο αδερφές και τον γαμπρό του που, οι οποίοι «έτρεχαν» την εταιρεία και αμείβονταν πάρα πολύ ικανοποιητικά. Αλλά μιλάμε για μισθούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν όμως τα παιδιά του Σπύρου μεγάλωσαν και θέλησε να τα βάλει στην επιχείρηση, τότε τα αδέρφια του είπαν για πρώτη φορά ότι «δεν είμαστε υπάλληλοι, είμαστε εταίροι». Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα τα πλοία και οι μετοχές ανήκουν στον Σπύρο Καρνέση, το μόνο που ανήκει στη Δέσποινα είναι η διαχειρίστρια εταιρεία που ήταν στο όνομά της. Αυτό συμβαίνει σε πολλές ναυτιλιακές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγούσε αναλυτής στον Alpha «Οι ναυτιλιακές δουλεύουν ως εξής: Υπάρχει μια εταιρεία η οποία ανήκει στους εφοπλιστές, δημιουργείται μια δεύτερη εταιρεία που οι μετοχές ανήκουν στην πρώτη εταιρεία και υπάρχει και μια τρίτη εταιρεία αυτή που διαχειρίζεται το πλοίο. Έτσι το πλοίο αγοράζεται από τη δεύτερη εταιρεία και διαχειρίζεται από την Τρίτη.

Πλοιοκτήτρια είναι η δεύτερη εταιρεία, μέτοχος της δεύτερης εταιρείας είναι η πρώτη εταιρεία και τελικοί μέτοχοι οι πλοιοκτήτες. Σ’ αυτό το σύμπλεγμα, πολλές φορές οι εφοπλιστές χρησιμοποιούν ανθρώπους εμπιστοσύνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εμφύλια δικαστική διαμάχη

Στους κόλπους της οικογένειας υπάρχει μια εμφύλια δικαστική διαμάχη για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Οι αδελφές του Δέσποινα και Μαρία αλλά και ο γαμπρός του προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας 325 εκατ. δολάρια από τον Σπύρο Καρνέση.

Όπως ισχυρίζονται στην αγωγή, πρόκειται για μετρητά από τα αδιανέμητα κέρδη της εταιρείας που είχαν τοποθετηθεί σε κοινούς λογαριασμούς και όπως υποστηρίζουν τα ιδιοποιήθηκε ο επικεφαλής του ομίλου.

Από την άλλη πλευρά ο Σπύρος Καρνέσης υποστηρίζει ότι τα ποσά του ανήκαν και ότι οι αδελφές και ο γαμπρός του ήταν υπάλληλοι της εταιρείας. Στην αγωγή συμπεριέλαβαν και το ιδιόχειρο σημείωμα του Σπύρου Καρνέση για να υποστηρίξουν ότι δεν ήταν απλοί υπάλληλοι της εταιρείας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο ηθοποιός του «Emily in Paris», Πιερ Ντενί, έπειτα από μάχη με το σύνδρομο ALS

Σήμερα

Ο γνωστός Γάλλος ηθοποιός έχασε τη μάχη σε ηλικία 69 ετών

Real Polls: Νέα δημοσκόπηση με εκπλήξεις

Σήμερα

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και Πλεύση Ελευθερίας οι μεγάλοι χαμένοι - Τι βγάζουν τα σενάρια δεύτερων εκλογών που εξέτασε η εταιρεία

Conference League: Πεδίο μάχης η Λειψία από οπαδούς της Κρίσταλ Πάλας και της Ράγιο Βαγιεκάνο, δείτε βίντεο

Σήμερα

Από το βράδυ της Τρίτης υπήρξαν εστίες έντασης, αλλά το κλίμα στην πόλη της Γερμανίας όπου διεξάγεται ο τελικός παραμένει τεταμένο

Ο 10χρονος έπαιζε και έπεσε στο κανάλι, πώς έγινε η τραγωδία στις Σέρρες

Σήμερα

Συνελήφθη η μητέρα του για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ατόμου που φέρεται να προχωρούσε σε ρευματοκλοπή, περνώντας καλώδιο μέσα από το νερό

Σοκαριστική πρόβλεψη της Μέρκελ για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Σήμερα

Η πρώην Γερμανίδα Καγκελάριος αρνήθηκε οποιοδήποτε ρόλο ειρηνικού διαπραγματευτή

Την έφτυνε, την κλωτσούσε και την απειλούσε με θάνατο – το δικαστήριο δεν τον φυλάκισε παρά τις αδιανόητες εικόνες βίας

Σήμερα

Η Μαρί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν πήγε στη φυλακή παρά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις

Στη δημοσιότητα το προσχέδιο του μνημονίου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν: Ποιος θα κάνει κουμάντο στα Στενά του Ορμούζ

Σήμερα

Παρά τις διαρροές και τις έντονες παρασκηνιακές επαφές, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για οριστική συμφωνία

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Απριλίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Σήμερα

Η νέα φορολοταρία της ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Απριλίου ολοκληρώθηκε, μοιράζοντας χρηματικά έπαθλα έως 50.000 ευρώ, ενώ αυξημένοι λαχνοί δίνονται σε όσους χρησιμοποιούν περισσότερο ηλεκτρονικές πληρωμές

Σε πλοίο του επιχειρηματικού ιδρύματος Ωνάση η επίθεση στον κόλπο του Ομάν

Σήμερα

Το περιστατικό αυτό έρχεται να αυξήσει περαιτέρω τη γεωπολιτική ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής

«Πήγα να την ξυπνήσω και ήταν νεκρή, μου είχε παραπονεθεί πως έχει πονοκέφαλο» λέει η μητέρα της 24χρονης Κυριακής που πέθανε στη Ρόδο

Σήμερα

Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ο θάνατος της 24χρονης Κυριακής Κασιώτη αποδίδεται σε αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στο Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Σήμερα

Εντοπίστηκε από πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή και αμέσως ειδοποίησαν τις Αρχές

Σέρρες: Βρέθηκε νεκρό 10χρονο αγοράκι μέσα σε κανάλι

Σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες περίοικοι το είχαν δει να παίζει κοντά στο κανάλι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.