E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Παραλύει» η χώρα από την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ‑ Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ποιοι δρόμοι κλείνουν στο κέντρο της Αθήνας

«Παραλύει» η χώρα από την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ‑ Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/4/2024 | 08:29

Απεργία: Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς - Ακινητοποιημένα τα πλοία στα λιμάνια - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο της Αθήνας

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από σήμερα το πρωί, Τετάρτη 17 Απριλίου η χώρα λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι Ομοσπονδίες. Βασικά αιτήματα των εργαζόμενων που απεργούν είναι η προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια, οι αυξήσεις των μισθών, η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και η πάταξη της αισχροκέρδειας.


Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι Ομοσπονδίες. Παράλληλα, μεταξύ των ενώσεων που αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία είναι και η ΕΙΝΑΠ που εκπροσωπεί τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν τόσο σε κεντρικά σημεία της Αθήνας αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ αναμένεται να προκληθεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στους κεντρικούς δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιοι δρόμοι κλείνουν στο κέντρο της Αθήνας

Απροσπέλαστο θα είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας λόγω των συλλαλητηρίων με αφορμή την γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Έκτακτα μέτρα τροχαίας θα ληφθούν σήμερα από τις 09:30’ το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων – συγκεντρώσεων και πορείας διαμαρτυρίας σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της συνάθροισης – κινητοποίησης.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Αναφορικά με τα μέσα μεταφοράς, την συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Σιδηρόδρομο, δηλαδή στα τρένα του ΟΣΕ και στον Προαστιακό.

Την ίδια ώρα τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα αναμένεται να κινηθούν από τις 09:00 ως τις 21:00. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ, τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με 50 λεωφορεία και προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, λόγω της απεργίας. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Σε ό,τι αφορά τα τρόλεϊ, το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε για σήμερα στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί.

Πώς θα κινηθούν τα ταξί

Στο χορό των κινητοποιήσεων και ο «κίτρινος στόλος» μιας και οι ιδιοκτήτες και οδηγοί των ταξί, αποφάσισαν να συμμετέχουν με στάση εργασίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου τους, οι ιδιοκτήτες ταξί θα προβούν σε στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου από τις 5 το πρωί ως τις 15:00, ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10 το πρωί.

Tροποποιήσεις στα δρομολόγια της Hellenic Train

Λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Ωστόσο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

  • Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα: 52,53,56 και 57.
  • Στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισας: 1591,1592,2593,2594,1597 και 1598
  • Στο τμήμα Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς: 1300,1305,1318,1323,1326 και 2301
  • Στο τμήμα Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Πειραιάς: 1206,1207,1222,1223,1230 και 1231
  • Στο τμήμα Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα: 1532,1535,1550,1553,2530 και 2533

Πλοία, τράπεζες, νοσοκομεία

Την ίδια ώρα, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Σε απεργιακούς ρυθμούς και οι τραπεζικοί της ΟΤΟΕ, γιατροί και νοσοκομειακοί της ΕΙΝΑΠ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό.

Οι προγραμματισμένες πορείες για την Τετάρτη 17 Απριλίου

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη 17 Απριλίου έχουν ορισθεί στις 09:30 στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα
  • Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Μαζικοί φορείς των Δήμων της Αττικής
  • Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην επαγγελματική κατάρτιση

Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων έχουν συγκέντρωση στις 09:00 το πρωί έξω από το κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας και από εκεί θα μεταβούν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ διοργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 05:30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου – Κλειστές όλες οι έξοδοι, αναφορές για ρίψη δακρυγόνων και συλλήψεις

Σήμερα

Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μεγάλης Βρετανίας

Η εξομολόγηση ενός δολοφόνου που σκότωσε την οικογένειά του: «Έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα»

Σήμερα

Ένας 27χρονος από την Ουρουγουάη όχι μόνο αφάνισε την οικογένειά του αλλά δήλωσε ευθαρσώς στο δικαστήριο πως «τους μισούσα όλους»

Τα 8 σημεία της Αττικής που θα μπουν πιλοτικά κάμερες έως το τέλος του έτους

Σήμερα

Σκοπός του νέου νόμου για την οδική ασφάλεια είναι η αναβάθμιση, η καταγραφή, η βεβαίωση και η είσπραξη τροχονομικών παραβάσεων

Τρόμος για ηλικιωμένη στην Κόρινθο: Την ξυλοκόπησαν άγρια για λίγα κοσμήματα

Σήμερα

Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και αφού πήραν ότι βρήκαν εξαφανίστηκαν αφήνοντάς την δεμένη

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά κτηνοτρόφος τα 450 πρόβατά του, όλα ντόπιας ιστορικής φυλής

Χτες

Εκατοντάδες ζώα της φυλής του Ρουμλουκίου θα θανατωθούν λόγω της ευλογιάς

Βρετανία: Διαδηλωτές πέταξαν φαγητό στο Αυτοκρατορικό Στέμμα του Κράτους‑ Tέσσερις συλλήψεις

Χτες

Πρόκειται για το στέμμα που φόρεσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ καθώς έφευγε από την τελετή στέψης του το 2023

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή με αυτοκίνητο που τούμπαρε στην Εγνατία Οδό

Χτες

Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο - Το ατύχημα σημειώθηκε σε τούνελ πάνω από το Παληό Καβάλας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Χτες

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς που έκλεισαν με εντολή ΕΛ.ΑΣ. χωρίς στάση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.