E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δημόσιο: Επιστρέφει ως μπόνους παραγωγικότητας ο 13ος μισθός

Λίφτινγκ στο Δημόσιο για αμοιβές, αξιολόγηση και κινητικότητα

Δημόσιο: Επιστρέφει ως μπόνους παραγωγικότητας ο 13ος μισθός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/6/2014 | 11:40

Σαρωτικές αλλαγές στο κράτος προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού από το 2015 θα αλλάξουν όλα στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, στις μετατάξεις, αλλά και στην αξιολόγηση του προσωπικού, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.

Μία από τις βασικές αλλαγές θα είναι η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, που σηματοδοτεί την επαναφορά του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους, μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους.

O εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα στις τελευταίες επαφές που είχε στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη την άνοιξη έθεσε το θέμα της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αμείβεται ένας εκπαιδευτικός με 750 ευρώ το μήνα και ο κλητήρας του υπουργείου Οικονομικών με 1.700 ευρώ μισθό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το σχέδιο που ετοιμάζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο 13ος μισθός αναμένεται να επανέλθει ως μπόνους μόνο για όσους έχουν πετύχει το 90% των στόχων που έχουν τεθεί, ενώ αντίθετα, οι μη παραγωγικού υπάλληλοι θα έχουν μειώσεις στις αποδοχές τους.

Στο πλαίσιο του σχεδίου θα υπάρξει θεσμοθέτηση του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας μέσω ΑΣΕΠ, που θα καταργήσει τις μετατάξεις. Αυτές θα πραγματοποιούνται πλέον μέσω ετήσιων διαγωνισμών υπό τον έλεγχο και τη μοριοδότηση της ανεξάρτητης αρχής.

Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου είναι:

  • η αξιολόγηση του προσωπικού σε όλο το Δημόσιο με το νέο σύστημα της ποσόστωσης για να μην λαμβάνουν όλοι άριστα όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Αυτό το μεταβατικό στάδιο αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου σε όλο τον κρατικό μηχανισμό.
  • η ολοκλήρωση της μνημονιακής δέσμευσης για την απομάκρυνση 15.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 9.000 απολύσεις, ενώ μέχρι το φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα απολυθούν 4.000 υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα και δεν θα μπορέσουν να βρουν θέση για να επανατοποθετηθούν και περίπου 2.000 εργαζόμενοι από τις ΔΕΚΟ, ύστερα από αξιολόγηση και μείωση δομών ή καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών.
  • η κατάθεση του νομοσχεδίου για την επιλογή των προϊσταμένων  στο Δημόσιο. Εισάγεται η διαδικασία επιλογής μέσω ΑΣΕΠ με συνέντευξη και γραπτές εξετάσεις.
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτο στην Κρήτη: Ο αέρας «σήκωσε» 38χρονη με kite surf και την πέταξε σε ταράτσα!

Σήμερα

Στην Αμμουδάρα Λασιθίου σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα, καθώς 38χρονη Γαλλίδα που έκανε Kite Surf παρασύρθηκε από δυνατή ριπή ανέμου

Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου: Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή η «ελληνική φωνή» της Νέας Υόρκης

Σήμερα

Η Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου, μια εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη, απεβίωσε αιφνιδίως στα 71 της χρόνια, ημέρα των γενεθλίων της

«Τα στοιχεία δείχνουν προπαρασκευή» – Αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

«Οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις από συγγενείς, φίλους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του θύματος και του δράστη»

Νέα Υόρκη: Επέστρεψαν οι άνθρωποι – «τυφλοπόντικες» που μπανοβγαίνουν στους υπονόμους, νέα βίντεο

Σήμερα

Μπαινοβγαίνουν στα φρεάτια αλλά μυστήριο παραμένει το γιατί

Ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη: Συναγερμός για πάνω από 200 σκευάσματα

Σήμερα

Αντιβιοτικά, αντικαρκινικά και άλλα βασικά φάρμακα θέτουν σε δοκιμασία την αντοχή των συστημάτων υγείας στην Ευρώπη.

Η Τροχαία ετοιμάζει αιφνιδιαστικά αλκοτέστ το μεσημέρι στην Αττική, μετά από ανησυχητικά ευρήματα με οδηγούς!

Σήμερα

Οι πρώτες δειγματοληπτικές μετρήσεις έφεραν στο φως οδηγούς με αλκοόλ ακόμη και το μεσημέρι. Ετοιμάζονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε νευραλγικά σημεία της Αττικής – αποκαλύπτουμε το σχέδιο της Τροχαίας.

Ημαθία: Παράνομο κάμπινγκ στήθηκε μέσα στο δάσος, με φιάλες υγραερίου και αναμμένες φωτιές

Σήμερα

Η παράνομη κατασκήνωση δημιουργήθηκε τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, μέσα στο δάσος και μόλις λίγα μέτρα από το χωριό

Αγία Παρασκευή: Παρουσιάστρια κατήγγειλε τον σύζυγό της για εξύβριση

Σήμερα

Μετά την καταγγελία, οι αστυνομικές Αρχές κινητοποιήθηκαν και προχώρησαν στην προσαγωγή του συζύγου της, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.