E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ταινίες της εβδομάδας: Μια εβδομάδα γεμάτη με γαλλικές ταινίες

Από την Πέμπτη 18/4 στους κινηματογράφους

Ταινίες της εβδομάδας: Μια εβδομάδα γεμάτη με γαλλικές ταινίες
@semainedelacritique
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Η Αρπαγή - Εμφύλιος Πόλεμος - Το Περασμένο Καλοκαίρι - Μη μου Λες Ψέματα - Σπίθα στη Θάλασσα – Άμπιγκεϊλ - Ενα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια - Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Hashira Training - Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Η Αρπαγή (Le Ravissement)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

της Ιρίς Καλτενμπάκ. Με τους Χαφσία Χερζί, Αλέξις Μανέντι, Νίνα Μερίς.

Δραματική 2023, Γαλλία 97’

Πώς εκτροχιάστηκε η ζωή της Λύντια, μιας νεαρής μαίας αφοσιωμένης στη δουλειά της; Φταίει ο πρόσφατος χωρισμός της, η εγκυμοσύνη της καλύτερης φίλης της Σαλομέ ή η τυχαία συνάντηση με τον Μίλος, ένας πιθανός νέος έρωτας; Η Λύντια παγιδεύεται σε μία αλληλουχία ψεμάτων και η ζωή όλων ανατρέπεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμφύλιος Πόλεμος (Cιvil War)

του Αλεξ Γκάρλαντ. Με τους Κίρστεν Ντανστ, Βάγκνερ Μόρα, Κέιλι Σπέινι, Στίβεν ΜακΚίνλεϊ Χέντερσον, Νικ Οφερμαν, Τζέσι Πλέμονς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιπέρεια 2024, ΗΠΑ – Ην. Βασίλειο 109’

Μία φωτορεπόρτερ και μία μικρή ομάδα δημοσιογράφων ακολουθούν μία γεμάτη αδρεναλίνη διαδρομή στην κατακερματισμένη Αμερική του κοντινού μέλλοντος, η οποία ισορροπεί στο χείλος του γκρεμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Περασμένο Καλοκαίρι (L'été Dernier)

της Κατρίν Μπρεγιά. Με τους Λεά Ντρουκέρ, Σαμουέλ Κιρσέρ, Ολιβιέ Ραμπουρντέν.

Αισθηματική 2023, Γαλλία – Νορβηγία 104’

Η Αν, μια λαμπρή δικηγόρος, ζει σε απόλυτη αρμονία με τον σύζυγό της, Πιερ και τις δυο κορούλες τους, σε ένα σπίτι στα περίχωρα του Παρισιού. Μια μέρα, ο 17χρονος γιος του Πιερ από προηγούμενο γάμο, μετακομίζει μαζί τους. Η Ανν σταδιακά μπαίνει σε μια παθιασμένη σχέση μαζί του, θέτοντας σε κίνδυνο την καριέρα και την οικογενειακή της ζωή. Η Κατρίν Μπρεγιά αφηγείται έναν κοινωνικά αταίριαστο αλλά και θυελλώδη έρωτα, δοξάζοντας την πυρακτωμένη ομορφιά της εφηβείας.

Μη μου Λες Ψέματα (Arrête Avec tes Mensonges)

του Ολιβιέ Πεϊγιόν. Με τους Γκιγιόμ ντε Τονκεντέκ, Βικτόρ Μπελμοντό.

Δραματική 2022, Γαλλία 98’

Ένας συγγραφέας επιστρέφει στη γενέτειρά του, στο Κονιάκ, μετά από απουσία 35 χρόνων, για να προωθήσει ένα αποστακτήριο - αλλά και να αντιμετωπίσει τις αναμνήσεις του πρώτου του έρωτα. Ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης όσο και μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης.

Σπίθα στη Θάλασσα (Zeevonk)

του Ντομίν Χέιγκε. Με τους Σάαρ Ροζίερς, Χίλντε ντε Μπέρντεμεκερ, Βαλεντίν Ντένενς.

Δραματική 2023, Βέλγιο – Ολλανδία 98’

Ενας ψαράς σκοτώνεται, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε ναυάγιο στη Βόρεια Θάλασσα κι ο κόσμος σιωπηλά τον κατηγορεί ως υπαίτιο καθώς στη βάρκα επέβαιναν και άλλα δύο άτομα. Η έφηβη κόρη του, Λένα, που τον υπεραγαπούσε, θεωρεί πως το ναυάγιο δεν μπορεί να ήταν ατύχημα, αλλά κανείς δεν την πιστεύει, ούτε καν η κολλητή της. Εκείνη, όμως, είναι αποφασισμένη να αποδείξει πως ο πατέρας της δεν ευθύνεται και πως υπάρχει ένα τεράστιο, άγνωστο πλάσμα στη θάλασσα, τη σκιά του οποίου μόνο εκείνη έχει δει.

Άμπιγκεϊλ (Abigail)

των Ματ Μπετινέλι-Ολπιν και Τάιλερ Τζιλέτ. Με τους Μελίσα Μπαρέρα, Νταν Στίβενς, Αλίσα Γουιρ, Κάθριν Νιούτον, Γουίλιαμ Κάτλετ, Κέβιν Ντουράντ, Ανγκους Κλάουντ, Τζιανκάρλο Εσπόζιτο.

Τρόμου 2024, ΗΠΑ – Ιρλανδία 90’

Οταν μία συμμορία επίδοξων εγκληματιών απάγουν τη δωδεκάχρονη μπαλαρίνα και κόρη μιας ισχυρής φιγούρας του υποκόσμου, το μόνο που έχουν να κάνουν για να εισπράξουν τα λύτρα αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων είναι να προσέχουν το κορίτσι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σ' ένα απόμερο αρχοντικό, οι απαγωγείς αρχίζουν να λιγοστεύουν, ένας-ένας, και ανακαλύπτουν με αυξανόμενο τρόμο ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι με ένα κάθε άλλο παρά φυσιολογικό μικρό κορίτσι.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια (Një filxhan kafe dhe këpucë të reja veshur)

του Γκέντιαν Κότσι. Με τους Εντγκαρ Μοράις, Ραφαέλ Μοράις, Ντρίτα Καμπάσι.

Δραματική 2022, Αλβανία - Ελλάδα – Κόσοβο – Πορτογαλία 99’

Στα Τίρανα του σήμερα, ο Αγκίμ και o Γκεζίμ, δύο κωφοί ομοζυγωτικοί δίδυμοι, πλέον στα τριάντα τους, ζουν αχώριστοι κάτω από την ίδια στέγη. Η Ανα, νέα, σπιρτόζα, όμορφη, είναι κοπέλα του Γκεζίμ και τους επισκέπτεται αρκετά συχνά. Ενα βράδυ, ο Αγκίμ, καθώς οδηγεί επιστρέφοντας με τον Γκεζίμ στο σπίτι τους, διαπιστώνει πως η όρασή του θολώνει και τ' αδέλφια γλιτώνουν ως εκ θαύματος από σοβαρό ατύχημα. Λίγες μέρες μετά επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο, όπου ανακαλύπτουν ότι λόγω μιας σπάνιας γενετικής ασθένειας, προοδευτικά αλλά μη αναστρέψιμα, θα χάσουν την όρασή τους. Βυθιζόμενοι αργά σε ένα αφόρητο σιωπηλό σκοτάδι, μην μπορώντας να βλέπουν ούτε τον κόσμο αλλά ούτε ο ένας τον άλλον πια, και έχοντας μόνο την Ανα δίπλα τους, τα δύο αδέρφια πρέπει να πάρουν μια δύσκολη και δυνατή απόφαση γύρω από ένα φλιτζάνι καφέ και φορώντας καινούργια παπούτσια.

Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Hashira Training

του Χαρούο Σοτοζάκι. Με τις φωνές των Νατσούκι Χάναε, Ακάρι Κίτο, Κένγκο Καγουανίσι.

Manga 2024, Ιαπωνία 104’

Ο Ταντζίρο αφοσιώνεται στην εντατική εκπαίδευσή του, για να γίνει Χασίρα. Παράλληλα, η Μουζάν εξακολουθεί ν' αναζητά τη Νέζουκο και τον Ουμπουγιάσικι.

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία (Mia and Me: The Hero of Centopia)

του Ανταμ Γκαν. Με τις φωνές των Αφροδίτης Αντωνάκη, Γιώργου Ματαράγκα, Ακίνδυνου Γκίκα, Βασίλη Παπαστάθη, Νικολέτας Κουνενιδάκη, Ευθύμιου Τόρη, Γεωργίας Ιωαννίδου.

Animation 2022, Γερμανία – Αυστραλία – Βέλγιο – Ινδία 85’

Οταν η Μία επιστρέφει στο παλιό εξοχικό σπίτι της οικογένειας με τον παππού της, η πέτρα στο μαγικό της βραχιόλι φωτίζει ξαφνικά – ένα κάλεσμα για βοήθεια! Μέσω μιας αστραφτερής πύλης μεταφέρεται στον φανταστικό κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας. Εκεί συναντά τον μονόκερο Στόρμι και τον Ικο, ένα ξωτικό από το Νησί Λώτους, το οποίο χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά της. Ο Τόξορ, ένας αποκρουστικός κακός που μοιάζει με βατράχι, θέλει να κατακτήσει το νησί με μαύρη μαγεία. Η Μία και οι φίλοι της πρέπει να συνασπιστούν και να ενώσουν τρία αρχαία μαγικά πετράδια για να νικήσουν τον Τόξορ. Η αναζήτηση των πετραδιών εξελίσσεται σε ένα διασκεδαστικό και συναρπαστικό οδικό ταξίδι, στο οποίο πετούν πάνω από επικίνδυνες θάλασσες, σκαρφαλώνουν βουνά πάνω σε μυστηριώδεις αιωρούμενες ατόλες και τρέχουν σε λεωφόρους ουράνιων τόξων. Η Μία θα μάθει τι σημαίνει πραγματικά να είσαι ηρωίδα. Γιατί η αληθινή δύναμη δεν κρύβεται στην ικανότητα να νικήσεις έναν εχθρό, αλλά στο θάρρος να αντιμετωπίσεις αυτόν τον εχθρό ως φίλο. Το σκοτάδι δεν θα θριαμβεύσει ποτέ όσο υπάρχουν η φιλία και η ελπίδα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Το βίντεο από την πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι

Σήμερα

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο βίντεο από την πρόβα της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision

3 θρησκευτικές ταινίες που μάλλον δεν έχεις δει αν και θα έπρεπε

Σήμερα

Για τους σινεφίλ η εξερεύνηση αυτών των κρυμμένων κινηματογραφικών θησαυρών είναι ένα πασχαλινό δώρο

Αρλεκιν: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα και ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας με ψευδώνυμο

Προχτές

Τα Αρλεκιν μας αποχαιρετούν: H ιστορία των πιο πετυχημένων βιβλίων περιπτέρου

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Πριν 4 μέρες

Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Πριν 1 εβδομάδα

Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Πριν 1 εβδομάδα

Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

Πριν 1 εβδομάδα

Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

par: 45
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.