ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Η περιοχή γύρω από το ιρανικό προξενείο στο Παρίσι αποκλείσθηκε αφού «αυτόπτης μάρτυρας είδε έναν άνδρα να εισέρχεται εκεί κρατώντας μια χειρoβομβίδα ή ένα γιλέκο με εκρηκτικά», σύμφωνα με πηγή από την αστυνομική διεύθυνση.
«Ο αρχηγός της αστυνομίας (του Παρισιού) Λοράν Νουνιέζ έχει κινητοποιήσει την BRI», μία επίλεκτη μονάδα της αστυνομίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που διευκρίνισε ότι το προξενείο υπέβαλε «αίτημα για επέμβαση».
Το Europe 1 ανέφερε ότι η πρεσβεία επικοινώνησε με την αστυνομία ζητώντας βοήθεια, αναφέροντας ότι ο άνδρας βρισκόταν μέσα στο κτίριο. Ανέφεραν ότι είχε ταμπουρωθεί σε ένα δωμάτιο μέσα στο προξενείο “παρουσία του πρέσβη”.
Το περιστατικό έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, με το εβραϊκό κράτος να εξαπολύει σήμερα πλήγματα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Αυτό έγινε σε απάντηση στην εκτόξευση από το Ιράν περισσότερων από 300 πυραύλων προς το Ισραήλ το Σάββατο, το 99% των οποίων αναχαιτίστηκε από το Ισραήλ και τους συμμάχους του.
Η επiθεση του Ιράν το Σαββατοκύριακο πιστεύεται με τη σειρά της ότι ήταν απάντηση σε μια ύποπτη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή την 1η Απριλίου, η οποία ισοπέδωσε το προξενικό παράρτημα της Τεχεράνης στη Δαμασκό και σκoτωσε επτά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, μεταξύ των οποίων δύο στρατηγούς.
Σύμφωνα με την εταιρία λειτουργίας του μετρό RATP, έχει διακοπεί η λειτουργία σε κοντινή γραμμή του μετρό για λόγους ασφαλείας.
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
STORIES
STORIES
STORIES
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΣΧΕΣΕΙΣ
STORIES