E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λαμία: Εικόνες – σοκ από τα χαλασμένα γεύματα – Τρίχες, σκουλήκια και… πούπουλα μέσα στις μερίδες

Κάμπιες, σκουλήκια, τρίχες και άψητα μπιφτέκια φαίνονται σε φωτογραφίες από μερίδες γευμάτων που μοιράζονταν σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας

Λαμία: Εικόνες – σοκ από τα χαλασμένα γεύματα – Τρίχες, σκουλήκια και… πούπουλα μέσα στις μερίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/5/2024 | 17:06

Μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν λάβει οι καταγγελίες γονέων για την κακή ποιότητα των σχολικών γευμάτων που μοιράζονταν στα παιδιά τους, σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας και άλλων περιοχών της επικράτειας.

Πολλοί γονείς καταγγέλλουν την ποιότητα αλλά και τις συνθήκες που φυλάσσονται, ενώ, ορισμένοι βρήκαν έντομα, σκουλήκια αλλά και… πούπουλα κοτόπουλου μέσα στις μερίδες, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που έφερε στο «φως» το MEGA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βρήκαμε κάμπια σε βρασμένο κουνουπίδι, υπήρχαν και κομμάτια από σακούλες»

Μητέρα αποκαλύπτει πως «μέσα στις μερίδες, Βρήκαμε κάμπια σε βρασμένο κουνουπίδι, ενώ υπήρχαν και κομμάτια από σακούλες».

Σύμφωνα με άλλη καταγγελία μητέρας, στο σχολικό γεύμα του εξάχρονου γιου της, βρέθηκαν σκουλήκια, που ήταν μέσα στις πένες ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας και λαχανικών που δόθηκαν στο μικρό παιδάκι ως σχολικό γεύμα, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. Η μητέρα του κατήγγειλε το περιστατικό στο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και τη δημοτική αρχή.

Τον Ιανουάριο του 2024, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαλκιδέων είχε καταγγείλει αλλοιωμένα σχολικά γεύματα που διανεμήθηκαν στη Χαλκίδα. Γονείς υποστήριξαν ότι τα επίμαχα γεύματα είχαν εμφανώς αλλοιωμένη όψη και εξέπεμπαν δυσάρεστη οσμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τις καταγγελίες των γονέων, με την υπόθεση ασχολήθηκε η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Χαλκιδέων. Υπέβαλε επίσημη καταγγελία στις Διευθύνσεις Υγείας και Κτηνιατρικής Εύβοιας. Ακόμη, τον Ιανουάριο 2022 είχαν γίνει καταγγελίες από γονείς για ωμό κοτόπουλο σε σχολικά γεύματα της Ροδόπης.

Στο «μικροσκόπιο» οι κάμερες για τη φωτiά στο εργοστάσιο

Ενόσω οι υπεύθυνοι του εργοστασίου στη Λαμία κάνουν τον απολογισμό της καταστρoφής μετά την πυρκαγιά που «ξέσπασε» περίπου στις 21:30 της Κυριακής (19/05), οι Αρχές «ξεψαχνίζουν» τις κάμερες ώστε να διαπιστώσουν πώς εκδηλώθηκε η φωτiά και πήρε ταχύτατα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η χρονική συγκυρία προβληματίζει, καθώς το εργοστάσιο «τυλίχθηκε» στις φλόγες όταν δεν υπήρχε κανείς. Στις 21:30, με τον υπάλληλο της εταιρείας ασφαλείας να φθάνει μισή ώρα αργότερα, όταν και άρχισε η βάρδια και να αντικρίζει αυτές τις εικόνες, με την πυρκαγιά να έχει εκδηλωθεί και τους πυροσβέστες να προσπαθούν να την περιορίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άθικτο παρέμεινε το καταγραφικό υλικό από τις κάμερες στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου

Κατά τη διάρκεια της φωτιας, πολλές από τις κάμερες καταστράφηκαν, όμως, όλα τα δεδομένα έχουν αποθηκευθεί σε σκληρό δίσκο, που βρίσκεται ήδη στη διάθεση των Αρχών. Οι αναλυτές της πυροσβεστικής θεωρούν ότι ένα από πιθανότερα σενάρια να είναι αυτό του εμπρησμού κι αυτό γιατί όταν οι πυροσβέστες έφθασαν στο εργοστάσιο, είδαν τις φλόγες να καίνε διάφορα σημεία των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Το μεσημέρι, στην πτέρυγα της παραγωγής, οι υπάλληλοι εργάζονταν κανονικά, όπως έκαναν πριν εκδηλωθεί η φωτιa. Η επιχείρηση ελέγχεται, καθώς σε δέκα δείγματα εντοπίσθηκε το βακτήριο του σταφυλόκοκκου.

Οι υπεύθυνοι το πρωί ανέμεναν το κλιμάκιο του ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της έρευνας για τα τρόφιμα που διατέθηκαν σε σχολεία της προηγούμενες μέρες. Το κλιμάκιο του ΕΦΕΤ είχε βρεθεί και το περασμένο Σάββατο στο εργοστάσιο της Λαμίας, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει ελέγχους, καθώς ήταν κλειστή η γραμμή παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι η εταιρεία που ελέγχεται για τα γεύματα

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας, το εργοστάσιο της Λαμίας παρασκευάζει καθημερινά έτοιμα γεύματα για την κάλυψη μίας σειράς εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων ομιλιών και συνεδρίων στη Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο.

Η εταιρεία εστίαζε στα διαφημιστικά της, τους αυστηρότατους κανόνες υγιεινής που ακολουθούνται για τη διασφάλιση της ποιότητας. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία είχε αναλάβει τη σίτιση ασθενών και γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, είχε μισθώσει το εστιατόριο – κυλικείο του Νοσοκομείου με self service φαγητά, είχε αναλάβει τη σίτιση των νοσηλευομένων της Μαιευτικής Πολυκλινικής Τρικάλων και ετοίμαζε τα σχολικά γεύματα μαθητών στην περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα σε σχολεία της Φθιώτιδας, της Άμφισσας, του Καρπενησίου και του Δομοκού για το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2016 έως και σήμερα. Επιπλέον, είχε αναλάβει τη σίτιση των σπουδαστών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, στην Άμφισσα και στο Καρπενήσι.

Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου καθησυχάζουν τους υπαλλήλους τους και προσπαθούν να διαχειρισθούν την κατάσταση που διαμορφώθηκε, με τις Αρχές να ελέγχουν τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουν πώς προκλήθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραζιλία: Serial killer συνελήφθη με φόρεμα, περούκα και ξένο παιδί στην αγκαλιά

Σήμερα

Ο 33χρονος συνδέεται με τουλάχιστον 16 δολοφονίες μέσα σε διάστημα τριών

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: 15 μαχαιριές δέχθηκε η 25χρονη Πηνελόπη, τι δείχνει η νεκροψία

Σήμερα

Η ιατροδικαστική εξέταση στα Ιωάννινα κατέγραψε βλάβες σε συκώτι, πνεύμονα και στομάχι, ενώ θανατηφόρες κρίθηκαν δύο βαθιές πληγές στον τράχηλο.

Ο γιος του Παρασκευά Αντζα έκανε τατουάζ στο στήθος το πρόσωπο του αδικοχαμένου πατέρα του

Σήμερα

Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής ανακοινώθηκε από την Ξάνθη για να συνεχίσει την παράδοση του Παρασκευά Αντζα στο άθλημα

Σάμος: Νεκρός ο 50χρονος Τούρκος που έπεσε από σκάφος ‑ Η σορός βρέθηκε στην Τουρκία

Σήμερα

Ο άνδρας αγνοούνταν από την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, όταν έπεσε στη θάλασσα βορειοανατολικά της Σάμου - το Λιμενικό ολοκλήρωσε την επιχείρηση έρευνας.

Μητέρα Κυριακής Γρίβα για δολοφονία Πηνελόπης στην Ηγουμενίτσα: Όλοι έχουν το ίδιο μοτίβο

Σήμερα

Τόνισε δε ότι πρόκειται για άτομα με χειριστική και εξουσιαστική συμπεριφορά, που επιδιώκουν τον έλεγχο του συντρόφου τους

Κηφισός: Αστυνομικοί έπιασαν βυτιοφόρο να αδειάζει τοξικά απόβλητα στο ποτάμι

Σήμερα

Τα λύματα, όπως αποκαλύφθηκε, προέρχονταν από βιομηχανίες αλλά και από νοσοκομείο της Αττικής, ενώ το βυτιοφόρο παρακολουθούνταν επί ημέρες πριν την επέμβαση.

Θάνατος Μαζωνάκη: Τον πίεσαν να κάνει την πλασμαφαίρεση – «Θα τον συγυρίσω εγώ»

Σήμερα

Ο Γιώργος Μαζωνάκης φέρεται να είχε τις επιφυλάξεις του για την πλασμαφαίρεση και ήθελε να πάει στο εξωτερικό για να κάνει κάποια θεραπεία

Μαχητικό F‑16 κατέπεσε σε αμερικανική βάση στη Γερμανία – Εκτινάχθηκε ο πιλότος

Σήμερα

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν το αεροσκάφος να χάνει απότομα ύψος

Φωτιά στις τιμές των καυσίμων – Αδειάζει το πορτοφόλι στο πρατήριο

Σήμερα

Μέσα σε τρεις εβδομάδες η τιμή του diesel αυξήθηκε σχεδόν 20 λεπτά το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται φέτος πολύ πιο ακριβό για τα νοικοκυριά.

Κακοκαιρία: Πορτοκαλί προειδοποίηση από την ΕΜΥ για 4 περιοχές μέχρι την Τετάρτη

Σήμερα

Νέο κύμα κακοκαιρίας ενισχύει τον βοριά από την Παρασκευή, με πτώση της θερμοκρασίας έως το Σαββατοκύριακο.

Πρωθυπουργός Λιθουανίας για ενδεχόμενη επίθεση της Ρωσίας: Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε, έχουμε καταρτίσει σχέδια εκκένωσης

Σήμερα

Ο Λιθουανός πρωθυπουργός μιλώντας στο «Newsnight» του BBC ανέφερε ότι οι Λιθουανοί αισθάνονται «συνεχώς απειλούμενοι» από τη Ρωσία, εν μέρει λόγω της εισόδου drones στον εναέριο χώρο της χώρας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.