E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η παράξενη προέλευση 5 πολύ διάσημων τραγουδιών

Δεν είναι όλα όπως τα νομίζουμε

Η παράξενη προέλευση 5 πολύ διάσημων τραγουδιών
@YouTube
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Τα έχετε ακούσει στο αυτοκίνητο, τα έχετε βάλει στο ντους, τα έχετε τραγουδήσει σε βραδιά καραόκε και πιθανότατα τα έχετε χορέψει στο γάμο του δεύτερου ξαδέρφου σας.

Αλλά ξέρετε πραγματικά τη σκοτεινή προέλευση πίσω από το «Jump» του Van Halen ή την υπαρξιακή συνομιλία που είναι το «MMMbop» των Hanson; Οι απαντήσεις μπορεί να μην είναι τόσο προφανείς, ή αθώες, όσο νομίζατε. Παρακάτω θα δείτε τις παράξενες ιστορίες προελεύσεις 5 διάσημων τραγουδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MmmBop - Hanson

H επιτυχία των Hanson το 1997 με τίτλο «MmmBop», περιέχει στίχους όπως «Mmm bop, ba duba dop ba du bop, ba duba dop ba du bop, ba duba dop ba du». Και γράφτηκε και εκτελέστηκε από μια τριάδα νεαρών αδελφών ηλικίας από 11 έως 16 ετών εκείνη την εποχή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχε βάθος. «Είναι το πιο παρεξηγημένο επιτυχημένο τραγούδι όλων των εποχών», είπε ο Zac Hanson στο Entertainment Weekly το 2017. «Ακόμα και στο απόγειο του το 1997, ήταν ένα τραγούδι που κανείς δεν κατάλαβε. 99% των ανθρώπων που το γνωρίζουν δεν το καταλαβαίνουν». Ένα μήνα αργότερα, ο Zac έδωσε μια ακόμη πιο σαφή απάντηση σχετικά με το νόημα πίσω από το τραγούδι, ενώ εμφανίστηκε στο Kyle and Jackie O. Show, δηλώνοντας:

«Το ‘MmmBop’ αντιπροσωπεύει ένα πλαίσιο χρόνου: ‘Σε ένα MMMbop έχουν φύγει’ λέει στους στίχους του τραγουδιού. Όλο το τραγούδι είναι για το γεγονός ότι σχεδόν όλα στη ζωή σου θα έρθουν και θα φύγουν πολύ γρήγορα. Πρέπει να καταλάβεις τι έχει σημασία και πρέπει να τα αρπάξεις αυτά τα πράγματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ticket to Ride - The Beatles

Υπάρχει κάποια αμφιλεγόμενη ιστορία μεταξύ του John Lennon και του Paul McCartney σχετικά με το σε τι αναφερόταν το ‘Ticket to Ride’, παρόλο που οι στίχοι του τραγουδιού πιστώθηκαν και στους δύο. Στην έκδοση του McCartney, το εν λόγω ‘εισιτήριο' είναι ακριβώς αυτό: ένα εισιτήριο των British Railways για το Ryde, μια παραθαλάσσια πόλη στη βορειοανατολική ακτή του Isle of Wight, όπου ο ξάδερφος του McCartney είχε μια παμπ (αυτός και ο Lennon κάποτε έκαναν ωτοστόπ μέχρι εκεί). Ο Lennon, ωστόσο, είχε μια διαφορετική, και πιο εύστοχη, εξήγηση.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Don Short, ο οποίος διέθεσε πολύ χρόνο ταξιδεύοντας με το συγκρότημα τότε: «Τα κορίτσια που δούλευαν στους δρόμους στο Αμβούργο έπρεπε να είναι υγιείς και έτσι οι ιατρικές αρχές τους έδιναν μια κάρτα που έλεγε ότι δεν είχαν τίποτα. Ήμουν μαζί με τους Beatles όταν επέστρεψαν στο Αμβούργο τον Ιούνιο του 1966 και τότε ήταν που ο Τζον μου είπε ότι είχε επινοήσει τη φράση «Ticket to Ride» για να περιγράψει αυτές τις κάρτες. Θα μπορούσε να αστειευόταν, έπρεπε πάντα να είσαι προσεκτικός με τον John, αλλά σίγουρα θυμάμαι που μου το είπε αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Jump - Van Halen

Το βασικό σινγκλ από το επιτυχημένο άλμπουμ των Van Halen το 1984, μπορεί να το θυμόμαστε καλύτερα για το σόλο συνθεσάιζερ του Eddie Van Halen και για τον David Lee Roth που το χτύπησε στην κάμερα, αλλά η βασική κατεύθυνση του τραγουδιού στο «Go ahead and jump» είναι πιο δυσοίωνη, όταν μαθαίνεις ότι οι στίχοι γράφτηκαν από τον Roth αφού παρακολούθησε μια εκπομπή ειδήσεων σχετικά με έναν αυτοκτονικό άνδρα που στεκόταν στην κορυφή ενός κτιρίου και απειλούσε να πηδήξει. Ενώ το ρεπορτάζ μπορεί να είχε βάλει τη λέξη «άλμα» στο κεφάλι του Roth, το τραγούδι του συγκροτήματος τελικά, είναι αναμφισβήτητα πιο θετικό.

One Way or Another - Blondie

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον βαρύ ροκ ρυθμό του και τους δυνατούς στίχους του, το 'One Way or Another’ της Blondie ακούγεται σαν ύμνος για ενδυνάμωση. Αλλά ακούστε το πιο προσεκτικά γιατί είναι σαφές ότι ο τίτλος είναι πιο απειλητικός.

«Στην πραγματικότητα ήταν κάποιος που με καταδίωκε, οπότε προέκυψε από μια όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία», είπε η Debbie Harry στο Entertainment Weekly το 2011 για τη γένεση του τραγουδιού, το οποίο έγραψε ως ένα είδος εκδικητικού ποιήματος στον άντρα που την παρενοχλούσε. «Αλλά προσπάθησα να το κάνω πιο ανάλαφρο. Νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο αυτό είναι ένα φυσιολογικό είδος μηχανισμού επιβίωσης. Ξέρεις, απλώς ξεκόλλα, πες το με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και συνέχισε τη ζωή σου. Όλοι μπορούν να ταυτιστούν με αυτό και νομίζω ότι αυτή είναι η ομορφιά του».

(You Gotta) Fight for Your Right (To Party!) - Beastie Boys

Το 1986, οι Beastie Boys χάρισαν σε όλη την Αμερική έναν θρυλικό ύμνο για τα πάρτι στο «(You Gotta) Fight for Your Right (To Party!).» Υπήρχε μόνο ένα θέμα: Το τραγούδι γράφτηκε ειδικά ως εμπαιγμός για τους ύμνους των κομμάτων. «Υπήρχαν πολλοί τύποι που τραγούδησαν το «Fight for Your Right to Party» που αγνοούσαν το γεγονός ότι έκαναν γκάφα», είπε το μέλος του συγκροτήματος Michael «Mike D» Diamond. «Την ειρωνεία συχνά δεν την παίρνουν χαμπάρι».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

Προχτές

Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

5 θρυλικές σειρές που έκαναν πάταγο πριν οι σειρές γίνουν μόδα

Πριν 3 μέρες

Τα κατάφεραν απλά με μια εμφάνιση στην ώρα τους σε ένα κανάλι

Κιτς στιγμές της Eurovision που δε θα ξεχάσουμε

Πριν 5 μέρες

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα θέαμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο της μουσικής για πάντα

Οι 10 πιο επιδραστικές γυναίκες της ιστορίας της μουσικής

Ταινίες για να δεις μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα

Πριν 1 εβδομάδα

Χαλαρές και απολαυστικές ταινίες για τη χώνεψη

5 + 1 παράξενες θεωρίες για τα Φιλαράκια που έφτιαξαν οι φαν

Πριν 1 εβδομάδα

Η μια πιο ακραία από την άλλη

Μυστήριο, γέλιο, περιπέτεια: 2+1 επικές σειρές που είναι τοποθετημένες στο Λος Αντζελες

Πριν 1 εβδομάδα

Μαγευτικό σκηνικό για τηλεοπτικές σειρές

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.