E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γλυφάδα: Το μυστήριο με την κληρονομιά του Αρη

Σε γρίφο έχει εξελιχθεί για τις Αρχές το κίνητρο που όπλισε το χέρι του 76χρονου Αιγύπτιου, που αιματοκύλισε τη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέση

Γλυφάδα: Το μυστήριο με την κληρονομιά του Αρη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/2/2024 | 17:26

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει τα κίνητρα του 76χρονου δράστη του μακελειού στη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέση, την περασμένη εβδομάδα, στη Γλυφάδα.

Οι αρχικές πληροφορίες για έξωση από το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί δεν ευσταθούν, καθώς η οικογένεια διέψευσε πως η Μαρία Καρνέση είχε την οποιαδήποτε σχέση με το ακίνητο της οδού Τσιτσάνη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον οι αστυνομικοί αναζητούν τι όπλισε το χέρι του 76χρονου Άρη Ελ Μπουράι και καλούνται να απαντήσουν σε δυο ερωτήματα: 1ον, που βρέθηκαν τόσα εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό του και, 2ον, ποιος του τηλεφώνησε πριν αιματοκυλίσει την εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο των προσωπικών διαφορών ανάμεσα στον Αιγύπτιο και τη Μαρία Καρνέση, η οποία φαίνεται πως αποτελούσε τον αρχικό του στόχο.

Τα χρήματα

Ο δράστης του μακελειού, αλλά και αυτόxειρας δε φαίνεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα καθώς η Ελευθερία Καρνέση, μητέρα των τεσσάρων αδελφών Καρνέση, τον είχε εξασφαλίσει με αρκετά μετρητά ως κληρονομιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Άρης βρισκόταν δίπλα της ακόμη και λίγες ημέρες πριν πεθάνει, ενώ ήταν η ίδια που τον είχε βαφτίσει, όταν αποφάσισε να γίνει χριστιανός, δίνοντάς του το όνομα Αριστείδης.

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα αν τα χρήματα που είχε στο λογαριασμό του ο Αιγύπτιος, αντιστοιχούν στα χρήματα που έλαβε ως κληρονομιά από την Ελευθερία Καρνέση ή προέρχονται από άλλες πηγές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από προθεσμιακό λογαριασμό στο όνομα του 76χρονου σε τράπεζα της Ελβετίας, στην οποία μάλιστα διατηρούσε λογαριασμό και η εφοπλιστική οικογένεια, είχαν διακινηθεί ποσά ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς φαίνεται πως ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών είχαν καταλήξει στην αδερφή του αυτόχειρα η οποία διαμένει μόνιμα στην Αίγυπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο Άρης διατηρούσε και έναν καταθετικό λογαριασμό με 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα. Μάλιστα, όταν ολοκληρωθούν τα στοιχεία από την άρση απορρήτου, είναι πιθανόν να προκύψουν και άλλα διακινούμενα ποσά από τους λογαριασμούς του δράστη.

Η απάντηση του Σπύρου Καρνέση στην αγωγή των αδελφών του: Είναι αδίστακτοι, ικανοί για όλα
Αδίστακτους και ικανούς για όλα αποκαλεί τους ενάγοντες, δηλαδή τις αδελφές του, ο επιχειρηματίας της ναυτιλιακής εταιρείας, Σπύρος Καρνέσης στη νομική του πρόταση, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας. Όπως αποδεικνύεται ο Σπύρος Καρνέσης θεωρεί τον γαμπρό του, Αντώνη Βλασσάκη, ιθύνοντα νου της προδοσίας, καθώς αυτό αναφέρει στα νομικά έγγραφα.

Ο Σπύρος Καρνέση με τις αδελφές του, Μαρία και Δέσποινα είχαν εξαιρετικές σχέσεις μέχρι πριν από έναν χρόνο. Όλα άλλαξαν όμως, όταν εκείνες και ο γαμπρός του ζητούν απ’ τον ίδιο με αγωγή 325 εκατομμύρια δολάρια για να αποχωρήσουν από τη διαχειρίστρια εταιρεία των πλοίων. Ο Σπύρος Καρνέσης απαντά σε σκληρή γλώσσα και δείχνει ως υπαίτιο της αγωγής τον άνδρα της Δέσποινας, τον Αντώνη Βλασσάκη, πιστεύοντας ότι τη στρέφει εναντίον του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη νομική του πρόταση τον αποκαλεί ως «ξένο» και ως «μη υπάρχων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι αγωγές δεν ήταν απλώς μία αδιάντροπη και χονδροειδής απόπειρα για την απόσπαση χρημάτων από εμένα αλλά μία απίστευτη σκευωρία εσχάτης προδοσίας, που αποδεικνύει ότι οι ενάγοντες είναι τόσον αδίστακτοι, ώστε να είναι ικανοί για όλα».

Ο πόλεμoς ξεκίνησε εξαιτίας της εμφάνισης του γιου του Σπύρου Καρνέση, Νικόλα, στη διαχειρίστρια εταιρεία των πλοίων στη Γλυφάδα, όπου και έγινε το φονικό. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Star, ο Αντώνης Βλασσάκης πιστεύει ότι θα τους οδηγήσουν σταδιακά σε έξοδο από την εταιρεία. Ο γιος του «πατριάρχη» της οικογένειας αποχωρεί μην αντέχοντας τον πόλεμο που του έκαναν οι θείες του. Ο Σπύρος Καρνέσης δεν κρύβει την ενόχλησή του και ζητά από τα αδέλφια του εξηγήσεις. Εκείνοι του απαντούν με αγωγή και ο Σπύρος Καρνέσης απάντησε: «Αισθάνθηκα ότι όλα τα χρόνια της ενεργού ζωής μου ζέσταινα στον κόρφο μου ιοβόλους όφεις. Οποία θλίψις! Θα ήθελα να υποδείξω στους ενάγοντες να παραιτηθούν από τις αγωγές τους και να μου παραδώσουν τις όποιες μετοχές που οι ενάγουσες αδελφές μου έχουν ως τυπικές μέτοχοι (ως και οι ίδιες συνομολογούν) σε όλες τις εταιρείες μου, μεταξύ των οποίων της EPC και της ELKA Λονδίνου για να λήξει η μεταξύ μας διένεξη. Και ο Θεός ας τις συγχωρέσει!»

Εδώ και έναν χρόνο κλυδωνίζεται η οικογένεια Καρνέση

Η οικογένεια Καρνέση εδώ και έναν χρόνο κλυδωνίζεται. Ο Σπύρος Καρνέσης παρέλαβε την αγωγή των αδελφών του. Ο ίδιος ζει τα τελευταία χρόνια στο πολυτελές σπίτι του στην Εκάλη. Σπάνια βγαίνει απ’ αυτό και εκεί συναντά τους συνεργάτες του και τα μέλη της οικογένειάς του. Σ’ αυτό το σπίτι βρισκόταν την περασμένη Δευτέρα, όταν τον ενημέρωσαν ότι ο άνθρωπος της εμπιστοσύνης του, ο Αιγύπτιος επιστάτης σκόρπισε τον θάvατο στη ναυτιλιακή εταιρεία.

Το Star αποκαλύπτει την επιστολή του Σπύρου Καρνέση που έστειλε τον περασμένο Μάιο στις αδελφές του για να του επιστρέψουν τις μετοχές.

«Πλέον έφθασε ο καιρός να σας ζητήσω να μου επιστρέψετε άμεσα το σύνολο των μετοχών των εταιρειών μου, που όλα αυτά τα χρόνια κρατούσατε για μένα».

Ο Σπύρος Καρνέσης ζητά απ’ τον γιο του, Νικόλα, την επιστροφή των μετοχών. Είναι ένα από τα τρία του παιδιά, καθώς έχει άλλες δύο κόρες. Η Μαρία Καρνέση έχει δύο παιδιά, έναν γιο και μία κόρη, τα οποία δεν ασχολούνται με τη ναυτιλία. Αντίστοιχα, ο Προκόπης Καρνέσης έχει έναν θετό γιο, ο οποίος έχει δική του ναυτιλιακή εταιρεία, ενώ η Δέσποινα Καρνέση δεν έχει παιδιά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τελετή αποφοίτησης νηπιαγωγείου στο Οχάιο: Βίαιο μαλλιοτράβηγμα μαμάδων μέσα στην αίθουσα

Σήμερα

Οι βίαιες εικόνες από τη συμπλοκή έθεσαν σε κίνδυνο την αποφοίτηση των μικρών παιδιών

22χρονος κατέγραψε με κινητό τη στιγμή που προκάλεσε καραμπόλα ‑ το βίντεο που τον έκαψε

Σήμερα

Με αποδεικτικό υλικό από το ίδιο του το κινητό, ο νεαρός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών και υποχρεωτική επανάληψη εξετάσεων οδήγησης μετά από σχεδόν τρία χρόνια

«Σύγχρονη Μήδεια» στην Αριζόνα: Πυροβόλησε σύζυγο και ερωμένη, σκότωσε τα παιδιά της και αυτοκτόνησε

Σήμερα

Το χρονικό μιας ανείπωτης τραγωδίας: διπλή παιδοκτονία και αυτοκτονία μετά από επίθεση σε μπαρ του Γκλέντεϊλ

Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ αναλαμβάνει η Θεώνη Κουφονικολάκου ‑ Ποιοι ορίζονται αναπληρωτές

Σήμερα

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα γνωστοποίησε τους εκπροσώπους Τύπου της ΕΛΑΣ

Ο Oleksandr Usyk έγινε ξανά viral με εμφάνιση Βυζαντινού πολεμιστή στο ρινγκ

Σήμερα

Ο αήττητος πρωταθλητής βαρέων βαρών προκάλεσε παγκόσμιο σάλο με την έντονη θρησκευτική και ιστορική συμβολισμό της ενδυμασίας του στον αγώνα τίτλου κόντρα στον θρύλο του kickboxing Rico Verhoeven

Ταύρος εισέβαλε σε κουρείο στην Κωνσταντινούπολη και σκόρπισε τον πανικό, δείτε βίντεο

Σήμερα

Ένας ταύρος που ξέφυγε από τον ιδιοκτήτη του εισέβαλε στο κατάστημα, σπέρνοντας τον τρόμο σε κουρείς και πελάτες - Το ζώο τέθηκε υπό έλεγχο μετά από καταδίωξη, χωρίς τραυματισμούς

Real Polls: Νέα δημοσκόπηση με εκπλήξεις

Σήμερα

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και Πλεύση Ελευθερίας οι μεγάλοι χαμένοι - Τι βγάζουν τα σενάρια δεύτερων εκλογών που εξέτασε η εταιρεία

Conference League: Πεδίο μάχης η Λειψία από οπαδούς της Κρίσταλ Πάλας και της Ράγιο Βαγιεκάνο, δείτε βίντεο

Σήμερα

Από το βράδυ της Τρίτης υπήρξαν εστίες έντασης, αλλά το κλίμα στην πόλη της Γερμανίας όπου διεξάγεται ο τελικός παραμένει τεταμένο

Πέθανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, Γιώργος Δριτσάκος

Σήμερα

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 29 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Μπουρνάζι

Σοκαριστική πρόβλεψη της Μέρκελ για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Σήμερα

Η πρώην Γερμανίδα Καγκελάριος αρνήθηκε οποιοδήποτε ρόλο ειρηνικού διαπραγματευτή

Την έφτυνε, την κλωτσούσε και την απειλούσε με θάνατο – το δικαστήριο δεν τον φυλάκισε παρά τις αδιανόητες εικόνες βίας

Σήμερα

Η Μαρί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν πήγε στη φυλακή παρά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις

Το «club» του 1 τρισ. δολαρίων μεγαλώνει: Ποια είναι η SK Hynix που μπήκε στη λίστα

Σήμερα

Δεν είναι η μόνη που το κατάφερε τις τελευταίες 24 ώρες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.