ADVERTISEMENT

Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε σχολείο της Λαμίας: «Το παιδί διπλώθηκε από τον πόνο»

Πάνω από 15 κρούσματα σε ένα μόνο δημοτικό

Newsroom
2' χρόνος ανάγνωσης
Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε σχολείο της Λαμίας: «Το παιδί διπλώθηκε από τον πόνο»
ADVERTISEMENT

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, οι μαθητές - θύματα του φαγητού των σχολικών γευμάτων ήταν πολλά περισσότερα, αν και τα περισσότερα δεν έφτασαν μέχρι το νοσοκομείο και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου δύο παιδιά, που είχαν καταναλώσει φαγητό από σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν σε δημοτικά σχολεία της πόλης.

ADVERTISEMENT

Πάνω από 15 κρούσματα σε ένα μόνο δημοτικό

Ενδεικτικά μόνο στο 7ο Δημοτικό τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 15, με διαρκεί στομαχικές διαταραχές, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου και το 14ο Δημοτικό. Περιστατικά αναφέρθηκαν και στο Δημοτικό Κομποτάδων - Μεξιατών.

«Διπλώθηκε από τον πόνο»

ADVERTISEMENT

«Το παιδάκι μου μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα που έφαγε το φαγητό από το πακέτο διπλώθηκε από τον πόνο στο στομάχι κι άρχισε τους εμετούς. Είχε αλλάξει το χρώμα του», περιέγραψε στο LamiaReport, μητέρα 8χρονης που είχε την ατυχία να δοκιμάσει.

«Εμένα πηγαίνει ο γιος μου στο Δημοτικό, όμως το φαγητό το δοκίμασε η 3χρονη κόρη μου κι αμέσως άρχισε τους εμετούς», μας λέει άλλη μητέρα που πέρασε μια εφιαλτική μέρα και νύχτα στο προσκεφάλι του μωρού της.

«Σήμερα κιόλας θα υποβάλλω μήνυση», τονίζει στο LamiaReport πατέρας 8χρονου που πέρασε όλη την προηγούμενη ημέρα με εμετούς και διάρροιες και την τελευταία στιγμή δε μετέβησαν στο Νοσοκομείο.

ADVERTISEMENT

Εκτός όμως από τον συγκεκριμένο γονέα που επικοινώνησε με την ηλεκτρονική μας εφημερίδα και επιβεβαίωσε ότι θα κινηθεί νομικά, όλος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού θα ενημερώσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας παρέμβαση για να προστατευθούν τα παιδιά τους.

Για το περιστατικό είναι ενημερωμένη και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται σε όλη την Στερεά και όχι μόνο.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο