ADVERTISEMENT

Δημογλίδου για τον δημοσιογράφο που ξυλοκόπησε τη σύντροφό του: «Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία»

Για την υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας που αφορά τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ο οποίος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου

Newsroom
1' χρόνος ανάγνωσης
Δημογλίδου για τον δημοσιογράφο που ξυλοκόπησε τη σύντροφό του: «Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία»
ADVERTISEMENT

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου το πρωί της Τετάρτης αναφέρθηκε στην υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας που αφορά τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ο οποίος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

«Η κοπέλα έχει καταγγείλει σωματική κακοποίηση και έχει νοσηλευτεί, οπότε υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», είπε αρχικά στην τηλεόραση του MEGA, σχετικά με τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας πρόσθεσε τα εξής:

ADVERTISEMENT

«Καθημερινά η αστυνομία χειρίζεται 60 αντίστοιχες υποθέσεις και είναι θετικό πως οι γυναίκες μιλάνε. Η ενδοοικογενειακή βία δεν έχει να κάνει με την ειδικότητα. Μπορεί κάποιος να καταγγείλει και ψυχολογική βία. Η τεχνολογία βοηθάει την αστυνομία γιατί υπάρχουν αποδείξεις. Στέλνουν συνήθως απειλητικά μηνύματα».

Από την πλευρά του, ο Ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος είπε για την υπόθεση: «Εγώ έπεσα από τα σύννεφα γιατί τον είχα για πολύ χαμηλών τόνων. Πριν γίνει αυτεπάγγελτο δεν προλαβαίναμε να δεχόμαστε εγκλήσεις γυναικών για κακοποίηση. Το φαινόμενο αυτό υπήρχε και παλιά αλλά η νομοθεσία ήταν τέτοια που δεν οδηγούνταν στο δικαστήριο. Δεν ξέρω αν λειτουργεί αποτρεπτικά η αυστηροποίηση της νομοθεσίας».«Δεν υπάρχει συγκεκριμένο προφίλ κακοποιητή, δεν έχουν διαταραχή»

Τέλος, η Η Κέλλυ Ιωάννου, Δρ. Εγκληματολογίας, Διευθύντρια CSI INSTITUTE, είπε πως η υπερπροβολή τέτοιων καταστάσεων κακοποίησης μπορεί να αποτελεί παράγοντα συσχέτισης και πρέπει να υπάρχει προσοχή στο πώς δείχνεται κάτι στα ΜΜΕ.

«Οι άντρες δεν μιλάνε εύκολα λόγω των στερεότυπων που υπάρχουν. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο προφίλ κακοποιητή, δεν έχουν διαταραχή, αλλά δείχνει παθογένεια στη διαχείριση των συναισθημάτων. Είμαστε μία γενιά γεμάτη ανασφάλειες. Ένας άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, δεν προχωράει σε τέτοιες πράξεις», σχολίασε η κ. Ιωάννου.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο