E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αλλάζει το κλίμα: ΝΔ‑ΠΑΣΟΚ μπροστά στις περιφέρειες

Μάχη για την Αθήνα

Αλλάζει το κλίμα: ΝΔ‑ΠΑΣΟΚ μπροστά στις περιφέρειες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/5/2014 | 00:00

Αλλάζει η εικόνα για την επικράτηση των κομμάτων όσο περνάει η ώρα της καταμέτρησης των ψήφων σε περιφέρειες και δήμους. Ενώ αρχικά είχε επικρατήσει ένα κλίμα πανηγυρισμών στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για «ήττα της κυβέρνησης», σταδιακά αποκαλύπτεται ότι τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού κρατούν στα κάστρα που είχαν ήδη τοπικούς άρχοντες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι η εικόνα στην επαρχία είναι πολύ διαφορετική από αυτή της Αττικής. Ωστόσο, ενώ στην Αττική φαίνεται να προηγείται η Ρένα Δούρου, με προβάδισμα 2 μονάδων έναντι του Γιάννη Σγουρού, στην Αθήνα, όπου αρχικά είχε κριθεί από τα exit polls ότι προηγείται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σακελλαρίδης, όσο περνάει η ώρα η μάχη της Αθήνας σκληραίνει και ο Γιώργος Καμίνης εμφανίζεται σε ντέρμπι με τον κ. Σακελλαρίδη.

Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook:

«Σε όλη την Ελλάδα (πλην Αττικής) -σε Δήμους και Περιφέρειες - ο Σύριζα είναι τρίτος ή δεύτερος με μεγάλη διαφορά.Το ποσοστό του κ. Κουμουτσάκου είναι αξιοπρεπέστατο για τον χρόνο που είχε μπροστά του, ενώ η κα Δούρου δεν ξεπερνά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων εκλογών. Το ποσοστό του κ. Σγουρού αν προστεθεί με αυτό του κ. Κουμουτσάκου είναι μεγαλύτερο κατά 7% από το ποσοστό ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. των εκλογών του 2012».

Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ να μην πανηγυρίζει:

Είναι νωρίς. Μη βιάζονται κάποιοι να βγάλουν ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα. Δεν βγαίνουν, έχουμε μπροστά μας εξέλιξη της διαδικασίας. Μη βιάζονται κάποιοι, ούτε να πανηγυρίζουν, ούτε να απαγοητεύονται, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Το γεγονός ότι επιλογές σε επίπεδο προσωπικοτήτων δεν περνούν στον β' γύρο, θα το εκτιμήσουμε και θα το αποτιμήσουμε. Έχουμε άλλη μια Κυριακή. Η στρατηγική της ΝΔ είναι να πούμε στους πολίτες τα προβλήματα που υπάρχουν και τις λύσεις που προτείνουμε και να τους πείσουμε ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες κρίνουν».

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πηγαίνει καλά

Σύμφωνα με κύκλους της ηγεσίας της ΝΔ, με εξαίρεση την περιφέρεια Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πηγαίνει καλά, καθώς στην πλειονότητα των περιφερειών δεν θα είναι καν στο δεύτερο γύρο, αλλά θα είναι τρίτος ή τέταρτος.

Ακόμα και στην περιφέρεια Αττικής, σημειώνουν, τα ποσοστά που αποσπά η κ. Δούρου είναι χαμηλότερα από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου 2012, ενώ υπολείπονται από το άθροισμα των ποσοστών Κουμουτσάκου και Σγουρού. Παρομοίως ισχύει και για το δήμο της Αθήνας αναφέρουν, και υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει δυναμική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.

Οι δηλώσεις Κεδίκογλου

Η επόμενη Κυριακή είναι πολύ σημαντική. Κάθε κάλπη είναι διαφορετική. Η εικόνα στην επαρχία, έστω και σε ένα πολύ μικρό ποσοστό, είναι διαφορετική από αυτή της Αττικής. Σε πολλούς δήμους και περιφέρειες της επαρχίας, θα έχουμε καλά αποτελέσματα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.
Την επόμενη Κυριακή πρέπει να διασφαλιστεί η σταθερότητα, πρόσθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Πηγή: iefimerida.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα Ιωάννινα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων για το 2026, σε απομόνωση 45χρονος ασθενής

Σήμερα

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Τα ξενοδοχεία μπορούν να αρνούνται νερό βρύσης στους πελάτες τους, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας

Σήμερα

Τουρίστρια ζητούσε αποζημίωση 2.700 ευρώ επειδή ξενοδοχείο στους Δολομίτες της πρόσφερε μόνο εμφιαλωμένο νερό επί πληρωμή

Κορινθία: Kαρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές ‑ Δείτε το βίντεο

Σήμερα

Νέα «επίσκεψη» καρχαρία στα ανοιχτά της Κορινθίας

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Σήμερα

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

Θεσσαλονίκη: 50χρονος παρενόχλησε σeξουαλικά τη σύντροφο 29χρονου και κατέληξε στο νοσοκομείο

Σήμερα

H 33χρονη γυναίκα κατευθύνθηκε προς το μπάνιο, με τον 50χρονο να την ακολουθεί και να της επιτίθεται

Τέμπη: Επανεκκίνηση της δίκης μετά από διακοπή ενός μήνα – Ποιοι θα μπουν στην αίθουσα

Σήμερα

Συνεχίζεται η πολύκροτη διαδικασία με ενστάσεις κατηγορουμένων μετά τις εργασίες διαρρύθμισης

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Σήμερα

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Καλοκαίρι με φρένο: Οι μισοί Έλληνες κόβουν τις διακοπές και οι υπόλοιποι τις μικραίνουν

Σήμερα

Περιορισμένος προϋπολογισμός, κοντινοί προορισμοί και επιστροφή στη λιτότητα σημαδεύουν τις διακοπές των Ελλήνων φέτος το καλοκαίρι.

«Απόβαση» εφορίας σε τουριστικές περιοχές με AI, tablet και drones ‑ «Θερινό σαφάρι» 50.000 ελέγχων

Σήμερα

Στο «ραντάρ» εμπορικά καταστήματα, εστίαση, γραφεία ενοικίασης οχημάτων, παρκινγκ και τουριστικά καταλύματα.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

Σήμερα

Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 2
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.