Χαλβάς Φαρσάλων εύκολος και πεντανόστιμος
Ο πιο νόστιμος και εύκολος χαλβάς Φαρσάλων που θα έχετε δοκιμάσει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τα υλικά που θα χρειαστείτε :
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για το καβούρδισμα
200 γρ. ωμό αμύγδαλο (1 κούπα και 1/4)
Για το μείγμα
1 λίτρο νερό(4 κούπες)
250 γρ .ζάχαρη (1 κουπα)
100 γρ. ηλιέλαιο (7 κτσ)
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. κορν φλάουρ (2 κουπες)
Για την καραμέλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
250 γρ. ζάχαρη (1 κουπα)
Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη
Ταψί 25χ30 εκ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα ωμά αμύγδαλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10 λεπτά στους 200 c.
- Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ηλιέλαιο και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για 3-4 λεπτά.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη και σε ένα βαθύ τηγάνι σ χαμηλή φωτιά προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και κάθε φορά που λιώνει συμπληρώνουμε την επόμενη δόση μέχρι να την ρίξουμε όλη.
- Μόλις έχει γίνει καραμέλα προσθέτουμε πολύ προσεκτικά όλο το μείγμα με το κορν φλάουρ.
- Λόγω διαφοράς θερμοκρασίας έχει παγώσει η καραμέλα για αυτό ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις αρχίσει να λιώνει δυναμώνουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι ανακατεύουμε ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν μέσα στο μείγμα.
- Ρίχνουμε τον χαλβά μέσα σε ένα ταψί 25χ30 εκ. και τον στρώνουμε αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και έπειτα πατάμε με μια μεμβράνη να ισιώσει η επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη και έπειτα με ένα φλόγιστρο καίμε την ζάχαρη .
- Όποιος θέλει μπορεί να μην χρησιμοποιήσει φλόγιστρο και να βάλει τον χαλβά στον φούρνο στις αντιστάσεις πάνω πάνω για 15-20 λεπτά.
- Τον αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το E-Radio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σε αυτό το εστιατόριο γυρίστηκε μια από τις πιο γνωστές σκηνές στην ιστορία του σινεμά
Πριν 5 ώρες
Την έχετε δει σίγουρα!
Με αυτές τις συνήθειες μειώνεις τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 60%
Πριν 5 ώρες
Και δεν είναι και τόσο δύσκολες
Πασχαλινά κουλουράκια σε 15 λεπτά
Πριν 5 ώρες
Πως να φτιάξετε σωστά Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα με επαγγελματικό αποτέλεσμα
Αυτή η παραλλαγή του γαλλικού μανικιούρ είναι τέλεια για την άνοιξη
Χτες
Αλλωστε, η ζωή είναι πολύ μικρή για βαρετά νύχια!
Xάσε 5 κιλά μέχρι το καλοκαίρι με αυτή την εύκολη διατροφή
Προχτές
Μια αποτελεσματική μέθοδος, η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου σχεδίου διατροφής χωρίς υπερβολές
Aυτό το παντελόνι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ
Προχτές
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!
Σε αυτά τα coffee shops θα βρεις το καλύτερο χαρμάνι καφέ
5 μέρη για τέλειο καφέ στην Αθήνα!
Προχτές
Οι καλύτερες και χειρότερες συνήθειες για την υγεία των ματιών
Πριν 3 μέρες
Αυτό που κάνουμε καθημερινά επηρεάζει την όρασή μας
Καλεσμένη σε γάμο: Oι χρυσοί κανόνες στο ντύσιμο
Πριν 3 μέρες