E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σήμα κινδύνου για παραισθησιογόνο φυτό σε αλεύρι ‑ Επηρεάζει το νευρικό σύστημα

Κρούσματα δηλητηρίασης λόγω της παρουσίας datura, ενός φυτού που επηρεάζει το νευρικό σύστημα

Σήμα κινδύνου για παραισθησιογόνο φυτό σε αλεύρι ‑ Επηρεάζει το νευρικό σύστημα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/5/2024 | 14:21

Το Datura, ένα παραισθησιογόνο φυτό που επηρεάζει το νευρικό σύστημα, εντοπίστηκε σε αλεύρια που πωλούνται κυρίως στη Δυτική Γαλλία. Σύμφωνα με τη γαλλική Le Figaro οι αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη την ανάκληση παρτίδων βιολογικού αλεύρου που πωλούνται κυρίως στη δυτική Γαλλία μετά από κρούσματα δηλητηρίασης λόγω της παρουσίας datura, ενός φυτού που επηρεάζει το νευρικό σύστημα.

Από την ίδια πηγή, τα προϊόντα αυτά «θα μπορούσαν να είχαν αγοραστεί σε καταστήματα που ειδικεύονται σε προϊόντα βιολογικής γεωργίας, σε παντοπωλεία, σε τοπικές αγορές ή απευθείας από τον παραγωγό, κυρίως στη δυτική Γαλλία και ιδιαίτερα στις περιοχές της Βρετάνης», σε σακούλες αλλά επίσης χύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιπτώσεις δηλητηρίασης σημειώθηκαν από την Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας της Βρετάνης, σύμφωνα με τα υπουργεία, τα οποία τονίζουν ότι «η Datura είναι ένα πολύ κοινό ποώδες φυτό, το οποίο βρίσκεται στα χωράφια και το οποίο φυσικά περιέχει πολύ ισχυρά επίπεδα αλκαλοειδών τροπανίου».

«Αυτά τα αλκαλοειδή είναι τοξικά και έχουν επιπτώσεις στο νευρικό σύστημα. Αυτό το φυτό μπορεί να μολύνει ορισμένες καλλιέργειες και να προκαλέσει οξεία δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα είναι ποικίλα και μπορεί να είναι τα εξής: ξηροστομία, διεσταλμένες κόρες, διαταραχές της όρασης, ταχυκαρδία, διέγερση, σύγχυση, χωροχρονικός αποπροσανατολισμός, παραισθήσεις, ασυνάρτητη ομιλία, διαταραχές ισορροπίας», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Οι αρχές καλούν τα άτομα με επηρεαζόμενα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και ενδεχομένως να τα επιστρέψουν στο σημείο πώλησης για καταστρoφή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ σε Ζελένσκι: «Σταμάτα να χτυπάς τα ρωσικά διυλιστήρια» ‑ προκαλείς έλλειψη καυσίμων

Σήμερα

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, ενώ η τιμή του πετρελαίου κίνησης στις ΗΠΑ ξεπέρασε πρώτη φορά τα 6 δολάρια το γαλόνι.

Αναστασία Γιάμαλη ‑ Γιώργος Πατούλης: Αγρια on air κόντρα – «Είστε προκλητικός και απαράδεκτος» – «Πόσο λαϊκισμό θα κάνετε;»

Σήμερα

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και η δημοσιογράφος αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις στο πλατό, με την ένταση της τηλεοπτικής συζήτησης να χτυπάει κόκκινο.

Γιώργος Μαζωνάκης: Πάνω από 25.000 άνθρωποι στο λαϊκό προσκύνημα στη Νίκαια

Σήμερα

Η σορός του τραγουδιστή φτάνει στον ναό της Αγίας Τριάδας, στη γειτονιά όπου μεγάλωσε, με την αγρυπνία να κρατά έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ρωσικό drone χτύπησε τρένο με τον Μπόρις Τζόνσον στα σύνορα Πολωνίας ‑ Ουκρανίας

Σήμερα

Το επιβατικό τρένο της PKP Intercity σταμάτησε λόγω συναγερμού για drone, ενώ η Πολωνία κάνει λόγο για ρωσικές τρομοκρατικές επιθέσεις κοντά στα σύνορά της.

Γιώργος Μαζωνάκης: Τη Δευτέρα η κηδεία στη Νίκαια – Λαϊκή αγρυπνία την Κυριακή στην Αγία Τριάδα

Σήμερα

Η οικογένεια διευκρίνισε ότι η εξόδιος ακολουθία είναι ανοιχτή για το κοινό, ενώ η ταφή στο Γ’ Νεκροταφείο θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Θάνατος Μαζωνάκη: Ο Ανδρέας Φουστάνος (ΙΣΑ) προειδοποιεί για το «lifestyle» στην ιατρική

Σήμερα

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ζητά αυστηρότερους ελέγχους στην αισθητική ιατρική και στην ιατρική πληροφόρηση του διαδικτύου.

Κτηματολόγιο: Αλλάζει η διαδικασία χρησικτησίας από 16/9 ‑ Νέα πλατφόρμα διορθώσεων στις 18/9

Σήμερα

Από τις 18 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα «metavoles» ανοίγει για διόρθωση 11.500 εκκρεμών υποθέσεων ορίων και εμβαδών, ενώ από τις 16/9 η χρησικτησία περνά μέσα από υποχρεωτική κτηματολογική διαμεσολάβηση.

Πύργος: Ξυλοδαρμός 36χρονης και του πατέρα της με ρόπαλα ‑ Ύποπτος ο πρώην σύντροφός της

Σήμερα

Οι δύο δράστες, 25 και 26 ετών, φορούσαν κουκούλες full face και αναζητούνται από την Αστυνομία στην Ηλεία.

Καστελλόριζο: Μητσοτάκης ανακοινώνει κίνητρο 5.000 ευρώ ‑ «Δεν δεχόμαστε απειλές από κανέναν»

Σήμερα

Μόνιμο ετήσιο κίνητρο 5.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, αφορολόγητο και ακατάσχετο, με προσαύξηση 1.000 ευρώ ανά ανήλικο παιδί, για δημοσίους υπαλλήλους και κατοίκους του ακριτικού νησιού.

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Φράγκος σε ηλικία 90 ετών – Κηδεία σήμερα στα Σπάτα

Σήμερα

Σπούδασε δίπλα στον Αλέξη Μινωτή και υπήρξε σύζυγος και συνθιασάρχης της Έλσας Βεργή για δεκαετίες στο ομώνυμο θέατρο.

Εμμανουήλ Καραλής: 2ος στο Ultimate Championship με 75.000$ ‑ Γιατί δεν πήρε μετάλλιο

Σήμερα

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ιδανική πρεμιέρα στη νέα χρυσοφόρα διοργάνωση της World Athletics στη Βουδαπέστη, τερματίζοντας πίσω μόνο από τον Μόντο Ντουπλάντις.

Ανάβυσσος: Πυροβολισμοί έξω από beach bar – Βρέθηκαν κάλυκες και ίχνη αίματος

Σήμερα

Η Αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του περιστατικού στις 05:15 τα ξημερώματα της Κυριακής, χωρίς προς το παρόν να έχει διευκρινιστεί αν υπάρχει τραυματίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.