E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ταινίες της εβδομάδας: Πρεμιέρα για 11 νέες ταινίες στις αίθουσες

Από την Πέμπτη 4 Απριλίου στις αίθουσες

Ταινίες της εβδομάδας: Πρεμιέρα για 11 νέες ταινίες στις αίθουσες
@imdb.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Χορεύοντας με τον Μπέκετ – Καταγωγή – Λεσβία - Άρθουρ ο Βασιλιάς - Άγρια Νερά - Κόναν Η Βάρβαρη - Ο Πρώτος Οιωνός - Μέσα στη Μέρα - Κάμπια Νύμφη Πεταλούδα - Η Κιβωτός του Νώε

Χορεύοντας με τον Μπέκετ (Dance First)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

του Τζέιμς Μαρς. Με τους Γκάμπριελ Μπερν, Εϊνταν Γκίλεν, Φιον Ο' Σία, Μπρόνα Γκάλαχερ, Σαντρίν Μπονέρ.

Δραματική 2023, Ην. Βασίλειο 96’

Σάμιουελ Μπέκετ, εμβληματικός Ιρλανδός συγγραφέας, θεατρικός σκηνοθέτης και ποιητής, νομπελίστας, παριζιάνος μπον βιβέρ, αγωνιστής της γαλλικής αντίστασης, διανοούμενος, άπιστος σύζυγος, μοναχικός. Έγινε ευρύτερα γνωστός για τα περιβόητα έργα του «Περιμένοντας τον Γκοντό» (Waiting for Godot) και «Τέλος Παιχνιδιού» (Endgame). Η ταινία «Χορεύοντας με τον Μπέκετ» (Dance First) αποτελεί μια σαρωτική αφήγηση της πολυδιάστατης ζωής του Μπέκετ, μια ασυνήθιστη βιογραφία, καθώς η ανασκόπηση γίνεται μέσα από το πρίσμα των σφαλμάτων του και περιστρέφεται γύρω από τις σημαντικότερες σχέσεις του, κυρίως με τις γυναίκες που τον αγάπησαν, αλλά που ο ίδιος ένιωθε ότι είχε αδικήσει...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταγωγή (Origin)

της Αβα ΝτιΒερνέ. Με τους Ονζανί Ελις-Τέιλορ, Τζον Μπέρνθαλ, Νίσι Νας, Οντρα ΜακΝτόναλντ, Βέρα Φερμίγκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δραματική 2023, ΗΠΑ 140’

H οσκαρική Αβα ΝτιΒερνέ επιστρέφει με ένα φιλόδοξο φιλμικό υβρίδιο - μεταφέροντας στην οθόνη την διατριβή της Ιζαμπελ Γουίλκερσον «Caste». Έχοντας ως αφετηρία μια διερώτηση για τον ρατσισμό στην σύγχρονη Αμερική, η Γουίλκερσον δοκιμάζει να κοιτάξει πιο βαθιά το φαινόμενο του μίσους προς συγκεκριμένες μειονότητες, αφήνοντας στην άκρη το χρώμα του δέρματος ή την φυλή. Και κάπως έτσι, συγκρίνοντας την δουλεία στην Αμερική, τον διωγμό των εβραίων από τους Ναζί και την κάστα των Ντάλιτ (την χαμηλότερη στην ινδική κοινωνική διαστρωμάτωση) καταλήγει στο συμπέρασμα πως η βαθύτερη αιτία του μίσους προς άλλες ομάδες δεν έχει να κάνει με την φυλή, ή το χρώμα αλλά με την ταξική οριοθέτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λεσβία

της Τζέλης Χατζηδημητρίου.

Ντοκιμαντέρ 2024, Ελλάδα 78’

Τη δεκαετία του ’70 λεσβίες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν σε ένα μικρό χωριό της Λέσβου. Ενώ οι εντάσεις με τους κατοίκους αυξάνονται, η σκηνοθέτρια Τζέλη Χατζηδημητρίου –που βρέθηκε στη μέση ως ντόπια και ως λεσβία– αφηγείται μια ιστορία 40+ χρόνων γύρω από την αγάπη, την κοινότητα, τις συγκρούσεις, αλλά και τι σημαίνει να νιώθει κανείς αποδεκτός.

Άρθουρ ο Βασιλιάς (Arthur the King)

του Σάιμον Κέλαν Τζόουνς. Με τους Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σίμου Λιού, Νάταλι Εμμάνιουελ, Αλι Σαλιμάν, Τζουλιέτ Ράιλανς.

Περιπέτεια 2024, ΗΠΑ 107’

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα περιπέτειας 10 ημερών και 700 χιλιόμετρων μέσα στη ζούγκλα, σφυρηλατείται ένας αδιάσπαστος δεσμός ανάμεσα στον επαγγελματία δρομέα Μάικλ (Μαρκ Γουόλμπεργκ) και έναν αδέσποτο σκύλο, τον οποίο βαφτίζει Άρθουρ. Καθώς η ομάδα του Μάικλ ωθείται στα όρια της, ο τετράποδος Άρθουρ θέτει νέες βάσεις για το τι είναι νίκη, πίστη και φιλία.

Άγρια Νερά (Something in the Water)

της Χέιλι Ιστον Στριτ. Με τους Ίφτου Κουάσεμ, Λόρεν Λάλ, Νάταλι Μίτσον, Νικόλ Ρίκο Σετσούκο, Ελουίζ Σέξπιρ-Χαρτ

Περιπέτεια 2024, ΗΠΑ 86’

Η ταινία ακολουθεί πέντε φίλες, οι οποίες με αφορμή τον γάμο της μίας στην Καραϊβική, εγκλωβίζονται σε ένα νησί περικυκλωμένες από καρχαρίες, και πρέπει να παλέψουν για τη ζωή αλλά και τις σχέσεις μεταξύ τους.

Κόναν Η Βάρβαρη (Conann)

του Μπερτράν Μαντικό. Με τους Κριστά Τερέτ, Ελίνα Λόουενσον, Αγκατά Μπουζέκ.

Φαντασίας 2023, Γαλλία 105’

Ο Κέρβερος, o φύλακας του κάτω κόσμου, έχει ακόμα μουσούδα, μόνο που εδώ τον λένε Ράινερ, έχει γυναικείο στήθος και γλυκιά φωνή, φοράει ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν με καρφιά και άλλα τρουκ, και κρατάει μια κάμερα με φλας που είναι ό,τι πρέπει για τους παπαράτσι... Μας μιλάει από το υπερπέραν και περιγράφει σε ανατριχιαστική λεπτομέρεια τις διαδοχικές μετενσαρκώσεις της Κόναν της Βάρβαρης, μιας αιμοδιψούς Αμαζόνας που ζει ανάμεσά μας από την αρχαιότητα. Ένας παρορμητικός queer οραματιστής που μοιάζει να γυρίζει ταινίες από τα σπλάχνα του, ο Μπερτράν Μαντικό στρέφει τον μαγικό του φανό σε μια φαντασιακή προϊστορία και σε μερικά νέα μικρά μαγαζάκια τρόμου, τα οποία αποδίδονται ταυτόχρονα σε έγχρωμα και ασπρόμαυρα πλάνα. Μέσα από μια σχολαστική χειροποίητη προσέγγιση, ασύγχρονο ήχο και ένα καθηλωτικό θεατρικό σκηνικό που μοιάζει να σκηνοθετεί το βαθύτερο ασυνείδητό μας, ο Μαντικό δημιουργεί μια εθιστική, εκρηκτική και καινοτόμα εμπειρία.

Ο Πρώτος Οιωνός (The First Omen)

της Αρκασα Στίβενσον. Με τους Σόνια Μπράγκα, Ραλφ Ινεσον, Νιλ Τάιγκερ Φρι, Τσαρλς Ντανς, Τόφικ Μπάρομ, Μπιλ Νάι.

Τρόμου 2024, ΗΠΑ 120’

Βρισκόμαστε στο 1971 όταν η νεαρή Μάργκαρετ, μία Αμερικανίδα δόκιμη μοναχή, φτάνει στη Ρώμη για να αφοσιωθεί στην υπηρεσία της εκκλησίας. Εκεί συναντά ένα σκοτάδι που την κάνει να αμφιβάλει για την πίστη της, ενώ αποκαλύπτει μία τρομαχτική συνωμοσία που στοχεύει στη γέννηση του ενσαρκωμένου κακού. Σχεδόν 50 χρόνια μετά την «Προφητεία» (1976) του Ρίτσαρντ Ντόνερ , το κερδοφόρο franchise τρόμου αποκτά ένα πρίκουελ.

Ο Αντίλαλος (El Eco)

της Τατιάνα Ουέσο.

Περιπέτεια 2023, Μεξικό - Γερμανία 102’

Στο απομακρυσμένο μεξικανικό χωριό Ελ Eκο που λειτουργεί αυτόνομα, εκτός χρόνου, τα παιδιά φροντίζουν τα πρόβατα και τους μεγαλύτερους. Ενώ ο παγετός και η ξηρασία τιμωρούν τη γη, μαθαίνουν να κατανοούν τον θάνατο, την ασθένεια και την αγάπη με κάθε πράξη, λέξη και σιωπή των γονιών τους. Μια τρυφερή ταινία για την ηχώ όσων κολλάνε στην ψυχή, για την ασφάλεια που μας παρέχει το καταφύγιο των γύρω μας, για την εξέγερση και τον ίλιγγο μπροστά στη ζωή και όσα θεωρούνται δεδομένα.

Μέσα στη Μέρα (In Our Day)

του Χονγκ Σανγκ-σου. Με τους Κιμ Μιν-χι, Τζι Τζου-μπονγκ.

Δραματική 2023, Ν. Κορέα 83’

Στη Σεούλ, δύο εναλλασσόμενες συζητήσεις: μια ηθοποιός καλείται από έναν ερασιτέχνη. ένας παλιός ποιητής φιλοξενεί έναν θαυμαστή. Οι δύο σταρ αποφεύγουν τις υπαρξιακές ερωτήσεις των καλεσμένων τους με φαγητό, αλκοόλ, κιθάρα και υπνάκους, παιχνίδια με γάτα και Πετρά, Ψαλίδι, Χαρτί Η ηθοποιός σκέφτεται να εγκαταλείψει την καριέρα της. ο ποιητής παλεύει με τη στέρηση του αλκοόλ και του καπνού. Με τη συμπαγή ευγλωττία ενός χαϊκού, το «Μέσα στη Μέρα» μας προσκαλεί να δούμε τι είναι πιο σημαντικό και τι κάνει κάθε μέρα της ζωής μας σημαντική.

Κάμπια Νύμφη Πεταλούδα

του Κύρου Παπαβασιλείου. Με τους Μαρία Αποστολακέα, Χρήστο Σουγάρη, Μάκη Παπαδημητρίου, Γιάννη Νιάρρο, Στεφανία Σωτηροπούλου.

Δραματική 2023, Ελλάδα 91’

Ο χρόνος είναι... τα πάντα: 2005, 2023, 2030, 2007, 2037. Ο γραμμικός χρόνος αποτελεί σχεδόν ουτοπία, οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να μεταπηδούν ξαφνικά δεκαετίες, να ζουν αποσπασματικά με την ένταση ακραίων αλλαγών που συναγωνίζονται τις κλιματικές, αλλά όχι απροειδοποίητα. Έχοντας βιώσει το μέλλον πριν το παρελθόν ή το παρόν, γνωρίζουν περίπου τι θα τους συμβεί, αλλά όχι πότε, πώς και γιατί. Έτσι ζουν η Πηνελόπη και ο Ισίδωρος, ένα παντρεμένο ζευγάρι, μάλλον αγαπημένο, αλλά με μια διαρκή αγωνία. Ξέρουν ότι έχουν κάνει, ήδη στο μέλλον, ένα παιδί αλλά δεν το έχουν, δεν γνωρίζουν πού είναι και γιατί δεν είναι μαζί τους. Στην αναζήτηση αυτού του μυστικού, η Πηνελόπη θ' ανακαλύψει τι σημαίνει αγάπη, απώλεια, επιθυμία, αλλά και πώς μπορεί κάποιος να κοροϊδέψει το χρόνο και να στοχεύσει στην καρδιά.

Η Κιβωτός του Νώε (Noah's Ark)

του Σέρτζιο Μακάντο. Με τις φωνές των Γιώργυου Ευαγόρου, Μάριαν Κυπριανού, Ανδρέα Τσέλεπου, Ιωάννας Παπαμιχαλοπούλου, Μαρίας Κάνθερ, Εύρου Βασιλείου, Πέτρου Κονόμου, Γιάννη Καραούλη, Άρη Κυπριανού, Μάρκου Ιούλιου Δρουσιώτη, Βίκυς Γεωργιάδου, Νάτιας Χαραλάμπους, Θανάση Δρακόπουλου, Ιωάννας Κερ.

Animation 2024, Βραζιλία 86’

Ο Bίνι και ο Tομ είναι δύο μποέμ ποντίκια, οι οποίοι, αφού γίνονται τυχαία μάρτυρες της στιγμής που ο Θεός αναθέτει στον Νώε το καθήκον να φιλοξενήσει και να διασώσει μόνο ένα ζευγάρι από κάθε είδος στην Κιβωτό του, βρίσκουν έναν ευφάνταστο τρόπο να συμμετέχουν κι αυτοί στην περιπέτεια. Μέσα στο χάος του κατακλυσμού και με τους δύο πρωταγωνιστές να αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και τις ιδιοτροπίες ενός άπληστου λιονταριού, η ταινία αποδεικνύεται ένας διασκεδαστικός πολιτικός μύθος, όπου η μουσική και η ποίηση αποτελούν τον αντίποδα στην αγριότητα και την τυραννία των ισχυρότερων ζώων.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Το βίντεο από την πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι

Σήμερα

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο βίντεο από την πρόβα της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision

3 θρησκευτικές ταινίες που μάλλον δεν έχεις δει αν και θα έπρεπε

Σήμερα

Για τους σινεφίλ η εξερεύνηση αυτών των κρυμμένων κινηματογραφικών θησαυρών είναι ένα πασχαλινό δώρο

Αρλεκιν: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα και ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας με ψευδώνυμο

Προχτές

Τα Αρλεκιν μας αποχαιρετούν: H ιστορία των πιο πετυχημένων βιβλίων περιπτέρου

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Πριν 4 μέρες

Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Πριν 1 εβδομάδα

Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Πριν 1 εβδομάδα

Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

Πριν 1 εβδομάδα

Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

par: 55
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.