E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κέιτ Μίντλετον: Οι θεωρίες συνωμοσίας με hashtag #kategate αυξάνονται παρά το βίντεο του παλατιού

Κέιτ Μίντλετον: Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με θεωρίες συνωμοσίας αυξάνονται – παρά τα στοιχεία που τις αντικρούουν

Κέιτ Μίντλετον: Οι θεωρίες συνωμοσίας με hashtag #kategate αυξάνονται παρά το βίντεο του παλατιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/3/2024 | 16:09

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ίσως ήλπιζε, ότι η παραδοχή της για τη διάγνωση του καρκίνου της θα έδινε τέλος στις εικασίες για αυτήν.

Όμως - σύμφωνα με τον Guardian - φαίνεται να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο – με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι αυτό ήταν απολύτως αναμενόμενο, δεδομένης της ανθεκτικότητας των διαδικτυακών θεωριών συνωμοσίας και των τρολ που τις διαδίδουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #kategate, έχουν αυξηθεί σε αριθμό από τη δημοσίευση του επίσημου βίντεο από το Παλάτι του Κένσινγκτον, την περασμένη Παρασκευή.

Ειδικότερα, υπήρξαν 400 αναφορές με το hashtag σε μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή, περισσότερες από την προηγούμενη κορυφή των 373 το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την BrandMentions, μια εταιρεία που παρακολουθεί τη διάδοση των hashtag και των λέξεων-κλειδιών στο διαδίκτυο.

Η αύξηση αυτή είναι πιο εμφανής στο X και ακολουθούν το Instagram και το TikTok.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα βίντεο στο TikTok, που έχει φτάσει τα 200.000 views ισχυρίζεται ότι το βίντεο της πριγκίπισσας θα μπορούσε να έχει υποστεί επεξεργασία και αναφέρεται επίσης στη χρήση «εικόνων AI». Το BBC ωστόσο, εξέδωσε μια δήλωση επιβεβαιώνοντας ότι ένα συνεργείο από τη μονάδα του BBC Studios μαγνητοσκοπήθηκε την ανακοίνωση.

Ο Quassim Cassam, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Warwick και ειδικός στις θεωρίες συνωμοσίας, είπε ότι είναι σύνηθες οι θεωρίες συνωμοσίας να τροφοδοτούνται από στοιχεία που τις απορρίπτουν.

«Δεν μπορούν να σταματήσουν γιατί τα στοιχεία εναντίον τους αντιμετωπίζονται ως μέρος της συνωμοσίας. Γι' αυτό είναι τόσο ανθεκτικά», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Whitney Phillips, επίκουρη καθηγήτρια ψηφιακών πλατφορμών και ηθικής στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις ΗΠΑ, είπε ότι οι χρήστες των social media που προωθούν αυτές τις θεωρίες μπορούν επίσης να το κάνουν για ψυχαγωγία.

«Το είδος της αχαλίνωτης εικασίας που συνδυάζεται με αυτού του είδους τις θεωρίες μπορεί επίσης να είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, χωρίς να δίνεται μεγάλη σημασία στη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει αυτό το είδος εικασιών στους ανθρώπους που εμπλέκονται», είπε.

Στέλεχος της X είπε ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει επίσης να «αναλάβουν την ευθύνη» για την κυκλοφορία μιας «βλαβερής» είδησης.

«Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν διαδώσει υπερβολικά αυτήν την αφήγηση, και κατά συνέπεια, κάθε ειδησεογραφικό μέσο θα πρέπει τώρα να αναλάβει την ευθύνη, να εκφράσει τη λύπη του και να ζητήσει συγγνώμη από την πριγκίπισσα Κέιτ και την οικογένειά της και να τους παραχωρήσει την ιδιωτικότητα που τους αξίζει», δήλωσε ο Τζο Μπέναροχ, επικεφαλής του επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Χ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ερωτικές ιστορίες διασήμων της δεκαετίας του 80 που σίγουρα δεν θυμάσαι

Πριν 10 ώρες

Η δεκαετία του `80 ήταν γεμάτη με διασημότητες των οποίων οι ρομαντικές ιστορίες έγιναν τόσο θρυλικές όσο και η καριέρα τους.

Από «κορίτσι της διπλανής πόρτας» έγινε σταρ στο Instagram με τατουάζ στο 95% του σώματος

Χτες

Πολλοί ακόλουθοι στα social media κάνουν στη Μπέθανι Μουρ πρόταση γάμου - Η μεταμόρφωσή της διήρκεσε 10 χρόνια και κόστισε 35 χιλιάδες ευρώ

Viral αποφοίτηση: Πήρε πτυχίο και ευχαρίστησε... την Αννα Βίσση

Χτες

Απόφοιτη Πανεπιστημίου ορκίστηκε ευχαριστώντας την… Αννα Βίσση

Χωρισμός «βόμβα» στην ελληνική showbiz

Χτες

Η ανακοίνωση του ζευγαριού

Η «on air» συγγνώμη της Κατερίνας Καινούργιου από την Ιωάννα Μαλέσκου

Χτες

Αναφέρθηκαν on air στην παρεξήγηση που είχε συμβεί μεταξύ τους στο παρελθόν

Η απάντηση της Αννίτα Μπραντ σε πικρόχολα σχόλια ‑ «Γριά, δεν ντρέπεσαι που έκανες παιδιά στα 50;»

Χτες

H γνωστή make up artist είναι σύζυγος του φωτογραφου, Χάρη Χριστόπουλου

Σοφία Χατζηπαντελή: Με μαύρα εσώρουχα στο Instagram το μοντέλο

Χτες

Κατακτώντας την τέχνη του να αισθάνεσαι τέλεια χωρίς να είσαι τέλεια, έγραψε

H Σοφία Μπους έκανε coming out: Είμαι queer, μπορώ επιτέλους να ανασάνω

Χτες

Η 41χρονη ηθοποιός μίλησε και για την σχέση της με την ποδοσφαιρίστρια Ασλιν Χάρις

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.