E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με την υποστήριξη του E-Radio.gr

Βlues festival στο Stage Volume 1

Βlues festival στο Stage Volume 1
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ - Stage Volume 1
Αγίας Ελεούσης 3 και Κακουργιοδικείου, Μοναστηράκι
Ημερομηνίες: από 22/7/2014 έως 23/7/2014
ΙΟΥΛ 2014
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Ωρα προσέλευσης: 21.00

Προπώληση
Το εισιτήριο κάθε ημέρας κοστίζει 15 ευρώ
Ταμείο
Το εισιτήριο κάθε ημέρας θα κοστίζει 20 ευρώ

Τo εισιτήριο του διημέρου θα κοστίζει 25 ευρώ

πληροφορίες

Τα blues είναι παντός καιρού, όμως τα festivals είναι καλοκαιρινή υπόθεση! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυο μοναδικές, καλοκαιρινές rhythm 'n' blues βραδιές!

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ξεκινά ένα φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να χρωματίζει τα καλοκαίρια μας με μελωδίες που σου σκίζουν την ψυχή και παθιασμένα riffs, μέσα από τα τραγούδια και τις ιστορίες που θα μοιραστούν μαζί μας οι μοναχικοί bluesmen!

Το μπλουζ είναι η μουσική της Αφρικής, προσαρμοσμένη στο μωσαϊκό των μουσικών παραδόσεων των λευκών αφεντικών στις φυτείες του Αμερικάνικου νότου. Ξεπήδησε αρχικά με το ένα πόδι μέσα από τα gospel και τα spirituals, μιας και η εκκλησία αποτέλεσε για αυτούς το πρώτο κύτταρο ελεύθερης έκφρασης και με το άλλο από τα συλλογικά τραγούδια της δουλειάς και τα μοναχικά hollers των βαμβακοφυτειών, για να αρχίσει να υλοποιείται σε αυτό που ονομάζεται country blues μετά τη λήξη του Αμερικανικού εμφύλιου πολέμου στα 1865.

Τραγούδια που διηγούνται ιστορίες της καθημερινότητας των ανθρώπων του περιθωρίου που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια άδικη και μεροληπτική κοινωνία. Πέντε δεκαετίες αργότερα, καλλιτέχνες σαν τον Elvis Presley, τους Rolling Stones ή τους Led Zeppelin, αναφέρουν τα blues σαν τη βασική τους επιρροή, την ίδια στιγμή που o Muddy Waters, ο John Lee Hooker, ο B.B. King και δεκάδες άλλοι μαύροι καλλιτέχνες συνεχίζουν με τις κιθάρες τους το θεάρεστο μουσικό τους έργο.

Τα blues έχουν διάρκεια και αντέχουν στο χρόνο. Βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο, βάση στη διαμόρφωση και την εξέλιξη του ροκ, προσαρμόζοντας τα χαρακτηριστικά τους στη σύγχρονη πραγματικότητα, διαφυλάσσοντας όμως τη μαγεία και τη δύναμη των στίχων τους.
Οι απόγονοι τους, λοιπόν, θα μας συντροφεύσουν στη διάρκεια του 1ου Blues festival που διοργανώνεται στην Αθήνα και θα φιλοξενήσει πολλούς και σημαντικούς ξένους και Έλληνες bluesmen!

Συγκεκριμένα την Τρίτη 22 Ιουλίου στη σκηνή του Stage Volume 1 θα ανέβουν ο Tom Attah, John Crampton, oι Blue Matter και οι Daddy's Work Blues Band, ενώ την Τετάρτη 23 Ιουλίου ο Diz Watson, οι Blues Cargo μαζί με τους Limpin Express και τους Blues Therapy Band.

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Tom Attah

O Tom Attah γεννήθηκε στον αγγλικό νότο, και εδώ και πάνω από μια δεκαετία ταξιδεύει στην Αγγλία και την Ευρώπη, τραγουδώντας και παίζοντας αυθεντικά ακουστικά blues!

Συνδυάζοντας την ωμή δύναμη του Son House με τους υπνωτικούς ρυθμούς του Howlin' Wolf και τους βρυχηθμούς των παλιών blues shouters, οι συναυλίες του Tom ταξιδεύουν το κοινό σε ένα ταξίδι από το δέλτα του Μισσισσιππή στην ένταση του 21ου αιώνα. Παίρνοντας τη μουσική από το παρελθόν και μεταφέροντας την στο μέλλον, ο Tom Attah είναι η προσωπογραφία του σύγχρονου living bluesman, με δεκάδες ιστορίες να διηγηθεί και πάμπολλα τραγούδια να παίξει. Οι εμφανίσεις του Tom επί σκηνής είναι γεμάτες ενέργεια, χιούμορ και blues ιστορίες που όλοι αγαπούν να ακούν. Δυναμική, ροκ, heavy μα και ευαίσθητη η μουσική του Tom είναι η απόδειξη πως τα blues είναι ακόμη ζωντανά, χρωματίζοντας τα με τη folk παράδοση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συναισθηματική ωμότητα του Robert Johnson, η ποίηση του Seasick Steve και η βραχνή φωνή του Muddy Waters συναντιούνται στη μουσική του και υπόσχονται στους blues fans ένα αξέχαστο show στο Stage Volume 1!

http://www.tomattah.com/

John Crampton

Ο John Crampton, γεννημένος στο Λονδίνο, είναι ένας λευκός μπλούζμαν με μαύρη ψυχή. Αυτοδίδακτος μουσικός, παίζει national steel κιθάρα, μπάντζο και φυσαρμόνικα, με επιρροές από τους Howlin' Wolf, John Lee Hooker, Bukka White, John Hammond, Mississippi Fred Mc Dowell.
Η μουσική του είναι δυναμική με έντονη ρυθμική δράση και η σκηνική του παρουσία εξίσου εκρηκτική. Μια ολόκληρη μπάντα μόνος του στη σκηνή, κρατάει ο ίδιος το ρυθμό με το πόδι πάνω στο foot stomping box, ενώ παίζει κιθάρα και φυσαρμόνικα, και τραγουδάει με το πάθος και τη στόφα ενός αυθεντικού μπλούζμαν, προκαλώντας το θαυμασμό του ακροατηρίου του.

Δεν είναι υπερβολή αυτό που κάποιο κριτικοί γράφουν, ότι το συγκρότημα που θα εμφανιστεί μετά τον John Crampton, θα πρέπει να προσπαθήσει αρκετά για να απομακρύνει την επιρροή του στο ακροατήριο.

http://www.johncrampton.co.uk/

Blue Matter

Οι Blue Matter είναι ένα νέο σχήμα της Αθηναϊκής blues σκηνής με πλήρη αίσθηση της blues αισθητικής, που δημιουργήθηκε από τους ¶κη Κακαγή (κιθάρα, φωνή), Δημήτρη Μποσινάκο (τύμπανα) και Jim Σταρίδα (τρομπόνι).

Έντονο feeling, groovy και δυναμικό παίξιμο είναι τα κύρια στοιχεία του ήχου τους με επιρροές τόσο από παλιούς κλασικούς του είδους (BB King, Little Walter, Sonny Boy Williamson, Albert King, Junior Wells, Freddie King, Albert Collins etc.) όσο και από συγκροτήματα και καλλιτέχνες του σύγχρονου blues (Dereck Trucks, John Mayer, Warren Haynes, Tom Waits κ.α.).

Με covers αλλά και δικές τους μουσικές ιδέες πάνω στα ίδια μονοπάτια, οι Blue Matter πατάνε γερά στο παρελθόν και σηματοδοτούν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, ξεφεύγοντας από την κλασσική οργανική φόρμα και χρωματίζοντας το blues με ιδιαίτερη χροιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Daddy's Work Blues Band

Οι Daddy's Work Blues Band είναι μια blues - rock μπάντα με έδρα τα δυτικά προάστια της Αθήνας, που δραστηριοποιείται στη σκηνή από το 2009. Είναι οι: Θέμης Πολύζος στα ντράμς, Στάθης Ανέστης στο μπάσο, Δουλγερίδης Δημήτρης στην κιθάρα, Παχίδης Γιάννης στη φυσαρμόνικα και στα πλήκτρα ο Φάνης Θεοφίλου.
Με επιρροές από Paul Butterfield, Buddy Guy, Stevie Ray Vaughan, Gary Moore, Canned Heat, Eric Clapton, Lesli West, Jeff Beck, το ρεπερτόριο τους κινείται σε ένα φάσμα rock, funk και soul. Έχουν ανοίξει τις συναυλίες σχημάτων όπως οι Dr. Feelgood, Louisiana Red, Blues Wire, Ansley Lister δηλώνουν πως "είναι μεγάλη υπόθεση να γνωρίζεις ότι το blues είναι αυτό ακριβώς που νιώθεις και δεν είναι ανάγκη να μπαίνεις σε «καλούπια»... Εμείς ακολουθούμε μόνο την καρδιά μας"

https://www.facebook.com/pages/Daddys-Work-Blues-Band/134425046614412


Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Diz Watson

O Diz Watson, είναι ένας από τους καλύτερους πιανίστες στην ιστορία του rock and roll. Ένας από τους απόγονους της σκηνής της Νέας Ορλεάνης που αναμιγνύει εκρηκτικά τους Barrel House, Rhythm and Blues, Rock 'n' Roll και Boogie Woogie, με εμφανείς τις επιρροές στο παίξιμο του από τους blues δάσκαλους Fats Domino, Huey "Piano" Smith, Dr. John, James Booker και Professor Longhair.

Είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες του είδους του, με το σύνολο του μουσικού τύπου να υποκλίνεται στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Περιοδεύοντας ασταμάτητα σε Ευρώπη και Αμερική φημίζεται για τα εκπληκτικά του shows!

http://www.myspace.com/dizwatson

Blues Cargo

Οι Blues Cargo πήραν μορφή στην Αθήνα στα 1987 και άρχισαν να δουλεύουν συστηματικά πάνω στο ηλεκτρικό μπλουζ με διασκευές αλλά και δικά τους κομμάτια, για να αναγνωρισθούν σύντομα σαν μια από τις πιο σημαντικές
μπλουζ μπάντες της σκηνής. Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κάποιος ότι οι Blues Cargo βρίσκονται σήμερα πιο κοντά στον αυθεντικό ήχο του Σικάγο από αρκετές μπάντες που δραστηριοποιούνται στο ίδιο το Σικάγο.
Στην μακρόχρονη πορεία τους έχουν συνοδεύσει μουσικούς σαν τους Guitar Shorty, U.P Wilson, Louisiana Red, Lurrie Bell, Big Time Sarah, Eddie C. Campbell, Lefty Dizz, Angela Brown, Lovie Lee, Byther Smith, Jean Caroll, Maxine Howard, Blind Mississippi Morris, Sweet Betty, Jimmy Morello, και έχουν «ανοίξει» για τις συναυλίες των John Mayall Bluesbreakers, Nick Gravenites / John Cippolina Band, John Hammond, Fernest Arceneaux and The Thunders και Big Town Playboys.

http://www.bluescargo.gr/

Limpin Express

Αντρέας Καστανάκης – κιθάρα, φωνητικά, Βαγγέλης Κοτζάμπασης – τύμπανα, Χρήστος Τσιλιγιάννης – μπάσο, φωνητικά. Οι Limpin Express δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2011 με τρεις από τους πλέον δραστήριους μουσικούς της γενιάς τους. Έχοντας ατομικές συμμετοχές σε αρκετά από τα εγχώρια σχήματα και έχοντας συνεργαστεί με μουσικούς σε διάφορα στυλ, ξεκίνησαν το σχήμα σαν side project, για να παίξουν τα κομμάτια που αγαπούσαν και δεν έπαιζαν μέχρι τότε, ξεφεύγοντας από την τετριμμένη αντίληψη γύρω από το blues και το rock. Με βάση το blues και το rock περασμένων δεκαετιών, αλλά μέσα από ένα σύγχρονο βλέμμα οι Limpin Express κινούνται από τα blues του Delta, μέχρι την Ανατολική ακτή και από τον Wes Montgomery και τον Eric Dolphy έως τον Jimi Hendrix, τους Who, Humble Pie, και τους Allman Brothers, φτάνοντας σε τωρινούς όπως οι John Mayer, Philip Sayce, Doyle Bramhall και Jelly Cream.

http://blues.gr/profile/LimpinExpress

Blues Therapy Band

Αντώνης Πανόπουλος - τραγούδι, slide κιθάρα, Σπύρος Παρασκευόπουλος -τραγούδι, ρυθμική κιθάρα, Γιώργος Δεβετζίδης - τύμπανα, Μάριος Σκούδος - μπάσο, Γρηγόρης Έξαρχος - σαξόφωνο. Μουσικοί με πορεία πολλών χρόνων, αμετανόητοι εραστές των μπλουζ, οι Blues Therapy παίζουν κυρίως κλασσικό ηλεκτρικό Σικάγο μπλουζ της δεκαετίας του 50, ακολουθώντας πιστά την παράδοση του.

Πρόκειται για ένα ώριμο και έμπειρο σχήμα, με δεκατετράχρονη πορεία στην Αθηναϊκή σκηνή, που "θεραπεύουν" και "θεραπεύονται" μέσα από την απλότητα και την αμεσότητα του είδους.

Η Αθήνα λοιπόν και το Stage Volume 1 θα στεγάσουν το 1ο Βlues Festival που θα συμβεί στη χώρα μας.
Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Ιουλίου τα blues θα χρωματίσουν τα βράδια μας.

Τις ημέρες των συναυλιών θα λειτουργήσει η κινητή ανοιχτή οροφή του Stage Volume 1 χαρίζοντας σε όσους βρεθούν εκεί τη μοναδική θέα του Αθηναϊκού ουρανού!

Αll shades of Blues In Athens!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημεία προπώλησης:

Αθήνα

TicketHouse, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς),Τηλ.: 210 3608366
ReloadStores, Πανεπιστημίου 54, τηλ. 2103801464


Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.