E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χαλκίδα: «Μου είπαν μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά»

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή - Οι συνομιλίες που τους «έκαψαν»

Χαλκίδα: «Μου είπαν μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 24/5/2024 | 11:11

Την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν πέρασαν λίγο πριν τις 10:30 τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών που συνελήφθησαν από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. στη Χαλκίδα για εκβίαση επιχειρηματιών.

Το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης άρχισε να ξεδιπλώνεται έπειτα από καταγγελίες των θυμάτων του κυκλώματος που είχαν πέσει στα δίχτυα της εγκληματικής ομάδας. Όπως προέκυψε, «εγκέφαλος» ήταν η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκδίας και μαζί με υπαλλήλους, διεκπεραιωτές και λογιστές, εντόπιζε τους επιχειρηματίες-στόχους και απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην μπλοκάρουν τις επιστροφές και να μην εισπράττουν τις οφειλές ως πρέπει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηριστική είναι η κατάθεση ενός εκ των καταγγελλόντων ο οποίος ανέφερε του ότι παρόλο που δικαιούταν επιστροφή 90.000 ευρώ, η απάντηση που έπαιρνε από την εν λόγω ΔΟΥ ήταν αρνητική. Τότε, σύμφωνα με την κατάθεσή του, εμφανίστηκε ένας υπάλληλος της εφορίας ο οποίος πήγε με το φορολογούμενο στη διευθύντρια για να «λυθεί το πρόβλημα», φυσικά με το αζημίωτο φυσικά.

Άλλος επιχειρηματίας που μίλησε στον ΑΝΤ1 περιέγραψε ότι «δρούσαν σαν μαφία εγώ το ένιωσα. Όταν έφυγα από εκεί έφυγα με το σκεπτικό ότι ήταν μαφία. Μου είπαν μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά, δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα, δεν είχε κάτι άλλο να μου πει». Σύμφωνα με τη μαρτυρία του τα μέλη του κυκλώματος του είπαν «δεν πρόκειται να πάρεις αυτά που δικαιούσα. Δεν ζήτησα τίποτα να μου διαγράψουν, την επιστροφή μου ζήτησα. Μου ζήτησαν να τους δώσω ένα 5% από επιστροφή φόρου. Μου λέει λέει "τόσα λεφτά θα πάρεις και λίγο είναι" σαν τους χρωστάω χάρη».

Παγώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία

Η αποδόμηση της ομάδας των εφοριακών έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, να δίνει εντολή για επανέλεγχο όλων των ύποπτων υποθέσεων, και ιδίως αυτών που αφορούν επιστροφές ΦΠΑ και πλήρη διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος πενταετίας. Την ίδια ώρα, η Αρχή για το Ξέπλυμα ζητά τη δέσμευση των λογαριασμών των κατηγορούμενων εφοριακών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η Αρχή για το Ξέπλυμα, ζητά το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των οκτώ προσώπων της εφορίας Χαλκίδας για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι αποκόμισαν χρηματικά ποσά από εγκληματικές δραστηριότητες τα οποία ανέμειξαν με άλλα περιουσιακά τους στοιχεία, τα ιδιοποιήθηκαν παρανόμως και τα χρησιμοποίησαν στις εν γένει οικονομικές δραστηριότητες τους σκοπεύοντας στη νομιμοποίηση τους.

Σημειώνεται ότι οι διωκόμενοι προϊστάμενοι παύθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ το σύνολο των διωκόμενων υπαλλήλων απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους. Ταυτόχρονα, άρχισε η διαδικασία για να τεθούν σε αργία μέσα σε 30 ημέρες, όπως προβλέπει ο νόμος.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά κτηνοτρόφος τα 450 πρόβατά του, όλα ντόπιας ιστορικής φυλής

Ελλάδα Χτες

Εκατοντάδες ζώα της φυλής του Ρουμλουκίου θα θανατωθούν λόγω της ευλογιάς

Βρετανία: Διαδηλωτές πέταξαν φαγητό στο Αυτοκρατορικό Στέμμα του Κράτους‑ Tέσσερις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες

Πρόκειται για το στέμμα που φόρεσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ καθώς έφευγε από την τελετή στέψης του το 2023

Οργή Μασκ μετά το πρόστιμο στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ελλάδα Χτες

Tι έγραψε ο δισεκατομμυριούχος

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή με αυτοκίνητο που τούμπαρε στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα Χτες

Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο - Το ατύχημα σημειώθηκε σε τούνελ πάνω από το Παληό Καβάλας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Ελλάδα Χτες

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς που έκλεισαν με εντολή ΕΛ.ΑΣ. χωρίς στάση

Οικογενειάρχης μετά από 3,5 χρόνια ο μοναχικός κύκνος της Καστοριάς που είχε χάσει το ταίρι του

Ελλάδα Χτες

Ο κύκνος της Καστοριάς βρήκε ξανά την ελπίδα και την αγάπη στην Ιωάννινα με τη νέα του οικογένεια

Λαμία: Σοβάδες έπεσαν στο κεφάλι περαστικού ‑ Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες

Η συνεχή βροχή έφερε προβλήματα στα παλιά κτήρια

Κάρι Χιρογιούκι Ταγκάουα: Πέθανε ο πρωταγωνιστής του «Mortal Kombat» και άλλων θρυλικών ταινιών

Ελλάδα Χτες

Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή έπειτα από επιπλοκές λόγω εγκεφαλικού σε ηλικία 75 ετών

«Ούτε βήμα πίσω» – Αγρότες της Μαγνησίας καίνε άχυρα και ρίχνουν γάλατα στον δρόμο

Ελλάδα Χτες

Ανυποχώρητοι οι αγρότες, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα – Νέα ένταση στα μπλόκα, αυτήν τη φορά στις Μικροθήβες της Μαγνησίας

Forbes: Ο Έρικ Τραμπ έγινε 10 φορές πλουσιότερος μετά την επανεκλογή του πατέρα του

Ελλάδα Χτες

Η εντυπωσιακή άνοδος της περιουσίας του δεύτερου γιου του προέδρου των ΗΠΑ μέσω του Bitcoin και των στρατηγικών επενδύσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.