E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πόσο επηρεάζει την Ελλάδα το διεθνές «ψηφιακό black out» – Τι προκάλεσε το «βραχυκύκλωμα»

Διευκρινίσεις από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Πόσο επηρεάζει την Ελλάδα το διεθνές «ψηφιακό black out» – Τι προκάλεσε το «βραχυκύκλωμα»
Freepik
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 19/7/2024 | 15:28

Σημειώνεται πως χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η αεροπορική κίνηση και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος

Προβλήματα σε πολλές χώρες προκαλεί το «ψηφιακό black out». Πάντως, «στην Ελλάδα είναι πολύ μεμονωμένα τα προβλήματα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως διευκρίνισε, στη χώρα μας η αναβάθμιση του επίμαχου λογισμικού θα γινόταν αργότερα, και γι’ αυτό δεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό τα συστήματαΣε ό,τι αφορά τους απλούς χρήστες των Windows, ο υπουργός διευκρίνισε ότι το λογισμικό ασφάλειας χρησιμοποιείται από μεγάλες επιχειρήσεις, και γι’ αυτό δεν θα τους επηρεάσει.

Ο κ. Παπαστεργίου έκανε λόγο για πρόβλημα σε ενημέρωση ασφαλείας που έριξε το σύστημα σε «ατέλειωτη λούπα».

Δεν νομίζω ότι το περιστατικό αυτό έχει σχέση με την επίθεση στο Κτηματολόγιο και για την επίθεση δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ακολουθείται πρωτόκολλο σταδιακής επαναφοράς του συνόλου του συστήματος, είναι εν εξελίξει η διαδικασία θα έχουμε επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο, διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται πως χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η αεροπορική κίνηση και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως ανέφερε πριν λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του τομέα επικοινωνίας του Αεροδρομίου, από το πρωί έχουν ακυρωθεί τρεις – εκ των συνολικά πέντε – πτήσεων προς ΗΠΑ και μικρός αριθμός προς ευρωπαϊκούς και άλλους προορισμούς, καθώς ορισμένα αεροδρόμια του εξωτερικού παραμένουν κλειστά εξαιτίας των παραπάνω προβλημάτων.

Αν και ορισμένες εκ των αεροπορικών εταιρειών έχουν εμφανίσει προβλήματα λειτουργίας στα πληροφοριακά τους συστήματα έχουν καταφύγει σε … παραδοσιακές μεθόδους Check In (χρήση καρτών κλπ). Τέλος, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, αν και είναι περιορισμένες, οι καθυστερήσεις υφίστανται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, «η AEGEAN ενημερώνει ότι, όπως αποτυπώνεται και σε δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, λόγω των προβλημάτων σε πάροχο συστήματος antivirus, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις αερομεταφορές παγκοσμίως, χωρίς όμως να έχει επηρεαστεί σημαντικά η δική μας επιχειρησιακή λειτουργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί σε όλη την παγκόσμια αλυσίδα και σε συστήματα υποστήριξης, έχουν επηρεαστεί ορισμένες υπηρεσίες του site μας, ενώ ενδέχεται να επηρεαστούν και πτήσεις μας από και προς αεροδρόμια, των οποίων η λειτουργία έχει επηρεασθεί.

Οι επιβάτες μας μπορούν να ενημερώνονται από όλα τα επίσημα κανάλια της εταιρείας», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Τι προκάλεσε το «βραχυκύκλωμα»

Εντωμεταξύ, ο ειδικός στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, Νταν Καρντ, δήλωσε στον βρετανικό Guardian ότι οι πολίτες «πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι» ενώ οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την παγκόσμια τεχνική βλάβη.

Η μεγάλη βλάβη μπορεί να έχει προκληθεί από ένα «σφάλμα σε μια τακτική ενημέρωση ασφαλείας», ανέφερε επίσης.

«Μοιάζει με σφάλμα σε μια τακτική ενημέρωση ασφαλείας, αντί για οποιαδήποτε μορφή υπερεπίθεσης στον κυβερνοχώρο, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί παγκόσμιες προκλήσεις, και είναι πιθανό να απαιτήσει μεγάλο αριθμό ατόμων να λάβουν διορθωτικά μέτρα.

Οι εταιρείες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι ομάδες πληροφορικής τους υποστηρίζονται καλά, καθώς θα μπορούσε να είναι ένα δύσκολο και πολύ αγχωτικό Σαββατοκύριακο για αυτές καθώς βοηθούν τους πελάτες τους», τόνισε.

Φωτογραφίες από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο στη Ρώμη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Tραμπ: Οι ΗΠΑ κερδίζουν από το πετρέλαιο, αλλά δεν θα αφήσω το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά

Ελλάδα Σήμερα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν μακράν τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως

Λαριτζανί: Αν ο Τραμπ κόψει το ρεύμα στο Ιράν σε μια ώρα, θα το κόψουμε σε όλη τη Μέση Ανατολή σε μισή

Ελλάδα Σήμερα

«Το σκοτάδι θα γινόταν μια κατάλληλη ευκαιρία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Αμερικανών στρατιωτών που διέφυγαν στην περιοχή»

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: «Θα γεμίσουμε τον Περσικό Κόλπο με το αίμα των εισβολέων» λέει το Ιράν

Ελλάδα Σήμερα

Η ένταση στον Περσικό Κόλπο αυξάνεται, με το Ιράν να απειλεί ανοιχτά τις ΗΠΑ για τα νησιά του

Κούρεψε τη 16χρονη κόρη της επειδή ήταν άτακτη: Στο αυτόφωρο 33χρονη μητέρα στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη και ο 19χρονος γιος της

Ελλάδα Σήμερα

Η 16χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τέθηκε σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης

Ισχυρός σεισμός στην Ευρυτανία

Ελλάδα Σήμερα

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα

Τουρκικό υπουργείο Αμυνας για Patriot στην Κάρπαθο: «Παράνομες ενέργειες, έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα»

Ελλάδα Σήμερα

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων με αφορμή την συστοιχία Patriot που έχει αναπτυχθεί στην Κάρπαθο, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε η Κύπρος

Γυναίκες στα χακί: Εθελοντική στράτευση για ηλικίες 20‑26 ετών, τα κριτήρια και οι παροχές

Ελλάδα Σήμερα

«Η ευθύνη για την πατρίδα αφορά όλους» είναι το μήνυμα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού - Έως τις 31 Μαρτίου οι αιτήσεις

Η Ελλάδα εξετάζει την απαγόρευση της μπούρκας – Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη

Ελλάδα Σήμερα

Στο τραπέζι η πιθανότητα ρύθμισης για τη μπούργκα και τη νικάμπ στην Ελλάδα

Μετρό: Κλείνει εκτάκτως στις 17:30 το απόγευμα ο σταθμός «Σύνταγμα»

Ελλάδα Σήμερα

Η ΕΛ.ΑΣ προχωρά στο κλείσιμο σταθμών του μετρό κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης.

Η Πιονγκγιάνγκ δημοσίευσε φωτογραφία που δείχνει την κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν να πυροβολεί με πιστόλι

Ελλάδα Σήμερα

«Καλλιεργούν την εικόνα μιας ισχυρής και επιβλητικής διαδόχου» λέει ειδικός

Ο σεφ του Noma της Κοπεγχάγης ζήτησε συγγνώμη και αποσύρεται μετά τις καταγγελίες

Ελλάδα Σήμερα

Kατηγορείται για χτυπήματα στους υπαλλήλους, ταπείνωση και απειλές για απέλαση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.