E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φάτε αυτές τις τροφές για να καταπολεμήσετε το λίπος στην κοιλιά, σύμφωνα με την επιστήμη

Eνας συνδυασμός συστατικών που καταπολεμούν το λίπος μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία σας

Φάτε αυτές τις τροφές για να καταπολεμήσετε το λίπος στην κοιλιά, σύμφωνα με την επιστήμη
Φωτογραφία από Andres Ayrton
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το υπερβολικό λίπος συχνά βυθίζεται στην κοιλιά και αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας πέρα ​​από τη φυσική εμφάνιση.

Σύμφωνα με το Journal of Diabetes Investigation, το υπερβολικό κοιλιακό λίπος σχετίζεται με καρδιακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2. Δυστυχώς, αυτό το λίπος είναι δύσκολο να φύγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και μια τροφή δεν μπορεί να μειώσει όλο το λίπος στην κοιλιά, ένας συνδυασμός συστατικών που καταπολεμούν το λίπος μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία σας. Εάν μαγειρεύετε με συγκεκριμένα λάδια, προσθέτετε λίγο μπαχαρικό ή επιλέξετε το σωστό σνακ αργά το βράδυ, το κοιλιακό σας λίπος μπορεί να συρρικνωθεί με την πάροδο του χρόνου. 

Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγκινάρες

Το 2018, μια μελέτη στο Pharmacological Research πρότεινε ότι οι μαγειρεμένες αγκινάρες βοηθούν τους ανθρώπους να διατηρήσουν ένα υγιές σωματικό βάρος. Οι ερευνητές απέδωσαν τη μοναδική μορφή ίνας της αγκινάρας, την ινουλίνη. Αυτή η ίνα προάγει τα υγιή βακτήρια του εντέρου και ναι, αυτό επηρεάζει το λίπος της κοιλιάς.  

Το 2016, μια μελέτη στο Genome Biology σημείωσε ότι τα άτομα με υγιή βακτήρια του εντέρου είναι λιγότερο πιθανό να αποθηκεύσουν υπερβολικό λίπος στην κοιλιά. Επιπλέον, μια αγκινάρα παρέχει επτά γραμμάρια φυτικών ινών με μόνο 25 θερμίδες. Η εγγεγραμμένη διαιτολόγος Kim Kirchherr είπε στο Women's Health ότι η αγκινάρα μπορεί να υποστηρίξει την υγιή διαχείριση βάρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θαυματουργή κανέλλα

Εάν θέλετε ένα φαγητό αδυνατίσματος με γλυκιά γεύση, προσθέστε κανέλα στα γεύματά σας. Το 2017, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ανέλυσαν την κινναμαλδεΰδη, ένα αιθέριο έλαιο στην κανέλα. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, αυτό το λάδι ξεκίνησε τη θερμογένεση, τη διαδικασία που καίει το λίπος σε ενέργεια.

Ο Δρ Jun Wu, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, είπε ότι η κανέλα επηρεάζει θετικά τον μεταβολισμό και «θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία από την παχυσαρκία». Κατά τη διάρκεια μιας άλλης μελέτης που δημοσιεύθηκε το 2010, οι συμμετέχοντες ένιωσαν χορτάτοι μετά την κατανάλωση κανέλας. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σημαίνουν ότι ένα πασπάλισμα κανέλας μπορεί να καταπολεμήσει το λίπος στην κοιλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γλυκοπατάτες

Η γλυκοπατάτα αποτελεί ένα εξαιρετικά γευστικό και θρεπτικό λαχανικό. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Β5, B6, θειαμίνη, νιασίνη, ριβοφλάνη, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι θα μένεις χορτάτος για αρκετή ώρα. 

Pexels

Γκρέιπφρουτ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Τμήματος Θρεπτικών Επιστημών και Τοξικολογίας του Berkeley, το φρούτο αυτό «εξουδετερώνει» τα λιπαρά φαγητά.

Προτιμήστε τα καυτερά

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Obesity Open Access ανέφερε τα αποτελέσματα ενός εκχυλίσματος πιπεριάς τσίλι που καταναλώνεται κάθε μέρα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πιπεριά τσίλι έκαιγε επιπλέον 116 θερμίδες την ημέρα, που είναι ένα επιπλέον κιλό σε διάστημα 30 ημερών. Το μαγικό συστατικό του τσίλι είναι η καψαϊκίνη, η ένωση που δίνει στην πιπεριά το μπαχαρικό της. Η καψαϊκίνη μειώνει την όρεξη των ανθρώπων και αυξάνει τα αισθήματα πληρότητας. Και σύμφωνα με έρευνα στο Biophysical Journal, οι πιπεριές τσίλι μπορούν επίσης να αυξήσουν τον μεταβολισμό, οδηγώντας σε περαιτέρω απώλεια λίπους.

Μαγειρέψτε με ελαιόλαδο

Με 119 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας, το ελαιόλαδο μπορεί να φαίνεται σαν να κερδίζει βάρος — αλλά δεν είναι. Μια μελέτη στο European Journal of Clinical Nutrition παρακολούθησε ανθρώπους που κατανάλωναν ελαιόλαδο για τρία χρόνια. Οι συμμετέχοντες έχασαν σωματικό βάρος και είχαν επίσης υψηλότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών στο αίμα τους.

Αυτός είναι ο λόγος που ορισμένοι ειδικοί συνιστούν τη μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε ελαιόλαδο. Το 2004, Ισπανοί ερευνητές ανέφεραν ότι μια παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή μειώνει σημαντικά το βάρος και βοηθά τον ΔΜΣ. Αν σκοπεύετε να χάσετε το λίπος στην κοιλιά, δοκιμάστε να μαγειρέψετε με ελαιόλαδο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

6 πανέμορφα λουλούδια – θάμνοι για να ομορφύνεις τη βεράντα σου

Σήμερα

Φαντάσου να βγαίνεις στην αυλή και να αντικρίζεις ένα χρωματιστό τοπίο με όμορφους θάμνους – λουλούδια που θα μοσχομυρίζουν!

7 στους 10 πιστεύουν ότι υπάρχει η «αδελφή ψυχή»: Πόσοι την έχουν βρει όμως;

Σήμερα

Μια νέα έρευνα αφήνει έναν τόνο αισιοδοξίας

Τα 4 μυστικά των Ιταλών για μια γλυκιά καθημερινότητα

Σήμερα

Ποιες είναι οι συνήθειες ευεξίας των Ιταλών που μπορούν πραγματικά να σου αλλάξουν τη ζωή;

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Σήμερα

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Ταξίδι στο Παρίσι: 8 εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις εκεί

Σήμερα

Και δεν είναι οι συνηθισμένες εμπειρίες

5 Επικά σάντουιτς της Αθήνας για να πάρεις μαζί σου στην Παραλία

Σήμερα

Ακόμα και αν δεν πας παραλία... φάε αυτά τα σάντουιτς!

Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και δεν θα βαρεθείς ποτέ να τρως σαλάτες

Σήμερα

Αυτοί είναι οι καλύτεροι συνδυασμοί τροφών στις σαλάτες, σαν να λέμε τα σαλατικά και τα ταίρια τους

Το ελληνικό χωριό που οι κάτοικοι μιλάνε ... σφυρίζοντας

Χτες

Η γλώσσα που ονομάζεται «Σφυρία»

Τα 6 πιο όμορφα ρετρό ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Χτες

Για να ταξιδέψεις σε μιαν άλλη εποχή!

Maternity chic: Kάντο όπως η Hailey Bieber

Χτες

Το στυλ της είναι συνώνυμο της αβίαστης κομψότητας

Έξυπνα tips για να απολυμάνετε σωστά το μπάνιο σας

Χτες

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.