E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ένας 15χρονος έσωσε πάνω από 100 άτομα κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

«Είχαμε μια ενημέρωση πριν από μια εβδομάδα για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση επίθεσης. Έτσι, ήμουν προετοιμασμένος για αυτό»

Ένας 15χρονος έσωσε πάνω από 100 άτομα κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 25/3/2024 | 16:32

Ένας 15χρονος μουσουλμάνος έφηβος που ονομάζεται Ισλάμ τράβηξε ένα βίντεο του εαυτού του κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, στο οποίο φαίνεται να προειδοποιεί τους ανθρώπους για τους τρομοκράτες και να τους κατευθύνει να φύγουν με ασφάλεια από το Crocus City Hall.

O 15χρονος Ισλάμ Χαλίλοφ, μαθητής της όγδοης τάξης από το Κρασνογκόρσκ, εργαζόταν κάποιες Παρασκευές και Σάββατα στην γκαρνταρόμπα για να βγάλει το χαρτζιλίκι του. Μάλιστα για να περνά η ώρα, διάβαζε τα πρωτόκολλα ασφαλείας του κτιρίου και τα σχεδιαγράμματα εκκένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 15χρονο αγόρι βοήθησε περίπου 100 να φύγουν με ασφάλεια από το σημείο της επίθεσης.

Η συγκλονιστική περιγραφή του

Ξεκινώντας τη συγκλονιστική μαρτυρία του, είπε πως «Βρισκόμουν στην γκαρνταρόμπα του 1ου ορόφου. Άκουσα κάποιους ακατανόητους θορύβους. Μετά οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν και να ουρλιάζουν. Είχαμε μια ενημέρωση πριν από μια εβδομάδα για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση επίθεσης. Έτσι, ήμουν προετοιμασμένος για αυτό, συνειδητοποίησα ότι αν δεν αντιδρούσα, περισσότεροι από εκατό άνθρωποι θα μπορούσαν να τραυματιστούν. Όταν ξεκίνησαν όλα, άρχισα να κατευθύνω όλους τους ανθρώπους προς το πλάι (σ.σ. Στον εκθεσιακό χώρο του πολιτιστικού κέντρου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φώναζα σε όλο το City Hall ότι πυροβολούν, τρέξτε στο πλάι. Υπήρχαν άνθρωποι που απλά στέκονταν εκεί σοκαρισμένοι, αλλά τους έπιασα από το χέρι, τους έσπρωξα και τους έστειλα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Islam. Πρόσθεσε ότι στη συνέχεια ξεκίνησε η φωτιά, αλλά οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να μπουν μέσα καθώς περίμεναν να φτάσουν πρώτα οι ειδικές δυνάμεις.

Ο νεαρός είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του παραμένουν έκπληκτοι για ό,τι συνέβη, αποκαλύπτοντας ότι ένας άνδρας πυροβολήθηκε μπροστά του και ότι φοβόταν πως αυτός και οι άλλοι θα είναι τα επόμενα θύματα των τρομοκρατών. «Η μαμά ήταν σοκαρισμένη και έκλαψε γιατί έπρεπε να τα περάσω όλα αυτά, ότι όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια μου. Για να είμαι ειλικρινής, είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Ένας άντρας πυροβολήθηκε ακριβώς μπροστά μου, δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι».

Ο 15χρονος αναμένεται να τιμηθεί από τις ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου και τον Μουφτή Σεΐχη Ραβίλ Γκαϊνουτντίν, τον πνευματικό ηγέτη των Ρώσων μουσουλμάνων, για το θάρρος που έδειξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανένα σχόλιο από το Κρεμλίνο για τις πληροφορίες περί βασανιστηρίων στους συλληφθέντες για το μακελειό στη Μόσχα

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα από το Ισλαμικό Κράτος, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 137 ανθρώπους, παρά τους υπαινιγμούς του Βλαντίμιρ Πούτιν για εμπλοκή της Ουκρανίας.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η προεδρική διοίκηση θα έκανε λάθος να προβεί σε σχόλια σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας. Δεν θα το κάνουμε», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο ίδιος είπε πως ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους δεν προβλέπει σε αυτή τη φάση να μεταβεί στο Crocus City Hall, τον τόπο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου αρνήθηκε να σχολιάσει τις αιτιάσεις περί βασανιστηρίων σε βάρος των υπόπτων της επίθεσης στα προάστια της Μόσχας, οι οποίες διατυπώθηκαν μετά τη δημοσίευση βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φωτογραφιών όπου διακρίνονται με το πρόσωπο γεμάτο αίματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θα απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους. Στα πλάνα από τις συλλήψεις τους, τα οποία μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, τρείς από τους άνδρες έχουν αίμα στο πρόσωπο.

Σε ένα άλλο βίντεο, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και η γνησιότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, διακρίνεται ο ένας από τους υπόπτους την ώρα που κάποιο πρόσωπο, που δεν φαίνεται στον φακό, του κόβει το αυτί.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο, ένας από τους υπόπτους είχε ένα λευκό επίδεσμο στο αυτί του και ένας άλλος έφθασε με αναπηρικό αμαξίδιο κι είχε τα μάτια του κλειστά.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι συνέλαβαν 11 ανθρώπους συνολικά, μεταξύ αυτών οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες, όμως το προφίλ των άλλων υπόπτων δεν είναι σαφές.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σήμερα σχετικά με τους υπόλοιπους επτά συλληφθέντες, ο Ντμίτρι Πεσκόφ δεν απάντησε επικαλούμενος την έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Πώς έγινε το φονικό ‑ Μπλόκαρε το πιστόλι του θύματος και ο δράστης τον μαχαίρωσε στον λαιμό

Κόσμος Σήμερα

Αναζητείται ο άνδρας που εκτός από τον 23χρονο ο οποίος έxασε τη ζωή του, τραυμάτισε ακόμη δύο πριν διαφύγει

Μαρούσι: Στη σκηνή η τραγουδίστρια Μαλού την ώρα της φονικής συμπλοκής

Κόσμος Σήμερα

Ένας άνδρας έπεσε vεκρός ύστερα από καυγά που ξέσπασε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής (28.4.2024) και τουλάχιστον δύο άνδρες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Πέθαvε ο γνωστός αθλητικογράφος Στράτος Σεφτελής

Κόσμος Σήμερα

Ο Στράτος Σεφτελής πέθαvε σε ηλικία 68 ετών, με την είδηση να σκορπά τη θλίψη στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας

Γεωργούλης: «Αν δεν ήμουν αθώος δε θα κατέβαινα υποψήφιος»

Κόσμος Σήμερα

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε για την καταγγελία σε βάρος του πριν από ένα χρόνο για σ e ξ ουαλική παρεvόχληση και κακoποίηση

Τέλη Κυκλοφορίας: Από 1η Μαΐου ξεκινά η διαδικασία πληρωμής με το μήνα

Κόσμος Σήμερα

Από 1η Μαΐου ξεκινάει η λειτουργία της πλατφόρμας My Car για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα

Κρήτη: Βράχος έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο ‑ Τραυματίστηκαv μητέρα, παιδί και μια γυναίκα

Κόσμος Σήμερα

Βράχος αποκολλήθηκε στα Χανιά και έπεσε σε αυτοκίνητο που κινούταν - Τραυματίστηκαv μια μητέρα με το παιδί της και ακόμα μια γυναίκα

Η Μόνα Λίζα ... μετακομίζει! Τι λέει η διευθύντρια του Λούβρου

Κόσμος Χτες

Μια τέτοια κίνηση θα προσέφερε στους επισκέπτες μια καλύτερη εμπειρία, τόνισε

Γρίπη των πτηνών: Ανησυχία στις ΗΠΑ γιατί μεταπήδησε στις αγελάδες

Κόσμος Χτες

Πόσο πρέπει να ανησυχούν οι Ευρωπαίοι

Πύργος: Τον λήστεψε ενώ έβαφε την εκκλησία του χωριού

Κόσμος Χτες

Tον έριξε από τη σκάλα και άρχισε να τον χτυπά

«Ασημένιες» Φίτσιου ‑ Κοντού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας

Κόσμος Χτες

Το κατέκτησαν στην Ουγγαρία στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών τερματίζοντας σε 7:31.94 πίσω από το πλήρωμα της Ρουμανιας

Πέθανε ο Τάκης Χατζόπουλος

Κόσμος Χτες

Ήταν, μαζί με τον Λάκη Παπαστάθη, δημιουργός της σειράς «Παρασκήνιο»

Πάτρα: Είχαν στήσει κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο ‑ Στις 19 οι συλλήψεις

Κόσμος Χτες

Η εγκληματική οργάνωση ολοκλήρωσε τουλάχιστον 65 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε σε ανήλικους πελάτες, ακόμη και σε σχολικούς χώρους

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.