ADVERTISEMENT

Καιρός: Σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας από Τρίτη

Σε πολύ υψηλά επίπεδα προβλέπεται να ανέβει η θερμοκρασία και σήμερα Δευτέρα, ξεπερνώντας τοπικά τους 40 βαθμούς

Newsroom
2' χρόνος ανάγνωσης
Καιρός: Σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας από Τρίτη
ADVERTISEMENT

Οι συνθήκες καύσωνα ξεκίνησαν νωρίτερα φέτος, με τις υψηλές θερμοκρασίες να μας ταλαιπωρούν από τον Ιούνιο, και για παρατεταμένο διάστημα. Για 14η συνεχόμενη ημέρα, σήμερα στη χώρα καταγράφονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές να φτάνει τους 41 βαθμούς.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, σε πολύ υψηλά επίπεδα προβλέπεται να ανέβει η θερμοκρασία και σήμερα Δευτέρα, ξεπερνώντας τοπικά τους 40 βαθμούς.

ADVERTISEMENT

Ωστόσο, την Τρίτη μια διαταραχή από τα βορειοδυτικά θα φέρει ψυχρότερες αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας, αλλά και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας υποχώρηση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 36-38 βαθμών. Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί σταδιακά και τις επόμενες ημέρες, με τις μέγιστες τιμές την Παρασκευή και το Σάββατο στα επίπεδα των 34-36 βαθμών.

Σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι – απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί, έως 6 μποφόρ στα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 38 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 40-41 βαθμούς, με τις μεγαλύτερες τιμές να σημειώνονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, δηλαδή στις υπήνεμες περιοχές των δυτικών ανέμων.

ADVERTISEMENT

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 39 με 40 βαθμούς, λίγο χαμηλότερα θα διατηρηθεί στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 38 βαθμούς.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο