E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λωρίδα της Γάζας: Ισραηλινά τανκ έφτασαν στο κέντρο της Ράφας

Τα άρματα μάχης βρίσκονται κοντά στο τζαμί Αλ Αουντα, κτίριο ορόσημο στο κέντρο της πόλης, συμφωνα με το Reuters

Λωρίδα της Γάζας: Ισραηλινά τανκ έφτασαν στο κέντρο της Ράφας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/5/2024 | 13:26

Αρκετά ισραηλινά τανκ έφτασαν πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Ράφας, της μικρής πόλης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας όπου είχαν καταφύγει τους προηγούμενους μήνες εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι για να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς σε άλλες περιοχές του θύλακα, αλλά που πλέον δέχεται και αυτή σφοδρές επιθέσεις από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Τα άρματα μάχης βρίσκονται κοντά στο τζαμί Αλ Άουντα, κτίριο ορόσημο στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Reuters. Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) αρνήθηκαν να σχολιάσουν στο πρακτορείο τη νέα εξέλιξη, λέγοντας απλώς ότι θα εκδώσουν σύντομα σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι Ισραήλ πολλαπλασίασε σήμερα τα αεροπορικά πλήγματά του στη Ράφα, παρά τη διεθνή κατακραυγή για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σε κατάμεστο καταυλισμό εκτοπισμένων στην πόλη το βράδυ της Κυριακής, που οδήγησε στην έκτακτη σύγκληση συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι νέες αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν εν μέσω των διεθνών αντιδράσεων για τον βομβαρδισμό, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 45 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 249, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς προκάλεσε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε σε σκηνές. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό «τραγικό ατύχημα».

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως διενεργεί έρευνα για τους θανάτους αμάχων, αφού αρχικά ανακοίνωσε πως έβαλε στο στόχαστρο δυο στελέχη της Χαμάς με «πυρομαχικά ακριβείας».

Αντιδρώντας στην επίθεση το βράδυ της Κυριακής σε έναν καταυλισμό όπου οικογένειες εκτοπισμένων λόγω επιθέσεων αλλού στη Λωρίδα της Γάζας είχαν αναζητήσει καταφύγιο, διεθνείς ηγέτες έκαναν έκκληση για εφαρμογή της διαταγής του Διεθνούς Δικαστηρίου προς το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση.

Κάτοικοι δήλωσαν πως η περιοχή Τελ Αλ-Σουλτάν, όπου πραγματοποιήθηκε το φονικό πλήγμα της Κυριακής, εξακολουθεί να υφίσταται σφοδρούς βομβαρδισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Οβίδες αρμάτων μάχης πέφτουν παντού στο Τελ Αλ-Σουλτάν. Πολλές οικογένειες έχουν φύγει από τα σπίτια τους στη δυτική Ράφα που βρίσκονται υπό πυρά όλη τη νύχτα", είπε ένας κάτοικος στο Reuters μέσω μιας εφαρμογής chat.

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν φύγει από τα σπίτια τους λόγω της ισραηλινής επίθεσης στη Ράφα από τις αρχές Μαΐου, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWA.

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις παρά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου του ΟΗΕ την Παρασκευή που το διέταξε να σταματήσει, υποστηρίζοντας πως η απόφαση του δικαστηρίου του δίνει κάποιο περιθώριο για στρατιωτική δράση εκεί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραζιλία: Serial killer συνελήφθη με φόρεμα, περούκα και ξένο παιδί στην αγκαλιά

Χτες

Ο 33χρονος συνδέεται με τουλάχιστον 16 δολοφονίες μέσα σε διάστημα τριών

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: 15 μαχαιριές δέχθηκε η 25χρονη Πηνελόπη, τι δείχνει η νεκροψία

Χτες

Η ιατροδικαστική εξέταση στα Ιωάννινα κατέγραψε βλάβες σε συκώτι, πνεύμονα και στομάχι, ενώ θανατηφόρες κρίθηκαν δύο βαθιές πληγές στον τράχηλο.

Ο γιος του Παρασκευά Αντζα έκανε τατουάζ στο στήθος το πρόσωπο του αδικοχαμένου πατέρα του

Χτες

Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής ανακοινώθηκε από την Ξάνθη για να συνεχίσει την παράδοση του Παρασκευά Αντζα στο άθλημα

Σάμος: Νεκρός ο 50χρονος Τούρκος που έπεσε από σκάφος ‑ Η σορός βρέθηκε στην Τουρκία

Χτες

Ο άνδρας αγνοούνταν από την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, όταν έπεσε στη θάλασσα βορειοανατολικά της Σάμου - το Λιμενικό ολοκλήρωσε την επιχείρηση έρευνας.

Μητέρα Κυριακής Γρίβα για δολοφονία Πηνελόπης στην Ηγουμενίτσα: Όλοι έχουν το ίδιο μοτίβο

Χτες

Τόνισε δε ότι πρόκειται για άτομα με χειριστική και εξουσιαστική συμπεριφορά, που επιδιώκουν τον έλεγχο του συντρόφου τους

Κηφισός: Αστυνομικοί έπιασαν βυτιοφόρο να αδειάζει τοξικά απόβλητα στο ποτάμι

Χτες

Τα λύματα, όπως αποκαλύφθηκε, προέρχονταν από βιομηχανίες αλλά και από νοσοκομείο της Αττικής, ενώ το βυτιοφόρο παρακολουθούνταν επί ημέρες πριν την επέμβαση.

Θάνατος Μαζωνάκη: Τον πίεσαν να κάνει την πλασμαφαίρεση – «Θα τον συγυρίσω εγώ»

Χτες

Ο Γιώργος Μαζωνάκης φέρεται να είχε τις επιφυλάξεις του για την πλασμαφαίρεση και ήθελε να πάει στο εξωτερικό για να κάνει κάποια θεραπεία

Μαχητικό F‑16 κατέπεσε σε αμερικανική βάση στη Γερμανία – Εκτινάχθηκε ο πιλότος

Χτες

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν το αεροσκάφος να χάνει απότομα ύψος

Φωτιά στις τιμές των καυσίμων – Αδειάζει το πορτοφόλι στο πρατήριο

Χτες

Μέσα σε τρεις εβδομάδες η τιμή του diesel αυξήθηκε σχεδόν 20 λεπτά το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται φέτος πολύ πιο ακριβό για τα νοικοκυριά.

Κακοκαιρία: Πορτοκαλί προειδοποίηση από την ΕΜΥ για 4 περιοχές μέχρι την Τετάρτη

Χτες

Νέο κύμα κακοκαιρίας ενισχύει τον βοριά από την Παρασκευή, με πτώση της θερμοκρασίας έως το Σαββατοκύριακο.

Πρωθυπουργός Λιθουανίας για ενδεχόμενη επίθεση της Ρωσίας: Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε, έχουμε καταρτίσει σχέδια εκκένωσης

Χτες

Ο Λιθουανός πρωθυπουργός μιλώντας στο «Newsnight» του BBC ανέφερε ότι οι Λιθουανοί αισθάνονται «συνεχώς απειλούμενοι» από τη Ρωσία, εν μέρει λόγω της εισόδου drones στον εναέριο χώρο της χώρας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.