E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έλληνας οδηγός μπαίνει στη ΛΕΑ και το μετανιώνει ‑ Η «σύλληψη» μπροστά στην κάμερα

Οι Έλληνες οδηγοί εξακολουθούν να επιδίδονται σε μία από τις αγαπημένες συνήθειές τους

Έλληνας οδηγός μπαίνει στη ΛΕΑ και το μετανιώνει ‑ Η «σύλληψη» μπροστά στην κάμερα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 21/4/2024 | 17:45

Άμεση ήταν η τιμωρία ενός οδηγού που θέλησε να κινηθεί στον Κηφισό στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, πέφτοντας στη τσιμπίδα της Τροχαίας, η οποία σε καθημερινή βάση πραγματοποιεί ελέγχους.

Ο πόλεμος με τους ασυνείδητους οδηγούς που επιλέγουν να κινούνται συστηματικά στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, με σκοπό να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα και να κερδίσουν σε βάρος όλων των υπολοίπων χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το γεγονός ότι η Τροχαία πραγματοποιεί καθημερινούς ελέγχους σε σημεία που η παραβατικότητα «χτυπάει» κόκκινο, οι Έλληνες οδηγοί εξακολουθούν να επιδίδονται σε μία από τις αγαπημένες συνήθειές τους, πηγαίνοντας κόντρα στη κοινή λογική και υπενθυμίζοντας σε ποιο επίπεδο εξακολουθεί να βρίσκεται η οδηγική παιδεία στη χώρα μας.

Ένα από τα μπλόκα που στήνονται καθημερινά στο λεκανοπέδιο της Αττικής είναι εκείνο στη Λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα ανόδου και στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας και της γέφυρας Βρυούλων.

Εκεί που κατά τις πρωινές ώρες σημειώνεται μποτιλιάρισμα, δίνοντας την ευκαιρία σε ορισμένους οδηγούς να εξαντλήσουν το πλάτος της ασφάλτου και τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, δημιουργώντας μια τέταρτη εκεί που προφανώς δεν προβλέπεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη φορά, βέβαια, η επιλογή ενός οδηγού να κινηθεί στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ανθρώπους της τροχαίας, οι οποίοι τον εντόπισαν και τον ακινητοποίησαν ώστε να βεβαιώσουν την παράβαση.

Ήταν ο μόνος; Προφανώς όχι, καθώς στο βάθος εμφανίζεται τουλάχιστον ένα ακόμα όχημα να κινείται στη ΛΕΑ και να επιχειρεί να επιστρέψει στη δεξιά λωρίδα ώστε να αποφύγει την κλήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για τις ποινές που επισύρει η παράνομη κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κ.Ο.Κ. προβλέπει την αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, καθώς και την επιβολή χρηματικού προστίμου 200 ευρώ.

Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

Αν προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο ή αντικείμενα η παράβαση αναβαθμίζεται σε ποινικό αδίκημα και η ποινή μπορεί να φτάσει ως και την ισόβια κάθειρξη στην περίπτωση που σημειωθεί δυστύχημα με μεγάλο αριθμό θυμάτων.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boeing: Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη

Ελλάδα Χτες

Πριν από λίγες εβδομάδες είχε αυτοκτονήσει πρώην υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα παραγωγής και ασφαλείας

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Ελλάδα Χτες

Η θέση της Ελλάδας

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία ‑ Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Ελλάδα Χτες

Μεγάλη φωτιά στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Ελλάδα Χτες

Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής

Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

Ελλάδα Χτες

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 π.μ. στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Γιατί δεν μπορεί ο ιός της γρίπης των πτηνών να προκαλέσει, προς το παρόν, πανδημία

Ελλάδα Χτες

Διευκρινίσεις από τον αναπληρωτή καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.