Το πιο διάσημο φαγητό στη Ν.Κορέα είναι τουλάχιστον αηδιαστικό!
Μυρίζει απαίσια και δεν αντέχουν να το φάνε οι δυτικοί
Ποιος θέλει να φάει hongeo; Mάλλον κανείς!
Το ψάρι που βλέπετε πιο κάτω είναι διάσημο στη Νότια Κορέα.
Όμως ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί γευσιγνώστες το αποοφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Γιατί; Γιατί μυρίζει τόσο άσχημα, που δημιουργεί αμέσως αναγούλα! «Όσοι έχουν μυρίσει αμμωνία, μπορούν να καταλάβουν πόσο έντονη μπορεί να είναι η μυρωδιά του, γιατί μοιάζει πολύ», λένε.
Το πιάτο hongeo φτιάχνεται από το ψάρι skate, το οποίο δεν έχει νεφρά ούτε κύστη και βγάζει τα περιττώμματά του απευθείας από το ίδιο του το δέρμα. Γι' αυτό το κρέας του έχει μια πολύ άσχημη μυρωδιά, για τους περισσότερους.
Τα φρέσκα αυτά ψάρια αποθηκεύονται στο ψυγείο και μετά από ένα μήνα τα τρώνε ωμά, με ό,τι μυρωδιά έχει δημιουργηθεί... Και όμως, αρέσει στους Κορεάτες!