E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο με drones

Η Χεζμπολάχ απάντησε εκτοξεύοντας ρουκέτες προς το Ισραήλ

Ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο με drones
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 1/6/2024 | 11:09

Ισραηλινές επιδρομές χθες στον Λίβανο είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ένα μέλος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Χεζμπολάχ και συμμαχικής της οργάνωσης.

Το σιιτικό ένοπλο κίνημα δήλωσε ότι απάντησε εκτοξεύοντας ρουκέτες προς το Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, η Χεζμπολά, παράταξη πιστή στο Ιράν, σύμμαχος της Χαμάς, ανταλλάσσει στην πράξη καθημερινά πυρά με τον ισραηλινό στρατό.

«Ισραηλινό drone στοχοποίησε ασθενοφόρο (…) Μέλος ομάδας άμεσης βοήθειας σκοτώθηκε και άλλο ένα τραυματίστηκε» στη Νακούρα, κοινότητα στα σύνορα με το Ισραήλ, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο το κέντρο επιχειρήσεων της Ισλαμικής Επιτροπής Υγείας, οργάνωσης συνδεόμενης με τη Χεζμπολάχ.

Το λιβανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε επίσης ότι «ισραηλινό drone στοχοποίησε ασθενοφόρο της Ισλαμικής Επιτροπής Υγείας στη Νακούρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ισλαμική Επιτροπή Υγείας γνωστοποίησε αργότερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη Άντλουν, 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα. Σύμφωνα με το ANI, ισραηλινό drone έπληξε σπίτι το οποίο «καταστράφηκε ολοσχερώς».

Με ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε πως αεροσκάφος του έπληξε «στρατιωτική υποδομή» στη Νακούρα, όπου «εντοπίστηκε δραστηριότητα τρομοκρατικού πυρήνα». Έκανε ακόμη λόγο περί αναχαίτισης drone προερχόμενου από τον Λίβανο.

Η Χεζμπολά ανέφερε πως μέλη της εκτόξευσαν «δεκάδες ρουκέτες Κατιούσα» εναντίον του βόρειου Ισραήλ «σε ανταπόδοση για την επίθεση» στη Νακούρα, ενώ ανέλαβε επίσης την ευθύνη για άλλες επιθέσεις χθες Παρασκευή, κυρίως με drones και πυραύλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόνισε πως δυο μαχητές της σκοτώθηκαν, χωρίς να διευκρινίσει πού. Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολά ανέφερε πως το ένα από τα θύματα σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στην Άιν Κάνα, περίπου 45 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο συντονιστής του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στον Λίβανο Ιμράν Ριζά δήλωσε «συγκλονισμένος» για το γεγονός ότι «έγινε στόχος ασθενοφόρο». «Έχουν χάσει τη ζωή τους είκοσι εργαζόμενοι σε υγειονομικές υπηρεσίες από την 8η Οκτωβρίου», υπογράμμισε μέσω X.

Σε σχεδόν οκτώ μήνες εχθροπραξιών, έχουν σκοτωθεί κάπου 450 άνθρωποι στον Λίβανο, στην πλειονότητά τους μαχητές, αλλά και 80 και πλέον άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Στα θύματα συγκαταλέγονται είκοσι γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, ανάμεσά τους δέκα εργαζόμενοι της Ισλαμικής Επιτροπής Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην άλλη πλευρά, έχουν σκοτωθεί 14 στρατιωτικοί και 11 πολίτες αφότου άρχισαν οι ανταλλαγές πυρών, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Στα τέλη Μαρτίου, ο ΟΗΕ στηλίτευσε τις «απαράδεκτες» επιθέσεις από το ξέσπασμα των συγκρούσεων εναντίον εργαζομένων σε υπηρεσίες υγείας στον Λίβανο, αρκετές από τις οποίες συνδέονται με πολιτικές παρατάξεις.

Τη Δευτέρα, πλήγμα αποδοθέν στο Ισραήλ από λιβανικά ΜΜΕ έβαλε στο στόχαστρο μοτοσικλέτα μπροστά σε νοσοκομείο που διαχειρίζεται η Ισλαμική Επιτροπή Υγείας στην Μπιντ Τζμπάιλ, στον νότιο Λίβανο. Δυο άμαχοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου.

Το λιβανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταγγελία εναντίον του Ισραήλ, η οποία αφορά βομβαρδισμό τον Μάιο με στόχο όχημα κατά την οποία τραυματίστηκαν μαθητές επιβαίνοντες σε λεωφορείο διερχόμενο από το σημείο.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολά, στην επίθεση σκοτώθηκε μαχητής της.

Το υπουργείο χαρακτήρισε την επιδρομή «παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» κι απαίτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας να «καταδικάσει τις απευθείας, εσκεμμένες και επανειλημμένες επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον αμάχων».

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο ηγέτης της Χεζμπολά, ο Χασάν Νασράλα, διεμήνυσε χθες —για πρώτη φορά— ότι μαχητές της παράταξής του είναι σε θέση να διεισδύσουν στο βόρειο Ισραήλ, αλλά δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δίκη Φιλιππίδη: «Είχα συναινετική συνεύρεση με την καταγγέλλουσα» ‑ Όσα είπε στην απολογία του

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δε δέχθηκε ερωτήσεις από τους δικηγόρους της δεύτερης καταγγέλλουσας

Σάλος στη Βενετία: Ακτιβιστές θέλουν να μπλοκάρουν τον γάμο του Μπέζος

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Ακτιβιστές διαμαρτύρονται για τον επικείμενο γάμο του Τζεφ Μπέζος στη Βενετία

Θρήνος στη Λάρισα: Αστυνομικός και πατέρας τριών παιδιών ο 45χρονος που απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Ο άτυχος άνδρας που ήταν πατέρας τριών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο όταν το όχημά του έπεσε σε αρδευτικό κανάλι και τυλίχθηκε στις φλόγες

Κρήτη: Aζέρος συνελήφθη να φωτογραφίζει τη βάση στη Σούδα

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της κατασκοπείας

Έρχεται ο μοναδικός αριθμός ταυτότητας για κάθε ακίνητο – Τι θα αλλάξει στις συναλλαγές

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Στα σκαριά και το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων με όλες τις πληροφορίες για κάθε ακίνητο

NBA: Οι Θάντερ νίκησαν με 103‑91 τους Πέισερς στο Game 7 και πανηγύρισαν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Συγκίνηση για τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον που διέλυσε τον αχίλλειο τένοντά του

Αγριο έγκλημα στη Λαμία: Δολοφόνησαν ιδιοκτήτη καφετέριας – Τον βρήκαν μαχαιρωμένο μέσα σε λίμνη αίματος

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Το θύμα φαίνεται ότι πάλεψε για τη ζωή του πριν ξεψυχήσει - Περαστικοί τον άκουσαν να ουρλιάζει για βοήθεια - Οι δράστες τον χτύπησαν στο κεφάλι με λουκέτο

Ανατροπή στα κίνητρα για πληρωμές με κάρτα

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Στο τραπέζι e-αποδείξεις με μεγαλύτερη έκπτωση φόρου

Τρομοκρατική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία – Τουλάχιστον 20 νεκροί και 52 τραυματίες

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για βομβιστή αυτοκτονίας του ISIS

Τι αποφασίστηκε στο έκτακτο ΚΥΣΕΑ

Κόσμος Χτες

Επανεκκίνηση της διπλωματίας στη Μέση Ανατολή ζητάει η Αθήνα

Σάκκαρη: Αγριος καυγάς με την Πουτίντσεβα μετά το τέλος του αγώνα

Κόσμος Χτες

Η Μαρία Σάκκαρη και η Γιούλια Πουτίντσεβα είχαν έντονο λεκτικό επεισόδιο στο τέλος του αγώνα τους στο Μπαντ Χόμπουργκ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.