E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δημόσιο: Επιστρέφει ως μπόνους παραγωγικότητας ο 13ος μισθός

Λίφτινγκ στο Δημόσιο για αμοιβές, αξιολόγηση και κινητικότητα

Δημόσιο: Επιστρέφει ως μπόνους παραγωγικότητας ο 13ος μισθός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/6/2014 | 11:40

Σαρωτικές αλλαγές στο κράτος προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού από το 2015 θα αλλάξουν όλα στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, στις μετατάξεις, αλλά και στην αξιολόγηση του προσωπικού, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.

Μία από τις βασικές αλλαγές θα είναι η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, που σηματοδοτεί την επαναφορά του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους, μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους.

O εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα στις τελευταίες επαφές που είχε στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη την άνοιξη έθεσε το θέμα της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αμείβεται ένας εκπαιδευτικός με 750 ευρώ το μήνα και ο κλητήρας του υπουργείου Οικονομικών με 1.700 ευρώ μισθό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το σχέδιο που ετοιμάζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο 13ος μισθός αναμένεται να επανέλθει ως μπόνους μόνο για όσους έχουν πετύχει το 90% των στόχων που έχουν τεθεί, ενώ αντίθετα, οι μη παραγωγικού υπάλληλοι θα έχουν μειώσεις στις αποδοχές τους.

Στο πλαίσιο του σχεδίου θα υπάρξει θεσμοθέτηση του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας μέσω ΑΣΕΠ, που θα καταργήσει τις μετατάξεις. Αυτές θα πραγματοποιούνται πλέον μέσω ετήσιων διαγωνισμών υπό τον έλεγχο και τη μοριοδότηση της ανεξάρτητης αρχής.

Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου είναι:

  • η αξιολόγηση του προσωπικού σε όλο το Δημόσιο με το νέο σύστημα της ποσόστωσης για να μην λαμβάνουν όλοι άριστα όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Αυτό το μεταβατικό στάδιο αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου σε όλο τον κρατικό μηχανισμό.
  • η ολοκλήρωση της μνημονιακής δέσμευσης για την απομάκρυνση 15.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 9.000 απολύσεις, ενώ μέχρι το φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα απολυθούν 4.000 υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα και δεν θα μπορέσουν να βρουν θέση για να επανατοποθετηθούν και περίπου 2.000 εργαζόμενοι από τις ΔΕΚΟ, ύστερα από αξιολόγηση και μείωση δομών ή καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών.
  • η κατάθεση του νομοσχεδίου για την επιλογή των προϊσταμένων  στο Δημόσιο. Εισάγεται η διαδικασία επιλογής μέσω ΑΣΕΠ με συνέντευξη και γραπτές εξετάσεις.
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίδομα παιδιού: Πώς να εκδώσετε προπληρωμένη κάρτα

Χτες

Τίθεται σε ισχύ η προπληρωμένη κάρτα για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ - Η διαδικασία υποβολής αίτησης

Παρκαρισμένο ΙΧ προκαλεί χάος στην πλατεία Αγίας Ειρήνης ‑ Εγκλωβισμένοι δεκάδες οδηγοί

Χτες

Το παράνομο παρκάρισμα στο κέντρο της Αθήνας έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο

Τέμπη: Φωτογραφίες από τα χημικά εγκαύματα πυροσβεστών ‑ «Έβγαλα το γάντι και είδα το χέρι άσπρο, είχε νεκρώσει ο ιστός»

Χτες

Φωτογραφίες από τα εγκαύματα στα σώματα των πυροσβεστών έφερε στο φως η εκπομπή ""Αλήθειες με τη Ζήνα"" στο Star.

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πυροδότησε τεράστια έκρηξη για κατασκευαστικό έργο

Χτες

Μεγάλα σύννεφα καπνού και σκόνης εμφανίστηκαν στον ουρανό της Πιονγιανγκ

Σε 24ωρη απεργία τα Ταξί της Αττικής στις 19 Φεβρουαρίου

Χτες

Aπό τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης

Τύρναβος: Σοκάρει κτηνοτρόφος της περιοχής ‑ «Επί πέντε ημέρες τα σκυλιά γάβγιζαν στο βουνό»

Χτες

«Πήγε κάποια στιγμή σήμερα ο εργάτης μου για να δει τι ακριβώς συμβαίνει και με ειδοποίησε» τονίζει ο κτηνοτρόφος της μονάδας της περιοχής.

«Ο 15χρονος θέλει ψυχιατρείο» λέει ο πατέρας της 13χρονης που προσπάθησε να δηλητηριάσει τη μητέρα της – «Συκοφαντίες»

Χτες

«Δεν είμαστε ούτε κακοί άνθρωποι, ούτε είμαστε εγκληματίες» λέει ο πατέρας του 15χρονου

Συγκλονιστικό βίντεο: Αδερφός θύματος σχεδίασε με το τρακτέρ σε έκταση 100 στρεμμάτων το «Δεν έχω οξυγόνο»

Χτες

«Υπάρχει κόσμος εκεί έξω που δεν είναι σαν εκείνους που μας κυβερνάνε. Είναι σαν μία μαφία, θέλουμε να τους κάνουμε να μην έχουν αυτοί οξυγόνο» είπε ο Κριστιάν

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.