E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού
Φωτ. αρχείου / pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η MATINA KONTOY

Θέλεις να βγεις ρομαντικό ραντεβού για φαγητό και δεν ξέρεις ποιο μέρος να διαλέξεις; Παρακάτω θα βρεις τις δικές μας προτάσεις για εναλλακτικό ρομαντικό ραντεβού. Τσέκαρέ τες και κλείσε εγκαίρως τραπέζι!

Pharaoh

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πολυσυζητημένο Pharaoh είναι ένα μαγαζί που σίγουρα χρειάζεται κράτηση πριν το επισκεφτείς. Σε αυτό το wine bar-restaurant, στα σύvορα Ομόνοιας και Εξαρχείων, θα ακούσετε ωραία μουσική σε έναν ζεστό και κάζουαλ χώρο, θα πιείτε κρασιά ήπιας οινοποίησης και θα δοκιμάσετε φαγητό που μαγειρεύεται ξυλόφουρνους και στόφες: από κάστανα στιφάδο και πρασοσέλινο μέχρι χορτά «με τα αυγά» και λαχανοντολμάδες.

Σολωμού 54, Εξάρχεια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Napul’è

Στο φιλόξενο ιταλικό των Νοτίων θα βρείτε πάστα, πίτσα με φανταστικό ζυμάρι και παραδοσιακά πιάτα που αποδίδονται με ποιοτικά υλικά και καλές τεχνικές. Ξεχωρίζουν η πίτσα Marinara, πίτσα με πέστο φυστικιού, μορταδέλα και μπουράτα, όπως επίσης και η πάστα ντοματίνια από τον Βεζούβιο και τηγανητή μπουράτα– μια λεπτή τραγανή κρούστα.

Κωνσταντίνου 43, Βάρη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Annie Fine Cooking

Ένα κομψό μπιστρό, με σπιτική ατμόσφαιρα, ό,τι πρέπει για ρομαντικά ραντεβού. Τα πιάτα αλλάζουν καθημερινά, ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα αχνιστά μύδια με βότανα, η οσπριοσαλάτα με σκουμπρί, τσιτσίραβλα και ταραμά, το «ράμεν» με βραστή γίδα και «νούντλς» κολοκύθας. Στα συν και η ενημερωμένη λίστα κρασιών, ανάμεσα στα οποία και εκείνα που οινοποιεί ο ίδιος ο σεφ στην Ανάφη.

Μεναίχμου 4, Νέος Κόσμος

 

 

Tuk Tuk

Το πολύχρωμο ντεκόρ που έχει απ’ όλα, σου φτιάχνει τη διάθεση και η ανοιχτή κουζίνα με τις φωτιές και τα γουόκ γεμάτα με νουντλς και άλλα ταϊλανδέζικα εδέσματα σίγουρα σου ανοίγουν την όρεξη. Στο μενού θα βρείτε αυθεντικά ταϊλανδέζικα πιάτα. Ξεκινάμε με πικάντικη σούπα για τη μέση, η οποία σερβίρεται σε μικρά thai μπολάκια. Πάρτε την tom yam goong, με γαρίδες, λεμονόχορτο, μανιτάρια, φύλλα καφίρ και γκάλανγκαλ (ασιατικό τζίντζερ) για να ζεσταθείτε. Συνεχίστε με ένα κόκκινο κάρυ, με πάπια, λαχανικά εποχής και γάλα καρύδας ή νουντλς: pad thai για τους παραδοσιακούς και grapaao yun sen, με χοιρινό κιμά, τσίλι και oyster sauce, έξτρα καυτερά για τους πιο τολμηρούς. Βεβαίως, για το σβήσιμο αξίζει να πάρετε τη δροσιστική ταϊλανδέζικη μπίρα του.

Βεΐκου 40, Αθήνα

 

 

Χατίρι

Στο Χατίρι θα απολαύσετε αρχικά την υπέροχη ρετρό διακόσμηση που θυμίζει αστικό αθηναϊκό σπίτι της δεκαετίας του 1960. Κάθε γωνιά έχει κάτι ιδιαίτερο από ’60s μεταλλικές καρέκλες από φυσικό ρατάν, ξύλινα τραπέζια μέχρι mid century φωτιστικά σε διάφορα χρώματα. Το μενού του είναι πολύ ιδιαίτερο, καθώς σερβίρουν από αντρεκότ και γαλλική κρεμμυδόσουπα, μέχρι ναπολιτάνικες πίτσες και παραδοσιακά μαγειρευτά όπως μοσχαράκι στρογκανόφ, ψαρόσουπες, ρεβύθια με φινόκιο και κουρκουμά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τις ωραίες μακαρονάδες του, όπως η ζουμερή αυθεντική καρμπονάρα αλλά και η μακαρονάδα με φρέσκα ντοματίνια και κουκουνάρι.

Ριζάρη 28, Παγκράτι

 

Jérar

Στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας σε μια λαϊκή γειτονιά η μινιμάλ διακόσμηση του εστιατορίου σε στυλ γαστρο-μπιστρό, θα σας τραβήξει την προσοχή. Αξίζει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το ψωμί με φυσικό προζύμι 5 ετών, με βούτυρο από ξινή κρέμα και ελαιόλαδο Μεσσηνίας. Από τα κυρίως μπορείτε να επιλέξετε το κρεμώδες και γευστικό ριζότο με καπνιστό φουντούκι, λαρδί, κόκκινο βασιλικό και πίκλα κρεμμύδι σε κόκκινο κρασί, μια «ρεβυθάδα» με πεσκανδρίτσα, ρεβύθια Πρεσπών, σάλτσα ψητών κρεμμυδιών και λεμόνι κονφί. Μην παραλείψετε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με ένα κρασί ελληνικού αμπελώνα από την ενημερωμένη λίστα του.

Αγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη

 

 

Oinoscent

Ένα ξεχωριστό και πολύ προσεγμένο wine bar. Η λίστα των κρασιών του ανανεώνεται συχνά, ενώ η γυάλινη κάβα στο υπόγειο με περισσότερα από 1000 κρασιά πολλών διαφορετικών στιλ από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες, έχει κρασιά για όλα τα γούστα. Η κουζίνα ενδιαφέρουσα, αλλάζει συχνά ανάλογα με την εποχή. Τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις είναι η πάστα Al Limone με φρέσκο σπαγγέτι, πεκορίνο-παρμεζάνα, λεμόνι, βασιλικό και φυστίκι Αιγίνης, Flank Steak μοσχαριού, με ψημένο μαρούλι, κρέμα ceasar και παρμεζάνα, ενώ πολύ καλές είναι και οι ποικιλίες αλλαντικών και τυριών που διαθέτει.

Βουλής 45-47, Σύνταγμα

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Σήμερα

Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Σήμερα

Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Χτες

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Χτες

Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Χτες

Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Προχτές

Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Προχτές

Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Προχτές

Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Προχτές

Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

par: 38
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.