E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Εσείς θα το αφήνατε στη μέση;»: Τι είπε ο ιερέας της εκκλησίας στη Ζάκυνθο που συνέχιζε το γλέντι ενώ η φωτιά έκαιγε

«Δεν καήκαμε. Αυτό είναι το ρεζουμέ της υπόθεσης»

«Εσείς θα το αφήνατε στη μέση;»: Τι είπε ο ιερέας της εκκλησίας στη Ζάκυνθο που συνέχιζε το γλέντι ενώ η φωτιά έκαιγε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/7/2024 | 20:05

«Εσείς θα το αφήνατε στη μέση;», δηλώνει ο ιερέας της εκκλησίας στο χωριό της Ζακύνθου που εξελισσόταν το πανηγύρι, ενώ η πύρινη λαίλαπα έκαιγε ό,τι έβρισκε στο πέρασμά της.

Οι εικόνες από το γλέντι έχουν προκαλέσει αλγεινή εντύπωση, με τον ιερέα της εκκλησίας να παίρνει θέση μέσω της εκπομπής LiveNews.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με το που είδαμε ότι έβγαινε καπνός. Ακόμα δεν είχε πιάσει φωτιά, φύγανε όλοι! Έφυγε ο δήμαρχος, έφυγε ο βουλευτής. Εγώ έμεινα εκεί και μείνανε τα γυναικόπαιδα εκεί πέρα. Εάν είχατε εσείς τον γάμο σας ή τη βάφτιση του παιδιού σας και όταν η αστυνομία ή η πυροσβεστική ή το 112 δεν έχει δώσει σήμα ότι πρέπει να εκκενωθεί ο χώρος ή ότι είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ε τι θα το αφήσετε στη μέση δηλαδή;», είπε ο ιερέας.

Στο βίντεο, που μάλιστα έχει και μουσική υπόκρουση «δώσε μου φωτιά», η φωτιά μαινόταν και οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με σκοπό να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει από τοπικά μέσα ακούγονται οι καμπάνες του χωριού να χτυπάνε για να προειδοποιήσουν τον κόσμο για την επικινδυνότητα και την αστυνομία να έχει βγει στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με το που καθίσαμε λοιπόν στο τραπέζι, είδαμε τη φωτιά. Αυτοί που είχαν οργανώσει το πανηγύρι, όταν ρωτήσανε την πυροσβεστική ή την αστυνομία αν υπάρχει πρόβλημα δεν πήρανε κάποια απάντηση ότι “ναι, πρέπει να το σταματήσετε”. Εδώ δεν έγινε εκκένωση του χωριού που ήταν η φωτιά, πόσω μάλλον εμείς που είμαστε 4,5 χλμ. μακρύτερα».

Τόσο κοντά είναι οι φλόγες παρ’ όλα αυτά, στα τραπέζια κάθεται αρκετός κόσμος. Πίνει, γλεντάει και φυσικά η ορχήστρα δεν σταματάει.

«Δεν καήκαμε κυρία μου, αυτό είναι το ρεζουμέ της υπόθεσης, ότι η φωτιά δεν ήταν εκεί για να μας ενοχλήσει εμάς πρώτον και δεύτερον υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι, υπάρχει η πυροσβεστική, υπήρχε αστυνομία. Ούτε εγώ σαν εφημέριος είχα καμία σχέση με το πανηγύρι, το πανηγύρι το έκανε ο πολιτιστικός σύλλογος των δύο χωριών που ήταν εκεί», είπε ο ιερέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πυροσβέστες έδιναν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, με τα βίντεο που κυκλοφορούν να προκαλούν οργή και τους παρευρισκόμενους να μην αντιλαμβάνονται ποτέ την επικινδυνότητα.

«Με το που εκδηλώθηκε η φωτιά ο πρόεδρος, ο βουλευτής, ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης έφυγαν. Εκεί έμειναν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εορτολόγιο 27 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ‑ Η μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου

Πριν 4 ώρες

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά σήμερα τον Αγιο Φανούριο τον Μεγαλομάρτυρα, με το έθιμο της φανουρόπιτας να αναβιώνει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη ‑ Νέες αποκαλύψεις: Το διαζύγιο που δεν πρόλαβε να καταθέσει η 44χρονη

Χτες

Η δικηγόρος της άτυχης γυναίκας περιγράφει την τελευταία τους επικοινωνία και μιλά για χρόνια ενδοοικογενειακή βία με φόντο τη ζήλια του συζύγου της.

Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ: Στους 157 οι νεκροί από τις πλημμύρες ‑ Αγνοούνται 400 τουρίστες

Χτες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργοποίησε το δορυφορικό σύστημα Copernicus για να συνδράμει τις επιχειρήσεις διάσωσης, την ώρα που τεράστιοι όγκοι λάσπης καταπίνουν ολόκληρα κτήρια.

Γάλλος συνελήφθη στο Μπάρι με πυραύλους Akeron από την Πάτρα κρυμμένους σε μπλε ταινίες

Χτες

Η ιταλική Οικονομική Αστυνομία εντόπισε πέντε ειδικούς περιέκτες στο φορτηγό, ενώ πραγματογνωμοσύνη του ιταλικού Στρατού αποκάλυψε σήμανση πυρομαχικών υψηλής εκρηκτικότητας κάτω από τα μπλε σήματα εκπαίδευσης.

Έγγραφο του τουρκικού υπουργείου Αμυνας: Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Χτες

Επίσημο έγγραφο του τουρκικού ΥΠΕΘΑ προς τη Βουλή αποκαλύπτει σχεδιασμό για κρίσεις, εντάσεις και πόλεμο, με ιδιαίτερη αναφορά στην αμυντική συνεργασία Αθήνας–Ισραήλ και στην Κύπρο.

Αλεπούδες εμφανίστηκαν στο ΟΑΚΑ: Τι οδηγίες δόθηκαν σε αθλητές και επισκέπτες

Χτες

Το αθλητικό κέντρο έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και ζητά την επιστημονική καθοδήγησή τους για τη συνύπαρξη με την άγρια ζωή.

Καύσωνας: Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος την Τετάρτη – Δείτε πού «έβρασε» η χώρα

Χτες

Δέκα σταθμοί ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ η υγρασία κάνει τον καύσωνα ακόμη πιο δυσβάσταχτο σε όλη τη χώρα.

Τραγωδία στο Νεπάλ: Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

Χτες

Ο ποταμός Μποτέκοσι υπερχείλισε ξαφνικά μετά από χιονοστιβάδα, παρασύροντας χωριά, δρόμους και υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ενώ εκατοντάδες τουρίστες και εργαζόμενοι αγνοούνται στο Νεπάλ.

Πέθανε ο Τιμ Κάρι, ο ηθοποιός του «The Rocky Horror Picture Show»

Χτες

Ο Κάρι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012

Τραμπ για την επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στη Ρωσία: «Κάτι μπορεί να προκύψει»

Χτες

Ο Τραμπ χαρακτήρισε «ημι-ρουτίνα» την επίσκεψη του Τζον Ράτκλιφ στη Μόσχα

«Η μητέρα μου ήταν σε σοκ, δεν ήξερε πώς να αντιδράσει», λέει ο γιος του Ισπανού επιχειρηματία

Χτες

Η αποκάλυψη του γιου του Ισπανού επιχειρηματία που αγνοείται στο Ιόνιο

Ουκρανή μπασκετμπολίστρια αποχώρησε από ομάδα του NCAA επειδή απέκτησε Ρωσίδα συμπαίκτρια

Χτες

Αναστάτωση προκλήθηκε σε ομάδα μπάσκετ γυναικών, καθώς από το πανεπιστήμιο του LSU αποχώρησε ουκρανή μπασκετμπολίστρια μετά την άφιξη μιας ρωσίδας παίκτριας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.