ADVERTISEMENT

Η Ουκρανία επιστρατεύει κατάδικους να πολεμήσουν, γιατί δεν βρίσκει στρατιώτες

Οι περιορισμοί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στρατός

Newsroom
2' χρόνος ανάγνωσης
Η Ουκρανία επιστρατεύει κατάδικους να πολεμήσουν, γιατί δεν βρίσκει στρατιώτες
ADVERTISEMENT

Η Ουκρανία μπορεί να χλεύασε τη Ρωσία που έστειλε κατάδικους στην πρώτη γραμμή του πολέμου, αλλά τελικά αποφάσισε να επιστρατεύσει άτομα από τις φυλακές, αφού ξεμένει από στρατιώτες.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Νομοσχέδιο που πέρασε από το ουκρανικό κοινοβούλιο και αναμένει την υπογραφή του Ζελένσκι για να τεθεί σε εφαρμογή, προβλέπει αμνηστία σε κρατούμενους που θα πολεμήσουν για τουλάχιστον έξι μήνες.

ADVERTISEMENT

Το Business Insider ανέφερε πως ο νόμος δεν απευθύνεται σε όλους, γιατί αποκλείονται όσοι καταδικάστηκαν για τα εξής αδικήματα:

  • Εγκλήματα που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Ουκρανίας
  • Δολοφονία εκ προμελέτης δύο ή περισσότερων ατόμων
  • Βιασμός, σeξουαλική βία, παρενόχληση ανηλίκων
  • Πρόκληση θανάτου κατά την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
  • Παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με ναρκωτικά
  • Αδικήματα διαφθοράς

Σύμφωνα με την Kyiv Post θα επιστρατευτούν περίπου 20.000 με 30.000 κατάδικοι για να σταλούν σε χαρακώματα της πρώτης γραμμής που καταγράφονται τεράστιες απώλειες και κανείς δεν θέλει να πολεμήσει.

Προβλήματα με την επιστράτευση

Τους τελευταίους μήνες η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο, με τις ελλείψεις να μην παρατηρούνται μόνο στα πολεμοφόδια αλλά και στους στρατιώτες, γιατί μειώθηκαν οι ξένοι εθελοντές και οι Ουκρανοί δεν πάνε να πολεμήσουν.

ADVERTISEMENT

Οι New York Times σε σχετικό δημοσίευμα ανέφεραν πως η Ουκρανία χρησιμοποιεί σοβιετικές τακτικές επιστράτευσης, που περιλαμβάνουν τρομερή γραφειοκρατία και είναι αναποτελεσματικές σε εμπόλεμη περίοδο. Παράλληλα, παρατηρείται μεγάλη διαφθορά στον κρατικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα πολλές προσπάθειες να βαίνουν άκαρπες.

Εντούτοις, το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η απροθυμία των Ουκρανών να πάνε στο μέτωπο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αρκετά άτομα σε μάχιμη ηλικία εγκατέλειψαν τη χώρα ή προσπαθούν να φύγουν.

Οι κατάδικοι λοιπόν φαντάζουν ως ιδανική λύση για να συγκρατηθεί το μέτωπο, αλλά όχι τέλεια για να κερδηθεί ο πόλεμος, αφού χρειάζονται περισσότερες κινήσεις από το ουκρανικό στρατόπεδο, αλλά και τους συμμάχους του.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο