E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το γαλλικό χωριό που απαγόρευσε το scrolling στο κινητό δημοσίως

Μετά από δημοψήφισμα

Το γαλλικό χωριό που απαγόρευσε το scrolling στο κινητό δημοσίως
Photo by Artem Beliaikin on Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Οι κάτοικοι της γαλλικής πόλης Seine-Port, όπου ζουν περίπου 2.000 άνθρωποι, αποφάσισαν σε δημοψήφισμα υπέρ του περιορισμού της χρήσης smartphone σε δημόσιους χώρους. Συνολικά 277 άτομα συμμετείχαν στην ψηφοφορία (περίπου το 20% του εκλογικού σώματος της πόλης), με το 54% να υποστηρίζει τον περιορισμό.

Τώρα, οι ενήλικες και τα παιδιά στο Seine-Port απαγορεύεται να κάνουν scrolling στο κινητό τους κατά τη διάρκεια περιπάτου στους δρόμους, ενώ κάθονται σε παγκάκια, σε καταστήματα, καφετέριες ή εστιατόρια και ενώ περιμένουν τα παιδιά τους κοντά σε σχολεία. Αντίθετα, ο κόσμος ενθαρρύνεται να επικοινωνεί μεταξύ του, για παράδειγμα, ζητώντας από τους περαστικούς οδηγίες αντί να χρησιμοποιούν χάρτες στα τηλέφωνά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πόλη επίσης υπάρχει περιορισμένη χρήση smartphone σε οικογένειες με παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κάθε χρήσης τηλεφώνου το πρωί, κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης στα υπνοδωμάτια, πριν από τον ύπνο και κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Εάν οι γονείς συμφωνήσουν να μην δώσουν στο παιδί τους smartphone μέχρι την ηλικία των 15 ετών, ο δήμος θα τους παρέχει ένα κινητό τηλέφωνο κατάλληλο μόνο για κλήσεις.

Οι ιδιοκτήτες καφετεριών και κομμωτηρίων ενθαρρύνονται επίσης να εμφανίζουν αυτοκόλλητα στα παράθυρά τους που θα υποδεικνύουν την απαγόρευση των smartphone και θα προτρέπουν τους ανθρώπους να σταματήσουν να κάνουν scrolling στο κινητό σε δημόσιους χώρους, καθώς αυτό βλάπτει την κοινωνική αλληλεπίδραση.

«Θέλω να προστατεύσω τον δημόσιο χώρο από την ‘επίθεση’ των smartphone. Δεν πρόκειται για απαγόρευση όλων των τηλεφώνων, αλλά για μια έξτρα επιλογή που δίνουμε στους ανθρώπους να αποφύγουν να κυκλοφορούν με τα smartphone τους στο χέρι. Έχει να κάνει με την εξάρτηση από τα κινητά, είτε από παιχνίδια είτε από κοινωνικά μέσα, όταν μπορούμε να παροτρύνουμε έναν αρτοποιό ή έναν κρεοπώλη να μην εξυπηρετήσει κάποιον που μπαίνει μέσα ενώ ψάχνει κάτι στο τηλέφωνό του. Αν είναι στο τηλέφωνο, μπορεί να τελειώσει τη συζήτηση έξω και μετά να μπει μέσα στο κατάστημα και να πει γεια» δήλωσε ο δήμαρχος Vincent Paul-Petit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δήμαρχος του Seine-Port υπόσχεται να δημιουργήσει μια κινηματογραφική λέσχη, ευκαιρίες για αθλητικές δραστηριότητες και ανταλλαγές βιβλίων στην πόλη, καθώς οι νέοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη ψυχαγωγίας που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα κινητά.

Ωστόσο, η απαγόρευση των smartphone θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό δηλωτική στην πράξη, καθώς η αστυνομία δεν θα έχει το δικαίωμα να σταματήσει ή να επιβάλει πρόστιμο σε άτομα για χρήση smartphone σε δημόσιους χώρους, καθώς δεν υπάρχει εθνική νομοθεσία στη Γαλλία που να το απαγορεύει.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Σήμερα

Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Σήμερα

Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Σήμερα

Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Χτες

Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Χτες

«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Προχτές

Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Προχτές

Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Προχτές

Για διάφορους λόγους

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.