E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ταινίες της εβδομάδας: Η βιογραφία της Amy Winehouse με το «Back to Black»

Από Πέμπτη 11/4 στις αίθουσες

Ταινίες της εβδομάδας: Η βιογραφία της Amy Winehouse με το «Back to Black»
@Focus Features
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση 9/4/2024 | 12:58

Back to Black - Ghostbusters: Η Αυτοκρατορία του Πάγου - Στενές Επαφές με τον Διάβολο - Wolfman Radio - Τα Μαθήματα της Μπλάγκα - Για Πάντα Νέοι – Τοτέμ - Ο Χορός των Φαντασμάτων

Back to Black

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

της Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον. Με τους Μαρίσα Αμπέλα, Τζακ Ο'Κόνελ, Έντι Μάρσαν, Τζούλιετ Κόαν, Λέσλι Μάνβιλ.

Βιογραφία 2024, ΗΠΑ 122’

Eνας φόρος τιμής σε μία από τις πιο εμβληματικές σταρ του 21ου αιώνα, το Back To Black εξιστορεί τη συναρπαστική ιστορία της Amy Winehouse, την οποία ενσαρκώνει αφοπλιστικά η Μαρίσα Αμπέλα. Η σκηνοθέτιδα Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον (Nowhere Boy) -με φόντο το πολύβουο Κάμντεν- καταγράφει τις δυσκολίες που επιφέρει η δόξα, ενώ τιμά την καλλιτεχνική ιδιοφυία και μοναδικότητα του ταλέντου της Amy, χωρίς να στρέφει το βλέμμα μακριά από τους δαίμονες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ghostbusters: Η Αυτοκρατορία του Πάγου (Ghostbusters: Frozen Empire)

του Τζιλ Κέναν. Με τους Πολ Ραντ, Μπιλ Μάρεϊ, Κόρι Κουν, Φιν Γούλφχαρντ, Νταν Ακροϊντ, ΜακΚένα Γκρέις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιπέτεια 2024, ΗΠΑ 115’

Η οικογένεια Σπένγκλερ επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα– στον χαρακτηριστικό πυροσβεστικό σταθμό της Νέας Υόρκης – για να συνεργαστεί με τους αυθεντικούς Ghostbusters, που έχουν δημιουργήσει ένα άκρως απόρρητο εργαστήριο ώστε να «απογειώσουν» την επιχείρηση κυνηγιού φαντασμάτων. Όταν, όμως, βρίσκουν ένα αρχαίο αντικείμενο που απελευθερώνει διαβολική δύναμη, νέοι και παλιοί Ghostbusters συνεργάζονται για να προστατέψουν την πόλη τους και να σώσουν τον κόσμο από μια δεύτερη Εποχή του Πάγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στενές Επαφές με τον Διάβολο (Late Night with the Devil)

των Κόλιν & Κάμερον Κερνς. Με τους Ντέιβιντ Νταστμάλκιαν, Λόρα Γκόρντον, Φέισαλ Μπάτσι, Iαν Μπλις.

Θρίλερ 2023, ΗΠΑ 93’

31 Οκτωβρίου 1977. Ο τηλεοπτικός αντίπαλος του Τζόνι Κάρσον, Τζακ Ντελρόι, φιλοξενεί το talk show «Night Owls» που εδώ και καιρό είναι ένας έμπιστος σύντροφος όσων ξενυχτούν σε όλη τη χώρα. Ένα χρόνο μετά τον τραγικό θάνατο της συζύγου του Τζακ, τα ποσοστά τηλεθέασης έχουν πέσει κατακόρυφα. Απελπισμένος και αποφασισμένος να ανατρέψει την τύχη του, ο Τζακ σχεδιάζει μία ξεχωριστή εκπομπή για το Halloween, χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται να εξαπολύσει το κακό στα σαλόνια της Αμερικής.

Wolfman Radio

του Γιώργου Παντελεάκη. Με τους Ελένη Τσόκα, Γιώργος Παντελεάκης, Τζιμ Γούντκοκ, Τσάκσουι Ταουλίρ.

Θρίλερ 2023, Ελλάδα 71’

Ενα τυφλό κορίτσι καταδιώκεται από τον Τόμυ, έναν καλλιτέχνη του δρόμου με διχασμένη προσωπικότητα. Η σουρεαλιστική εικόνα του Τόμυ, κατηφορίζει το μοναχικό μονοπάτι του έκπτωτου αναζητητή. Το κοστούμι του φτιαγμένο «Μπι Σπόουκ», κατά παραγγελία. Ένα τυφλό κορίτσι στο μονοπάτι δίπλα από την όχθη του ποταμιού. Μια περιδίνηση στο κόσμο της χωριστικότητας, πέρα από τα όνειρα και την πραγματικότητα. Σημειώνεται μια σειρά από περιστατικά που εκτυλίσσονται με τη λογική ενός ονείρου, που μπορεί να ερμηνευτεί χωρίς όμως να εξηγηθεί.

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα (Blaga's Lessons)

του Στέφαν Κομαντάρεφ. Με τους Ελι Σκόρτσεφα, Γερασίμ Γεώργιεφ-Γερώ, Ιβάν Βαρνέφ.

Κοινωνικό θρίλερ 2023, Βουλγαρία – Γερμανία 114’

Η Μπλάγκα είναι μία 70χρονη συνταξιούχος δασκάλα, που ζει στο Σούμεν της Βουλγαρίας. Ο γιος της είναι νταλικέρης στην Αμερική, κι ο άντρας της πέθανε πριν από λίγες εβδομάδες. Για να συμπληρώνει την πενιχρή της σύνταξη, η Μπλάγκα κάνει μαθήματα γλώσσας σε μετανάστες που θέλουν να πάρουν την υπηκοότητα. Μέλημα της είναι να αυξήσει λίγο τις οικονομίες που κρύβει κάτω από το στρώμα της, για να αγοράσει δυο μαρμάρινους τάφους, για την ίδια και τον άντρα της - πριν τα σαράντα του. Μόνο που ο εργολάβος είναι κι αυτός διεφθαρμένος - συνεχώς της ανεβάζει την τιμή, συνεχώς την εκβιάζει ότι περιμένουν κι άλλοι για τους ίδιους τάφους κι, αν τους θέλει, πρέπει να βιαστεί. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Μέσα σε όλη αυτή την πίεση, η γερόντισσα πέφτει θύμα τηλεφωνικής απάτης από μία συμμορία που απομυζεί συνταξιούχους και τα χάνει όλα - χρήματα, κοσμήματα, αξιοπρέπεια. Στην απελπισία της, αποφασίζει για πρώτη φορά στη ζωή της να παρανομήσει…

Για Πάντα Νέοι (Les Amandiers)

της Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι. Με τους Νάντια Τερέσκιεβιτς, Σοφιάν Μπενασέρ, Λουί Γκαρέλ, Μισά Λεσκότ.

Δραματική 2022, Γαλλία - Ιταλία 125’

Βρισκόμαστε στη δραματική σχολή Les Amandiers, το διάσημο γαλλικό φυτώριο ηθοποιών που ίδρυσε ο Πατρίς Σερό (και στο οποίο φοίτησε η Τεντέσκι που μοιράζεται, εδώ, τις αναμνήσεις της). Η εποχή είναι η δεκαετία του '80, χαρακτηριστική υπέρμαχος κάθε είδους ελευθερίας, στην υποκριτική, στην πολιτική, στον τρόπο ζωής, στον έρωτα. Αυτή, άλλωστε, είναι κι η περίοδος που ο κόσμος και, μαζί του, οι ήρωες, αρχίζουν να συνειδητοποιούν τι σημαίνει το AIDS και πόσο κοντά τους βρίσκεται. Εκεί κερδίζει μια πολυπόθητη θέση η Στέλλα, πανέμορφη και ζουμερή σαν αναγεννησιακός πίνακας, παθιασμένη και θυελλώδης, φιλόδοξη, ατρόμητη, προσεκτική να μην καταλάβουν οι υπόλοιποι ότι προέρχεται από μια οικογένεια πλούσιων μπουρζουά. Οι νέοι της συμφοιτητές και φίλοι αποτελούν τα συστατικά της ιστορίας της. Εκκεντρικοί, διστακτικοί ή μαχητικοί, στρέιτ και γκέι, μια νεόκοπη μητέρα. Και ο Ετιέν, ο διαρκώς συνοφρυωμένος «Μάρλον Μπράντο» της τάξης, που πνίγει το ταλέντο του στην ηρωίνη, κι αυτόν, φυσικά, θα ερωτευτεί η Στέλλα...

Τοτέμ (Totem)

της Λίλα Αβιγιές. Με τους Ναΐμα Σεντίς, Μονσεράτ Μαρανιόν, Μαρισόλ Γκαζέ, Σαόρι Γκούρζα, Ματέο Γκαρσία.

Δραματική 2023, Μεξικό 95’

Κάποιες ομάδες ψυχανάλυσης χρησιμοποιούν ένα «τοτέμ». Οποιος το παίρνει στα χέρια του, έχει το λόγο. Δεν έχουμε ιδέα αν ο τίτλος της νέας ταινίας (μετά το «The Chambermaid» του 2018) της Μεξικάνας Λίλα Αβιγιέζ αναφέρεται σε κάτι τέτοιο. Με έναν παράξενο τρόπο ταιριάζει όμως, καθώς όλοι οι κάτοικοι του μικρόκοσμου της ταινίας βρίσκονται στο σπίτι αυτής οικογένειας για να πάρουν κάποια στιγμή το λόγο. Με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας, με λόγια ή χωρίς, να αποχαιρετήσουν τον 30χρονο Τόνια, ο οποίος, όπως και η μητέρα του, φεύγει από επιθετικό καρκίνο στα κόκκαλα. Είναι τα γενέθλιά του και το σπίτι ανοίγει για ένα πάρτι - όπως θα έπρεπε να είναι όλες οι κηδείες.

Ο Χορός των Φαντασμάτων (The Canterville Ghost)

των Κιμ Μπέρντον & Ρόμπερτ Τσάντλερ. Με τις φωνές των Στίβεν Φράι, Χιου Λόρι, Φρέντι Χάιμορ, Έμιλι Κάρεϊ, Τόμπι Τζόουνς, Ιμέλντα Στόντον.

Animation 2023, Ην. Βασίλειο 85’

Μετά την κακή αρχή στη σχέση τους, ο σερ Σάιμον σιγά-σιγά θα αναπτύξει φιλικές σχέσεις με την Βιρτζίνια, τη νεαρή κόρη της οικογένειας, και μαζί θα προσπαθήσουν να εξιχνιάσουν τη μυστηριώδη κατάρα που τον κρατά στον κόσμο μας. Ένα φάντασμα αποτυγχάνει παταγωδώς να τρομάξει μια οικογένεια θνητών, αλλά αντ’ αυτού γνωρίζει το νόημα της αληθινής φιλίας.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η παράξενη προέλευση 5 πολύ διάσημων τραγουδιών

Πριν λίγο

Δεν είναι όλα όπως τα νομίζουμε

Eurovision 2024: Το βίντεο από την πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι

Χτες

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο βίντεο από την πρόβα της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision

Αρλεκιν: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα και ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας με ψευδώνυμο

Πριν 3 μέρες

Τα Αρλεκιν μας αποχαιρετούν: H ιστορία των πιο πετυχημένων βιβλίων περιπτέρου

The Bear: Η σειρά που οφείλεις στον εαυτό σου να ξεκινήσεις

Πριν 3 μέρες

Ανάγκασε εκατομμύρια τηλεθεατές να κολλήσουν μαζί της

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Πριν 1 εβδομάδα

Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

Πριν 1 εβδομάδα

Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

Πριν 1 εβδομάδα

Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

par: 40
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.