E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το κρεμαστό τρένο του Βούπερταλ και το παράξενο ατύχημα με τον ελέφαντα

Το ένα αξιοθέατο της πόλης που έγινε διπλό

Το κρεμαστό τρένο του Βούπερταλ και το παράξενο ατύχημα με τον ελέφαντα
Photo by Jorgen Hendriksen on Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Το Βούπερταλ (Wuppertal) είναι μια αρκετά μεγάλη πόλη στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στη Γερμανία, με περίπου 600 χιλιάδες κατοίκους. Ένα από τα κυριότερα πράγματα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι τη διασχίζει ο ποταμός Wupper, πάνω από το οποίο περνά ένα τραίνο ορόσημο για την πόλη, το κρεμαστό τρένο του Βούπερταλ.

Ξεκίνησε τα δρομολόγια του το 1901 και σε 123 χρόνια έχουν συμβεί μόλις δυο ατυχήματα. Θεωρείται λοιπόν ένα από τα πιο ασφαλή τρένα στον κόσμο. Το δεύτερο ατύχημα συνέβη το 1999, με πέντε ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους. Το πρώτο ατύχημα δεν ήταν όμως τόσο τραγικό, όσο παράξενο. Και συνέβη το 1950, χωρίς καμία ανθρώπινη απώλεια. Ο μόνος ου κινδύνευσε ήταν ένας ελέφαντας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 21 Ιουλίου 1950, ο διευθυντής τσίρκου Franz Althoff σκέφτηκε να κάνει κάτι που πίστευε ότι θα ήταν μια επικερδής δραστηριότητα μάρκετινγκ για το τσίρκο του. Θα έπαιρνε τον ελέφαντα του, την Tuffi, για μια βόλτα στον κρεμαστό σιδηρόδρομο. Ο Althoff ήταν γνωστός για τα ασυνήθιστα και συχνά περίεργα ακροβατικά του και το αποτέλεσμα ήταν ότι είχε καταφέρει να προσελκύσει κόσμο από μακρινά μέρη προκειμένου να απολαύσει το θέαμα. Ήταν λοιπόν καλός στο μάρκετινγκ.

Η Tuffi μάλλον ήταν πολύ συνηθισμένη στους ανθρώπους, οπότε η θέα των ρεπόρτερ και του πλήθους των θαυμαστών εκείνη την ημέρα μάλλον δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα. Είχε ταξιδέψει ήδη με τραμ στο δημαρχείο του Ομπερχάουζεν με τον Althoff λίγες εβδομάδες νωρίτερα, οπότε ήταν πολύ συνηθισμένη σε τέτοια πράγματα. Ο κρεμαστός σιδηρόδρομος, ωστόσο, δεν ήταν απλώς ένα τραμ. Οι τεράστιοι γάντζοι του που του επιτρέπουν να αιωρείται πάνω από τον ποταμό Wupper, ήταν αυτοί που τον κρατούσαν ψηλά, πάνω από το νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@mk-illumination.com

Η μικρή ελεφαντίνα αρχικά παρέμεινε ακίνητη στο σιδηροδρομικό βαγόνι, καθώς αυτό κινούταν. Ωστόσο, όσο προχωρούσε κάτι την εκνεύρισε και μετά από δυο λεπτά έβγαλε έναν δυνατό ήχο, απελευθερώθηκε, άρχισε να τρέχει μέσα στο βαγόνι πριν περάσει μέσα από τον τοίχο και βουτήξει μέσα στον ποταμό Wupper.

Ευτυχώς για την Tuffi, έπεσε σε ένα λασπωμένο σημείο, με την πτώση να της προκαλεί μόνο ελαφρά τραύματα. Όμως για τους πολλούς δημοσιογράφους και ρεπόρτερ που παρακολουθούσαν το θέαμα, το περιστατικό συνέβη τόσο γρήγορα και τόσο απροσδόκητα που κανείς δεν κατάφερε να τραβήξει ούτε μια φωτογραφία από την πτώση της.

Παρά την έλλειψη φωτογραφιών, το άλμα της Tuffi στο Wupper κέρδισε τη συμπάθεια στις καρδιές και στα μυαλά των ντόπιων και των επισκεπτών και οι απεικονίσεις του γεγονότος έγιναν αμέσως μέρος του τουριστικού εμπορίου του Βούπερταλ, σε καρτ ποστάλ, σε κούπες για καφέ και σε σαπούνια, με την ιστορία να μεταφέρεται σε βιβλία, σε τραγούδια και σε τοπικές ξεναγήσεις.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Πριν 11 ώρες

Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Πριν 11 ώρες

Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Πριν 11 ώρες

Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Χτες

Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Χτες

«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Προχτές

Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Προχτές

Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Προχτές

Για διάφορους λόγους

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.