E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι 5 καλύτερες στιγμές των βραβείων Όσκαρ 2024

Περάσαμε πολύ ωραία μετά από αρκετά χρόνια

Οι 5 καλύτερες στιγμές των βραβείων Όσκαρ 2024
@IGN.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Τα φετινά Όσκαρ είχαν περισσότερες καλές στιγμές από κακές. Οι μόνες κακές βασικά ήταν το αστείο με τον γuμνό John Cena και η άβολη ανακοίνωση της Καλύτερης ταινίας από τον Al Pacino. Τουλάχιστον δεν θυμόμαστε άλλες.

Από τις πολλές που είχε λοιπόν, επιλέξαμε 5 από αυτές, που ίσως κάποιες από αυτές να μην τις έχετε πάρει χαμπάρι ακόμα. Αν και την ερμηνεία του Ryan Gosling σίγουρα την πήρατε χαμπάρι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν οι δυο εχθροί του Batman τον είδαν να κάθεται μπροστά τους

Ο Danny DeVito και ο Arnold Schwarzenegger μαζί στη σκηνή για να ανακοινώσουν τον νικητή στην κατηγορία των Όπτικών Εφέ. Ξεκίνησαν το αστείο με την ατάκα ότι «βρισκόμαστε εδώ πάνω για προφανής λόγους».Το μυαλό όλων φυσικά, πήγε στην ταινία «Twins» στην οποία είχαν πρωταγωνιστήσει μαζί το 1988. Αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική. «Και οι δυο προσπαθήσαμε να σκοτώσουμε τoν Batman», αφού ο πρώτος είχε παίξει τον ρόλο του The Penguin στο «Batman & Robin», ενώ ο δεύτερος τον ρόλο του Mr. Freeze στο «Batman Returns».

«Που είναι αυτός ο μα%#%@, τον μισώ», είπε ο Schwarzenegger, με τον DeVito να λέει «Νάτος, εδώ είναι», δείχνοντας τον Michael Keaton που είχε πάρει το βλοσυρό βλέμμα του ήρωα της DC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βρετανόεβραίος Jonathan Glazer μιλά εναντίον της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα

Σε αντίθεση με τις πρόσφατες σεζόν απονομής βραβείων, όταν γεγονότα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, είχαν πολλαπλές αναφορές στις τελετές, ελάχιστα είχαν ειπωθεί στις τελετές του 2024 για το Ισραήλ και τη Χαμάς. Εξαίρεση έγιναν οι δημιουργοί του δράματος του Ολοκαυτώματος «The Zone of Interest». Στα BAFTA τον περασμένο μήνα, ο James Wilson, ένας από τους παραγωγούς της ταινίας, αναφέρθηκε στον πόλεμο κατά τη διάρκεια μιας βράβευσης. Στο Dolby Theatre την Κυριακή, λίγες ώρες αφότου έγιναν διαδηλώσεις κοντά στον τόπο διεξαγωγής των 96ων βραβείων Όσκαρ, ο σκηνοθέτης της ταινίας ήταν πιο αιχμηρός. Αποδεχόμενος το Όσκαρ καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ο Jonathan Glazer είπε: «Αυτή τη στιγμή, στεκόμαστε εδώ, ως άντρες που απορρίπτουν την εβραϊκή τους καταγωγή και τον σφετερισμό του Ολοκαυτώματος από μια κατοχή, που έχει οδηγήσει στη σύγκρουση τόσους πολλούς αθώους ανθρώπους, είτε τα θύματα της 7ης Οκτωβρίου, είτε τα θύματα της συνεχιζόμενης επίθεσης στη Γάζα. Όλα αυτά τα θύματα, σε αυτήν την απανθρωποποίηση, πως αντιστεκόμαστε;».

Το τραγούδι «I’m Just Ken» από τον Ryan Gosling

Η στιγμή που ξεσήκωσε όλον τον κόσμο στο Dolby Theatre ήταν εκείνη που ο Ryan Gosling παρουσίασε το ένα από τα πέντε υποψήφια τραγούδια, το «I’m Just Ken», σε μια θρυλική ερμηνεία, που θα μείνει στη ιστορία των Όσκαρ. Φορώντας ένα ροζ σμόκιν, ανέβηκε στη σκηνή και χόρεψε εξαιρετικά, ύστερα κατέβηκε για να τραγουδήσει μαζί με τις Greta Gerwig, Margot Robbie, America Ferrera και Emma Stone, για να ξανανέβει ξανά στη σκηνή, όπου τον περίμενε ο θρυλικός κιθαρίστας των Guns n Roses, Slash. Μια αξέχαστη στιγμή…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Jimmy Kimmel vs. Donald Trump

Εκτός από τον εναρκτήριο λόγο του που σε αρκετά σημεία ήταν ξεκαρδιστικός, ίσως η καλύτερη στιγμή του Kimmel ήταν όταν έδωσε συνέχεια στην πολύχρονη κόντρα του με τον Donald Trump. Πάντα με χιούμορ, αλλά φυσικά πολύ αιχμηρό. Ο Trump, είπε, έκανε μια ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο που ελέγχει ο ίδιος, το Truth. Και όντως την έκανε…
«Υπήρξε ποτέ χειρότερος οικοδεσπότης από τον Jimmy Kimmel στα Όσκαρ», είπε ο Kimmel διαβάζοντας μέρος της ανάρτησης του Trump. «Το άνοιγμα του ήταν αυτό κάτω του μέτριού από έναν άνθρωπο που προσπαθεί πολύ σκληρά να γίνει κάτι που δεν είναι και δεν μπορεί ποτέ να γίνει», πρόσθεσε ο Kimmel, λέγοντας μάλιστα στο τέλος ότι έγραψε το γνωστό Make America Great Again. Αφού ρώτησε το κοινό: «Μπορείτε να μαντέψετε ποιος πρώην πρόεδρος μόλις το δημοσίευσε αυτό;» Ο Kimmel έδωσε κι ένα τελευταίο χτύπημα, εκφράζοντας την έκπληξή του που ο Trump είχε μείνει ξύπνιος για να παρακολουθήσει την τηλεοπτική εκπομπή: «Δεν έχει περάσει η ώρα της φυλακής σας;» ρώτησε όλο νόημα με την αίθουσα να ξεσπάει σε γέλια και χειροκροτήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ο σκύλος Messi σήκωσε το πόδι του πάνω από το αστέρι του Matt Damon

O σκύλος της ταινίας «Anatomy of a Fall», που ακούει στο όνομα Messi, έκλεψε πολλές φορές την παράσταση. Την πρώτη φορά, όταν άκουγε προσεκτικά τον Kimmel να αναφέρεται σε αυτόν, ή την δεύτερη όταν φάνηκε με κάποιον τρόπο να χειροκροτεί ύστερα από μια βράβευση. Μια νέα μασκότ γεννήθηκε.

Αλλά ένας καλός ηθοποιός ξέρει να χαρίζει ένα όμορφο φινάλε. Όταν ανακοινώθηκε ότι το Oppenheimer κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, οι κάμερες μεταφέρθηκαν στη λεωφόρο της δόξας, όπου ο Messi σήκωσε το πόδι πάνω από το αστέρι του Matt Damon και καλά ότι θα… αλλά τελικά αρχίζει και τρέχει, δίνοντας συνέχεια στη γνωστή αστεία κόντρα που έχει εδώ και χρόνια ο Jimmy Kimmel με τον ηθοποιό.

@varietymagazine

"Anatomy of a Fall" star Messi appears to pee on Matt Damon's star on the Hollywood Walk of Fame.

♬ original sound - Variety
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρλεκιν: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα και ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας με ψευδώνυμο

Σήμερα

Τα Αρλεκιν μας αποχαιρετούν: H ιστορία των πιο πετυχημένων βιβλίων περιπτέρου

The Bear: Η σειρά που οφείλεις στον εαυτό σου να ξεκινήσεις

Σήμερα

Ανάγκασε εκατομμύρια τηλεθεατές να κολλήσουν μαζί της

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

Πριν 1 εβδομάδα

Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

Πριν 1 εβδομάδα

Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Πριν 1 εβδομάδα

Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

Πριν 1 εβδομάδα

Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.