ADVERTISEMENT

Σοκ στη Μαγιόρκα: Κατέρρευσε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης από το υπερβολικό βάρος

Τουλάχιστον 4 νεκροί και 16 τραυματίες

Newsroom
2' χρόνος ανάγνωσης
Σοκ στη Μαγιόρκα: Κατέρρευσε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης από το υπερβολικό βάρος
ADVERTISEMENT

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 16 ακόμα έχουν τραυματιστεί μετά την κατάρρευση του πρώτου ορόφου ενός εστιατορίου στην Playa de Palma της Μαγιόρκα.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής, Έντερ Γκαρσία, εξήγησε ότι η κύρια υπόθεση για τους λόγους που κατέρρευσε το εστιατόριο είναι το υπερβολικό βάρος του πρώτου ορόφου.

ADVERTISEMENT

Προς το παρόν, ο απολογισμός είναι 4 νεκροί και 16 τραυματίες, εκ των οποίων 7 πολύ σοβαρά και 9 σοβαρά.

Οι 4 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση είναι ένας άνδρας και τρεις γυναίκες, εκ των οποίων η μία εργαζόμενη στο εστιατόριο. Ένας από τους νεκρούς είναι ένας νεαρός Σενεγαλέζος, ο οποίος, όπως εξήγησαν οι φίλοι του, είχε μόλις βγει από το γυμναστήριο και είχε σταματήσει να πιει έναν καφέ στο μαγαζί «όπως έκανε πάντα».

ADVERTISEMENT

Σύμφωνα με πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας, η κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στις 20:00 μ.μ. (τοπική ώρα) στο Medusa Beach Club, στο οποίο βρίσκονταν πελάτες που χόρευαν στον πρώτο όροφο και έπιναν ποτά στον κάτω όροφο. Ο όροφος κατέρρευσε με την καταστροφή να φτάνει ως το υπόγειο, εγκλωβίζοντας εργαζόμενους και πελάτες.

Στο υπόγειο, αστυνομικές πηγές εντόπισαν «μια κοιλότητα ανάμεσα σε μπάζα», όπου διέσωσαν έναν από τους εργαζόμενους, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά με σπασμένο χέρι. Στο σημείο επιχειρούν πράκτορες της Εθνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής της Πάλμα, της Τοπικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας έκτακτης υγειονομικής περίθαλψης 061, η οποία κινητοποίησε περισσότερα από 20 ασθενοφόρα που έχουν μεταφέρει τους τραυματίες στα νοσοκομεία της πόλης.

Οι ειδικοί εργάζονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ανάμεσα στα συντρίμμια σε περίπτωση που υπήρχαν ακόμη άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από την κατασκευή του πρώτου ορόφου που έχει καταρρεύσει στο ισόγειο του μπαρ-εστιατορίου για λόγους που θα διερευνήσουν η αστυνομία και οι τεχνικοί του Δήμου της Πάλμα.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο