E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αντιδράσεις για τη δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη: «Για τα μπάζα όσοι μιλούν για τα μπαζώματα»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, αναφέροντας πως υιοθετεί ένα «αναξιόπιστο δημοσίευμα» και πως τα στοιχεία της υπόθεσης είναι γνωστά εξ αρχής

Αντιδράσεις για τη δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη: «Για τα μπάζα όσοι μιλούν για τα μπαζώματα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 27/3/2024 | 18:59

Προκλητική και ειρωνική χαρακτήρισαν βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, στα περί «μπαζωμάτων» στον χώρο της τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς ανέφερε στην ομιλία του επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, πως «όσοι από τους πολιτικούς μιλούν για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Φλωρίδης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση αναφέροντας πως υιοθετεί ένα «αναξιόπιστο δημοσίευμα» και πως τα στοιχεία της υπόθεσης είναι γνωστά εξ αρχής. Κατηγόρησε δε, τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν ψήφισε την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στον ανακριτή να έχει στη διάθεσή του άμεσα στοιχεία, όπως οι ηχογραφημένες συνομιλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε πως οι χωματουργικές εργασίες στον χώρο του πολύνεκρου δυστυχήματος έγιναν από συνεργεία που επιχείρησαν στο σημείο για να διανοίξει δρόμος, ώστε να πλησιάσουν τα σωστικά συνεργεία, αμέσως μετά την τραγωδία.

«Ο αριστερόστροφος φασισμός θα πετύχει το σκοπό του όταν επέλθει στη συνείδηση του κόσμου η αμφισβήτηση των θεσμών του Κοινοβουλίου και της Δικαιοσύνης», δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, επικαλούμενος μάλιστα τον Μίκη Θεοδωράκη: «Όλη αυτή η αμφισβήτηση που έφτασε να αμφισβητεί τη Δικαιοσύνη είναι αυτό που στρώνει το δρόμο, που ο Μίκης Θεοδωράκης είπε για τον αριστερόστροφο φασισμό».

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, του οποίου υπήρξε υπουργός και ο ίδιος, δήλωσε πως «δεν καταθέτετε πρόταση ποινικής δίωξης» για κάποιον υπουργό, αλλά «παρουσιάζετε συνομιλίες που υπάρχουν αυτούσιες στη δικογραφία από τότε, ως μεγάλη ανακάλυψη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι προχωρά η κατασκευή του χώρου στη Λάρισα για να διεξαχθεί η δίκη, λέγοντας πως «θα είναι έτοιμος μέχρι τέλος Μαΐου» και θα υπάρχουν θέσεις για «100 δικηγόρους, αίθουσα διασκέψεων, για να μη ζήσουμε την τραγωδία με το Μάτι, που όταν τελείωσε δεν βρίσκατε αίθουσα να γίνει η δίκη».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του για τα «μπαζώματα», ο Γιώργος Φλωρίδης επανήλθε λέγοντας πως «σεβόμενη τον πόνο των ανθρώπων, η κυβέρνηση αποφάσισε να κατέβει στο πολιτικό γήπεδο και τώρα τα πράγματα ζόρισαν για εσάς. Οι ανθρώπινες τραγωδίες δεν προσφέρονται ως πολιτικές ευκαιρίες, η αλήθεια είναι λυτρωτική και καταλυτική».

Επανέλαβε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι «ο σεβασμός του πόνου των οικογενειών και να χυθεί άπλετο φως. Πρέπει να προστατευτεί η λειτουργία της Δικαιοσύνης και θα συνεχίσουμε ως το τέλος, ώστε η ανάκριση να περατωθεί χωρίς κανένα ερωτηματικό», προσέθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα δούμε αν υπήρξαν εύφλεκτες ύλες, θα απαντήσουν εργαστήρια του εξωτερικού, αν υπήρξαν βίντεο, αλλά και τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων, θα εξεταστούν όλα ώστε να μην υπάρξουν κενά. Στην υπόθεση μετέχουν 100 δικηγόροι και κανείς δεν διαμαρτύρεται πως η Δικαιοσύνη δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Αν διαπίστωναν κενά, δεν θα αντιδρούσαν; Το μήνυμα είναι πως ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, χρειάζεται μια ασπίδα προστασίας απέναντι στους δημαγωγούς», σημείωσε επίσης.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι λίγες ώρες πριν την τοποθέτησή του στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχθηκε ότι ο ανακριτής για πέντε μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν μπορούσε να ακούσει τις συνομιλίες των εμπλεκομένων λόγω νόμου.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

McAfee: «Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες από τις διακοπές σας!» ‑ Πώς το AI εντοπίζει με ακρίβεια πού είστε

Σήμερα

Γιατί οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην ανεβάζετε φωτογραφίες διακοπών στα social media

Βίντεο: Αυτοκίνητο κατέληξε στην πισίνα σπιτιού στη Μασαχουσέτη!

Σήμερα

Ο οδηγός του οχήματος, που μοίραζε δέματα σε γείτονές του, ισχυρίστηκε πως τα φρένα, για άγνωστο λόγο, σταμάτησαν να λειτουργούν με αποτέλεσμα να βρεθεί στον πάτο της πισίνας

Φωτιά τύλιξε αυτοκίνητο Αντιδημάρχου στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Σήμερα

Πληροφορίες αναφέρουν πως το όχημα ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο Αντιδημάρχου δήμου της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπηρετεί και ως αστυνομικός.

Πλοίο ελληνικών συμφερόντων δέχθηκε πλήγμα στα Στενά του Ορμούζ ‑ Νεκρός ο αρχιμηχανικός

Σήμερα

Ελληνόκτητο πλοίο δέχθηκε χτύπημα ενώ αποχωρούσε από τα Στενά του Ορμούζ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο αρχιμηχανικός.

Τραγωδία στη Γαλλία: Νεκροί σε τροχαίο η Ματίλντ Φαβιέ του Dior και ο σύντροφός της

Σήμερα

Το αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε με φορτηγό που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Στενά του Ορμούζ: Νεκρός ναυτικός έπειτα από επίθεση στο ελληνόκτητο «Minoan Dignity»

Σήμερα

Η επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου ενώ το πλοίο διερχόταν από τα Στενά του Ορμούζ - Η διεθνής ένωση INTERCARGO εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του ναυτικού

Απάτη με τεχνητή νοημοσύνη: Ζευγάρι επιχείρησε να αποφύγει την πληρωμή λογαριασμού εκατοντάδων ευρώ σε εστιατόριο

Σήμερα

Το περιστατικό στο εστιατόριο και οι προηγούμενες περιπτώσεις απάτης με χρήση AI

Παραλία της Χαλκιδικής: Ξηλώθηκαν 100 ξαπλώστρες και ομπρέλες – Είχαν κάνει κατάληψη παραθεριστές

Σήμερα

Προηγήθηκε ανακοίνωση του δήμου που καλούσε πολίτες και παραθεριστές να απομακρύνουν οι ίδιοι ομπρέλες, ξαπλώστρες και κάθε είδους εξοπλισμό

Πέθανε ο ακαδημαϊκός, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

Σήμερα

Mία από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες των ελληνικών κοινωνικών και πολιτικών επιστημών

Σύνταξη για ανηλίκους ενέκρινε ευρωπαϊκή χώρα: Έως 2.200€ μέχρι τα 18

Σήμερα

Από την ηλικία των έξι ετών ξεκινά η διαδρομή προς τη σύνταξη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.