E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι ανατριχιαστικό συμβαίνει στα Απαλάχια όρη και το Tiktok έχει πάρει φωτιά;;

Θεωρείται η πιο στοιχειωμένη περιοχή των ΗΠΑ

Τι ανατριχιαστικό συμβαίνει στα Απαλάχια όρη και το Tiktok έχει πάρει φωτιά;;
Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που φτιάχνουν Tik Tok βίντεο και δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πόσο τρομακτικά και ανατριχιαστικά είναι τα Απαλάχια Όρη;

@jessicanau96 #fyp #appalachianmountains #horses ♬ original sound - Jessica Ringler Nau

Υπάρχει μια συγκεκριμένη χρήστης στην πλατφόρμα που ζει σε αυτά τα βουνά, η οποία συζητά πώς ασφαλίζει το σπίτι της πριν δύσει ο ήλιος… Στην αρχή νομίζεις ότι πρόκειται για κάποια πλάκα ή μια θεωρία συνωμοσίας, όμως κάτι άλλο γίνεται στα βουνά της Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα υπερφυσικά πλάσματα που λέγεται ότι περιφέρονται σε αυτά τα δάση είναι στενά συνδεδεμένα με το τοπίο, το οποίο είναι παλαιότερο από το μεγαλύτερο μέρος της ζωής στη Γη.

@ahauntedhistory Why should you always close your curtains at night in the Appalachian Mountains? #viraltiktok #trending #creepytok #urbanlegend #creepyfacts #haunted #paranormaltiktok #hauntedplaces #paranormalvideos #appalachia ♬ Scary - The Thing About Noise

Τα Απαλάχια Όρη, που εκτείνονται στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελούν ένα πλούσιο ψηφιδωτό λαογραφίας, ιστορίας και φυσικής ομορφιάς. Μέσα σε αυτό το απόκρημνο έδαφος βρίσκεται μια πληθώρα μύθων, συμπεριλαμβανομένων των ιστοριών του υπερφυσικού και του στοιχειωμένου. Από τις ομιχλώδεις κορυφές έως τα πυκνά δάση, η περιοχή των Αππαλαχίων έχει εμπνεύσει γενιές αφηγητών να πλέξουν ιστορίες από απόκοσμες συναντήσεις, φασματικές θεάσεις και μυστηριώδη γεγονότα.

Ένα από τα πιο διάσημα παραμύθια από τα Απαλάχια Όρη είναι αυτή των Brown Mountain Lights. Βρίσκονται κοντά στις πόλεις Morganton και Linville στη Βόρεια Καρολίνα, αυτά τα μυστηριώδη φώτα έχουν μπερδέψει τους κατοίκους και τους επισκέπτες για αιώνες. Τα φώτα που περιγράφονται ως τρεμοπαίζουσες σφαίρες διαφόρων χρωμάτων, εμφανίζονται σποραδικά κατά μήκος της κορυφογραμμής του Brown Mountain, χορεύοντας και περνώντας μέσα στο σκοτάδι. Παρά τις πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες και θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν την προέλευσή τους, η αληθινή φύση των Brown Mountain παραμένει μυστήριο, τροφοδοτώντας εικασίες για υπερφυσικές δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
@_theparanormalchic The Appalachian Mountains is a wild scary place, full of paranormal activity. The question we need to ask what did witness @DustinFrazier capture attempting to gain entry to his home? #theparanormalchic #appalachia #appalachianmountains #appalachian #pangea #scottishhighlands #folklore #mythsandlegends #rake #wendigo #paranormalactivity #paranormal #unidentified #creature #humanoid #cryptid #fear #tεrrοr #paranormales #supernatural #cryptids #unexplained #caughtoncamera #fyp ♬ original sound - Myra Moore-Official Account!

Εκτός από τα Brown Mountain Lights, πολλές άλλες τοποθεσίες στα Απαλάχια Όρη λέγεται ότι στοιχειώνονται από ανήσυχα πνεύματα. Απόμακρες καμπίνες, ξεχασμένα νεκροταφεία και ελικοειδή ορεινά μονοπάτια όπου φημολογείται ότι συχνάζουν φαντάσματα και απόκοσμες οντότητες. Πολλές ιστορίες ταξιδιωτών που συναντούν περίεργες φιγούρες σε μοναχικούς δρόμους, ακούνε βήματα φαντασμάτων στο δάσος ή γίνονται μάρτυρες ανεξήγητων φαινομένων στις κοιλάδες που καλύπτονται από την ομίχλη.

Μια τέτοια περιβόητη τοποθεσία είναι το περίφημο σπήλαιο Bell Witch στο Άνταμς του Τενεσί, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Αππαλαχίων. Σύμφωνα με το μύθο, το σπήλαιο στοιχειώνεται από το εκδικητικό πνεύμα της Kate Batts, γνωστής και ως Bell Witch, η οποία βασάνιζε την οικογένεια Bell στις αρχές του 19ου αιώνα. Οι επισκέπτες του σπηλαίου αναφέρουν αισθήματα ανησυχίας, κρύα σημεία, ακόμη και ακρόαση ασώματων φωνών που αντηχούν από τα βάθη του σπηλαίου.

@mountaingirly2022 If you see it.. No you didnt.. If you hear it.. No you didnt…. #appalachian #mountains #fyp #foryou #foryoupage #dontsayididntwarnyou #mountainrules #virginia ♬ Creepy and simple horror background music(1070744) - howlingindicator

Πέρα από μεμονωμένες τοποθεσίες, τα ίδια τα Απαλάχια Όρη είναι συχνά εμποτισμένα με μια αίσθηση μυστηρίου και αρχαίας ενέργειας. Τα πυκνά δάση, οι βραχώδεις εκβολές και οι κρυμμένες κοιλότητες μοιάζουν να κρύβουν μυστικά που ψιθυρίζονται από τον άνεμο και κρύβονται στις σκιές. Οι ιθαγενείς φυλές της Αμερικής, όπως οι Τσερόκι, έχουν από καιρό σεβαστεί αυτά τα βουνά ως ιερά, πιστεύοντας ότι κατοικούνται από ισχυρά πνεύματα και φύλακες της γης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σύγχρονη εποχή, η γοητεία των στοιχειωμένων Απαλαχίων βουνών συνεχίζει να αιχμαλωτίζει τους εξερευνητές, τους τυχοδιώκτες και τους λάτρεις των παραφυσικών. Αμέτρητα βιβλία, ντοκιμαντέρ και ιστότοποι είναι αφιερωμένα στην τεκμηρίωση των υπερφυσικών φαινομένων που αναφέρονται σε όλη την περιοχή, διασφαλίζοντας ότι τα μυστήρια των Απαλαχίων βουνών θα διαρκέσουν για τις επόμενες γενιές.

Είτε πιστεύει κανείς στο υπερφυσικό είτε όχι, τα στοιχειωμένα Απαλάχια Όρη χρησιμεύουν ως υπενθύμιση της δύναμης της λαογραφίας και της ανθρώπινης γοητείας με το άγνωστο. Ανάμεσα στη μαγευτική θέα και τα τραχιά τοπία, τα πνεύματα του παρελθόντος παραμονεύουν, υφαίνουν τις ιστορίες τους στον ιστό της γης, διασφαλίζοντας ότι τα μυστήρια των Απαλαχίων θα συνεχίσουν να ιντριγκάρουν και να εμπνέουν όσους τολμούν να μπουν στα σκιερά βάθη τους.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Σήμερα

Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Σήμερα

Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Σήμερα

Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Χτες

Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Χτες

«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Προχτές

Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Προχτές

Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Προχτές

Για διάφορους λόγους

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.