E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καταιγίδα Μόνικα: Ξεκληρίστηκε οικογένεια στη Γαλλία – Κύματα 2,5 μέτρων «κατάπιαν» ανθρώπους

Καταιγίδα Μόνικα: Ξεκληρίστηκε οικογένεια στη Γαλλία – Κύματα 2,5 μέτρων «κατάπιαν» ανθρώπους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/3/2024 | 14:53

Τραγικός είναι ο απολογισμός σε Γαλλία και Ισπανία από τις πλημμύρες που προκάλεσε στο πέρασμα της η καταιγίδα Μόνικα. Την ίδια ώρα, μια έκθεση της ΕΕ προειδοποιεί για τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην Ευρώπη.

Ο απολογισμός από τις πλημμύρες στη νοτιοανατολική Γαλλία αυξήθηκε σήμερα σε τέσσερις νεκρoύς, με την ανακάλυψη του πτώματoς ενός άνδρα. Στα περίχωρα του χωριού Ντιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας, βόρεια της Νιμ, βρέθηκε το πτώμa ενός άνδρα. Στην περιοχή αγνοείτο η τύχη τριών ανθρώπων – ενός πατέρα και των δύο παιδιών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μητέρα, ηλικίας 40 ετών, είχε διασωθεί πριν το όχημα, στο οποίο επέβαινε και το οποίο βρισκόταν πάνω σε μια βυθιζόμενη γέφυρα, παρασυρθεί από τον ποταμό που είχε υπερχειλίσει. Η τύχη των δύο παιδιών, ηλικίας 4 και 13 χρόνων, εξακολουθεί να αγνοείται, όπως και η τύχη ενός άνδρα στον νομό Αρντές.

Η καταιγίδα Μόνικα συνοδεύθηκε το σαββατοκύριακο από ισχυρές ριπές ανέμου και σημαντικές βροχοπτώσεις σε ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ισπανία, τρεις άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα κύματα και αγνοείται η τύχη τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες θαλάσσιας διάσωσης, δύο από τους τρεις αγνοουμένους είναι ανήλικοι. Παρασύρθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ενώ ψάρευαν σε παραλία της νήσου Μεγάλη Κανάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τρίτος αγνοούμενος παρασύρθηκε προχθές, Σάββατο, ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Βαρκελώνης. Οι αρχές είχαν εκδώσει την ημέρα εκείνη προειδοποίηση εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικρατούσε λόγω της καταιγίδας Μόνικα, με κύματα που έφταναν σε ύψος τα 2,5 μέτρα.

Έκθεση σοκ για την κλιματική αλλαγή

Η Ευρώπη κινδυνεύει να υποστεί “καταστροφικές” συνέπειες από την κλιματική αλλαγή αν δε λάβει επείγοντα και αποφασιστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους, προειδοποιεί σήμερα μια νέα ανάλυση της ΕΕ.

Περιοχές της νότιας Ευρώπης κινδυνεύουν περισσότερο, όπως προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA) στην πρώτη της έκθεση για τους κλιματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η ήπειρος. Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν τις πυpκαγιές, τη λειψυδρία και τις επιπτώσεις τους στη γεωργική παραγωγή, ενώ οι παράκτιες περιοχές απειλούνται από πλημμύρες, αποσάθρωση και εισχώρηση θαλασσινού νερού.

“Πολλοί από αυτούς τους κινδύνους έχουν ήδη αγγίξει κρίσιμα επίπεδα και θα μπορούσαν να αποβούν καταστροφικοί χωρίς επείγουσες και αποφασιστικές ενέργειες”, υπογραμμίζει η Υπηρεσία.

Αυτό δε σημαίνει ότι η βόρεια Ευρώπη δε βιώνει τις αρνητικές επιπτώσεις όπως έχει φανεί από τις πλημμύρες στη Γερμανία και τις δασικές πυpκαγιές στη Σουηδία τα τελευταία χρόνια.

“Η ακραία ζέστη, η ξηρασία, οι δασικές πυpκαγιές και οι πλημμύρες, όπως καταγράφονται τα τελευταία χρόνια, θα επιδεινωθούν στην Ευρώπη ακόμη και με τα πιο αισιόδοξα σενάρια υπερθέρμανσης του πλανήτη και επηρεάζουν τις συνθήκες διαβίωσης σε όλη την ήπειρο”, προειδοποιεί η ΕΕΑ.

Η έκθεση καταγράφει 36 κινδύνους που συνδέονται με το κλίμα στην Ευρώπη, 21 εκ των οποίων απαιτούν πιο άμεσες ενέργειες και οκτώ είναι “ιδιαίτερα επείγοντες”.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι κίνδυνοι για τα οικοσυστήματα, κυρίως τα παράκτια και τα θαλάσσια.

Για παράδειγμα, ο συνδυασμός καυσώνων καθώς και η οξίνιση και η μείωση του οξυγόνου αλλά και άλλοι οφειλόμενοι στην ανθρώπινη δραστηριότητα παράγοντες–όπως η μόλυνση και ο ευτροφισμός (Σ.τ.Σ: Ο ευτροφισμός είναι το περιβαλλοντικό φαινόμενο κατά το οποίο η υπέρμετρη αύξηση της συγκέντρωσης θρεπτικών στοιχείων συνεπάγεται τη μείωση του διαλυμένου οξυγόνου στο νερό και κατά συνέπεια την αλλοίωση της βιοποικιλότητας σε αυτό) και η αλιεία απειλούν τα θαλάσσια οικοσυστήματα, επισημαίνει η έκθεση.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και πληθυσμοί θα πρέπει να αναγνωρίσουν ομόφωνα τους κινδύνους και να συμφωνήσουν ότι προτεραιότητά τους θα είναι να κάνουν περισσότερα και ταχύτερα, καταλήγει η EEA.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τελετή αποφοίτησης νηπιαγωγείου στο Οχάιο: Βίαιο μαλλιοτράβηγμα μαμάδων μέσα στην αίθουσα

Σήμερα

Οι βίαιες εικόνες από τη συμπλοκή έθεσαν σε κίνδυνο την αποφοίτηση των μικρών παιδιών

22χρονος κατέγραψε με κινητό τη στιγμή που προκάλεσε καραμπόλα ‑ το βίντεο που τον έκαψε

Σήμερα

Με αποδεικτικό υλικό από το ίδιο του το κινητό, ο νεαρός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών και υποχρεωτική επανάληψη εξετάσεων οδήγησης μετά από σχεδόν τρία χρόνια

«Σύγχρονη Μήδεια» στην Αριζόνα: Πυροβόλησε σύζυγο και ερωμένη, σκότωσε τα παιδιά της και αυτοκτόνησε

Σήμερα

Το χρονικό μιας ανείπωτης τραγωδίας: διπλή παιδοκτονία και αυτοκτονία μετά από επίθεση σε μπαρ του Γκλέντεϊλ

Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ αναλαμβάνει η Θεώνη Κουφονικολάκου ‑ Ποιοι ορίζονται αναπληρωτές

Σήμερα

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα γνωστοποίησε τους εκπροσώπους Τύπου της ΕΛΑΣ

Ο Oleksandr Usyk έγινε ξανά viral με εμφάνιση Βυζαντινού πολεμιστή στο ρινγκ

Σήμερα

Ο αήττητος πρωταθλητής βαρέων βαρών προκάλεσε παγκόσμιο σάλο με την έντονη θρησκευτική και ιστορική συμβολισμό της ενδυμασίας του στον αγώνα τίτλου κόντρα στον θρύλο του kickboxing Rico Verhoeven

Ταύρος εισέβαλε σε κουρείο στην Κωνσταντινούπολη και σκόρπισε τον πανικό, δείτε βίντεο

Σήμερα

Ένας ταύρος που ξέφυγε από τον ιδιοκτήτη του εισέβαλε στο κατάστημα, σπέρνοντας τον τρόμο σε κουρείς και πελάτες - Το ζώο τέθηκε υπό έλεγχο μετά από καταδίωξη, χωρίς τραυματισμούς

Real Polls: Νέα δημοσκόπηση με εκπλήξεις

Σήμερα

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και Πλεύση Ελευθερίας οι μεγάλοι χαμένοι - Τι βγάζουν τα σενάρια δεύτερων εκλογών που εξέτασε η εταιρεία

Conference League: Πεδίο μάχης η Λειψία από οπαδούς της Κρίσταλ Πάλας και της Ράγιο Βαγιεκάνο, δείτε βίντεο

Σήμερα

Από το βράδυ της Τρίτης υπήρξαν εστίες έντασης, αλλά το κλίμα στην πόλη της Γερμανίας όπου διεξάγεται ο τελικός παραμένει τεταμένο

Πέθανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, Γιώργος Δριτσάκος

Σήμερα

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 29 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Μπουρνάζι

Σοκαριστική πρόβλεψη της Μέρκελ για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Σήμερα

Η πρώην Γερμανίδα Καγκελάριος αρνήθηκε οποιοδήποτε ρόλο ειρηνικού διαπραγματευτή

Την έφτυνε, την κλωτσούσε και την απειλούσε με θάνατο – το δικαστήριο δεν τον φυλάκισε παρά τις αδιανόητες εικόνες βίας

Σήμερα

Η Μαρί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν πήγε στη φυλακή παρά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις

Το «club» του 1 τρισ. δολαρίων μεγαλώνει: Ποια είναι η SK Hynix που μπήκε στη λίστα

Σήμερα

Δεν είναι η μόνη που το κατάφερε τις τελευταίες 24 ώρες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.