E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΗΠΑ: Στροφή 180 μοιρών από τον Τραμπ στο μεταναστευτικό

Ποιοι θα δικαιούνται πράσινη κάρτα

ΗΠΑ: Στροφή 180 μοιρών από τον Τραμπ στο μεταναστευτικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/6/2024 | 16:01

Σε πλήρη αντίθεση με την αντιμεταναστευτική πολιτική του έρχεται η πρόταση του τέως του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να χορηγείται αυτόματα πράσινη κάρτα σε αλλοδαπούς που αποφοιτούν από αμερικανικό κολλέγιο.

Όπως αναφέρει το CNN, o Tραμπ μιλώντας χθες σε podcast, δήλωσε χαρακτηριστικά ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό που θέλω να κάνω, και αυτό που θα κάνω, είναι πως όταν αποφοιτάς από ένα αμερικανικό κολέγιο, νομίζω ότι θα πρέπει να παίρνεις αυτόματα, ως μέρος του πτυχίου σου, μια πράσινη κάρτα για να μπορέσεις να μείνεις σε αυτή τη χώρα», είπε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα στο «The All-In Podcast».

Ο Τραμπ έσπευσε επίσης να εξηγήσει τον συλλογισμό του: «Και αυτό περιλαμβάνει και τα junior κολέγια (διετούς φοίτησης). Αυτό θα ισχύσει για οποιονδήποτε αποφοιτήσει από ένα κολέγιο, όπου οι σπουδές μπορεί να διαρκέσουν δύο ή τέσσερα χρόνια. Εάν αποφοιτήσει ή λάβει διδακτορικό τίτλο από ένα κολέγιο, θα πρέπει να μπορεί να μείνει σε αυτή τη χώρα».

Σημειώνεται ότι η πράσινη κάρτα είναι μια κάρτα μόνιμης διαμονής για την Αμερική που δίνει το δικαίωμα στον κάτοχό της να ζήσει και να εργαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πράσινες κάρτες δεν έχουν ημερομηνία λήξης, αν και συνήθως θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 10 χρόνια. Για μόνιμη κατοικία υπό όρους, η πράσινη κάρτα ισχύει για δύο χρόνια. Επιπλέον, δίνει το δικαίωμα στον κάτοχο να ξεκινήσει τη διαδικασία να πολιτογραφηθεί στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τραμπ προέβη σε αυτά τα σχόλια σε podcast όπου οι οικοδεσπότες ήταν, μεταξύ άλλων, δύο κορυφαίοι επιχειρηματίες που επενδύουν σε τεχνολογικές εταιρείες: οι David Sacks και Chamath Palihapitiya.

Πρόσφατα οι δύο πάμπλουτοι επιχειρηματίες διοργάνωσαν μία εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο για την συγκέντρωση χρημάτων στον πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας του συζύγου της Μελάνια, σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο.

Ο Τραμπ κλήθηκε επίσης να απαντήσει σε ερώτηση ενός άλλου οικοδεσπότη του podcast, του επενδυτή Jason Calacanis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπορείς σε παρακαλώ να μας υποσχεθείς ότι θα μας δώσεις περισσότερη δυνατότητα να εισάγουμε τα καλύτερα και λαμπρότερα «μυαλά» από όλο τον κόσμο στην Αμερική;»

Από την πλευρά του, ο 78χρονος Ρεπουμπλικανός ανταπάντησε εκφράζοντας το παράπονό του ότι ορισμένοι ξένοι απόφοιτοι κορυφαίων κολεγίων των ΗΠΑ δεν μπορούν να ιδρύσουν εταιρείες στις ΗΠΑ, γι΄αυτό και έστησαν τις επιχειρήσεις τους σε άλλες χώρες, όπως η Ινδία ή η Κίνα.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ έχει θέσει το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της υποψηφιότητάς του το 2024 για τον Λευκό Οίκο, έχοντας δεσμευτεί να πραγματοποιήσει «τη μεγαλύτερη εγχώρια επιχείρηση απέλασης στην αμερικανική ιστορία» χρησιμοποιώντας το θέμα στην ατζέντα του για να επιτεθεί στον πολιτικό του αντίπαλο και νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, τα τελευταία του σχόλια έρχονται σε αντίθεση με την μέχρι τώρα αντιμεταναστευτική πολιτική του και λίγες ημέρες αφότου ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε μια νέα πολιτική που θα προστατεύει από την απέλαση εκατοντάδες χιλιάδες συζύγους Αμερικανών πολιτών-άντρες και γυναίκες-χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης, η απόφαση του Δημοκρατικού προέδρου για νομιμοποίηση μεταναστών θα ισχύει για όσους βρίσκονται στη χώρα επί τουλάχιστον 10 χρόνια και θα τους επιτρέψει να εργαστούν νόμιμα στη χώρα.

O Λευκός Οίκος εκτιμά ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν από την κίνηση αυτή, αλλά και 50.000 νέοι, ηλικίας κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Ιουνίου, ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε στους συμπολίτες του να κάνει το σύστημα μετανάστευσης των ΗΠΑ «πιο δίκαιο».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο

Σήμερα

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

Σήμερα

Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

Σήμερα

Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

Σήμερα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.