E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ζάκυνθος: Αρνούνται να επιστρέψουν στο σπίτι με τη μητέρα τους τα δύο υιοθετημένα παιδιά που κακοποιήθηκαν από εκείνη

Με εντολή εισαγγελέα απαγορεύθηκε στην 49χρονη να τα βλέπει στο νοσοκομείο - Στο πλευρό τους κοινωνικοί λειτουργοί

Ζάκυνθος: Αρνούνται να επιστρέψουν στο σπίτι με τη μητέρα τους τα δύο υιοθετημένα παιδιά που κακοποιήθηκαν από εκείνη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/4/2024 | 17:47

Αρνούνται τα δύο ανήλικα υιοθετημένα παιδιά που κακοποιήθηκαν από τη μητέρα τους στη Ζάκυνθο και φιλοξενούνται στο νοσοκομείο του νησιού, να τη δουν και να επιστρέψουν στο σπίτι μαζί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή εισαγγελέα απαγορεύθηκε στην 49χρονη μητέρα να βλέπει τα παιδιά της στο νοσοκομείο ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται κοινωνικοί λειτουργοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένοχη η μητέρα που κακοποιούσε τα υιοθετημένα παιδιά της

Την Δευτέρα 8 Απριλίου το δικαστήριο έκρινε ένοχη τη μητέρα για την κακοποίηση των δύο ανήλικων υιοθετημένων παιδιών της και της επιβλήθηκαν 16 μήνες με αναστολή. Οι κατηγορίες εναντίον της ήταν για ενδοοικογενειακή απειλή καθώς και για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της μητέρας είχε δηλώσει λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου πως η υπόθεση «έχει πάρει μεγάλη διάσταση με όσα έχουν γραφτεί, τα περισσότερα εξ αυτών ήταν άδικα. Θα επιστρέψει σπίτι της, στα παιδιά της. Και μαζί με τις επισκέψεις από κοινωνικούς λειτουργούς, θα τα διορθώσουν όλα. Κατατέθηκε και από τα ίδια τα παιδιά πως τους λείπει πολύ ο μπαμπάς τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες στη θετή μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών, έπειτα από καταγγελίες που έκαναν οι γείτονες ερευνώντας την υπόθεση την ώρα μάλιστα που ο πατέρας των παιδιών έδωσε πριν από λίγες ημέρες τέλος στη ζωή του όταν αυτοπυροβολήθηκε με το κυνηγετικό του όπλο ενώ συντετριμμένοι με τις εξελίξεις της υπόθεσης είναι οι συγγενείς της οικογένειας, οι οποίοι δεν είχαν καταλάβει ότι τα παιδιά δέχονταν κακοποίηση από τη μητέρα.

Σύμφωνα με πρόσωπο από την οικογένεια του αυτόχειρα, μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι ο πατέρας των παιδιών προτού βάλει τέλος στη ζωή του άφησε κάποια σημειώματα και σε ένα από αυτά έγραφε: «Αγαπάω πολύ τα παιδιά μου και για αυτό κάνω, αυτό που κάνω» αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα στην οικογένεια του και στους συγγενείς του. Στα σημειώματα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγραφε την αιτία που βάζει τέλος στη ζωή του κάνοντας θολό το τοπίο γύρω από την αυτοχειρία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγα 24ωρα μετά την αυτοχειρία του 49χρονου πατέρα, ήρθε στο φως πως η μητέρα κακοποιούσε τα παιδιά. Λίγο πριν την κηδεία του άνδρα της μάλιστα, έκανε αναρτήσεις στο λογαριασμό της στο facebook ζητώντας από τους διαδικτυακούς της φίλους να δώσουν χρήματα αντί στεφάνων. «Σας παρακαλώ όποιος θέλει αντί για στεφάνι να αφήσει κάτι για τα παιδιά μου» ήταν αυτά που είχε αναρτήσει.

Επίσης, πρόσωπο από το οικογενειακό περιβάλλον του αυτόχειρα μίλησε στο protothema.gr κι ανέφερε ότι το ζευγάρι μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής κατάφερε να υιοθετήσει τα δύο ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με το ίδιο πρόσωπο, ο πατέρας ήταν πανευτυχής ενώ η μητέρα έδειχνε δυσαρεστημένη.

«Το ζευγάρι προσπαθούσε με εξωσωματικές για πολλά χρόνια να αποκτήσει δικά του παιδιά. Αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι πήραν την απόφαση να υιοθετήσουν δυο παιδάκια. Ο πατέρας ήταν πανευτυχής, όταν κατάφερε μαζί με την σύζυγο του να φέρουν στο σπίτι τους τα δύο υιοθετημένα παιδιά. Η μητέρα, μας έδινε την εντύπωση ότι δεν τα θέλει πραγματικά αυτά τα παιδιά, διότι ήθελε δικό της. Η επιμονή του πατέρα να αποκτήσουν παιδιά έστω και υιοθετημένα ήταν μεγάλη. Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν κάποιες εντάσεις και φασαρίες στην οικογένεια, μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρχαν διαπληκτισμοί μεταξύ της μητέρας και των παιδιών. Αλλά αυτό δεν μας έκανε να φανταστούμε ότι τα κακοποιούσε. Γνωρίζουμε επίσης ότι η μητέρα τα τελευταία χρόνια της έχει χορηγηθεί ψυχιατρική αγωγή. Κακώς σταμάτησαν οι έλεγχοι στην οικογένεια μετά την υιοθεσία των παιδιών. Όταν αυτοκτόνησε ο άντρας της και έκανε ανάρτηση στο Facebook ότι ζητούσε χρήματα για τα παιδιά, τότε καταλάβαμε ότι τα χρησιμοποιεί ως κουμπαρά. Είναι ντροπή και κρίμα τα παιδιά να ζουν τέτοιες καταστάσεις, από την στιγμή που εμείς οι συγγενείς τα αγκαλιάσαμε τα παιδιά αυτά εξαρχής και τα κάναμε να νιώσουν ότι είμαστε δίκη τους οικογένεια».

Μερικές ημέρες από τον θάνατο του πατέρα τους τα ανήλικα παιδιά ηλικίας 12 και 9 αντίστοιχα έφυγαν από το σπίτι ζητώντας βοήθεια από γείτονες μιας και όπως είπαν η μητέρα τους τα κακοποιούσε. Η γυναίκα στην οποία προσέφυγαν για βοήθεια τα δύο παιδιά ενημέρωσε την Αστυνομία και άμεσα συνελήφθη η 49χρονη μητέρα. Τα παιδιά στη συνέχεια διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ζακύνθου. Μετά από εξέταση των ιατρών διαπιστώθηκαν σημάδια κακοποίησης στο σώμα τους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νορβηγία: Θαλάσσιος ίππος πέθανε από γρίπη των πτηνών

Σήμερα

Ήταν το πρώτο κρούσμα σε αυτά τα θηλαστικά

Οριστικό: Στο Πανθεσσαλικό ο τελικός του κυπέλλου

Σήμερα

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Αρη θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Δίκη Μάτι: Ελεύθεροι χωρίς καταβολή ούτε ενός ευρώ οι καταδικασθέντες

Σήμερα

Ελεύθεροι χωρίς να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ βρίσκονται οι έξι καταδικασμένοι για την εθνική τραγωδία στο Μάτι με τους 104 vεκρούς

Απίστευτη καταγγελία μητέρας για δασκάλες νηπιαγωγείου ‑ Εκφόβισαν και κούρεψαν τον 5χρονο γιο της

Σήμερα

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε η μητέρα ενός 5χρονου παιδιού για τις δασκάλες του νηπιαγωγείου που φοιτά ο γιος 5χρονος γιος της

Δώρο Πάσχα: Πως υπολογίζεται on line με ειδική εφαρμογή

Σήμερα

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν «χειρόφρενο» τα μέσα μεταφοράς ‑ Χωρίς πλοία η χώρα

Σήμερα

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργiα της Μεγάλης Τετάρτης 1η Μαΐου που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Γιάννης Καλλιάνος: 145 αγγειοχειρούργοι ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Σήμερα

Με μία σκληρή επιστολή όλες οι επιστημονικές εταιρείες και ενώσεις Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα καταδικάζουν τη στάση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου

Ρένα Δούρου: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Σήμερα

Η πρώτη δήλωση της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση για το Μάτι

Ποινές έως 111 έτη για το Μάτι, αλλά εξαγοράσιμες: Φυγαδεύτηκαν οι κατηγορούμενοι

Σήμερα

Απογοήτευση των συγγενών μετά την ανακοίνωση των ποινών - Το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ ημερησίως

Πάσχα: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων

Σήμερα

Αναχωρούν για τα νησιά, αυξημένη η κινητικότητα στο λιμάνι του Πειραιά

Προσποιήθηκε τον υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ και απέσπασε από ιδιοκτήτη καφέ 2.000 ευρώ

Σήμερα

Ο δράστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες Κυριακή στην Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που παρέλαβε το συμφωνηθέν ποσό από τον παθόντα

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.