ADVERTISEMENT

Το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου ξεθάφτηκε στην Μποτσουάνα ‑ Πόσα καράτια «πιάνει»

Η πιο σημαντική ανακάλυψη διαμαντιού από το 1905 σε ορυχείο καναδικής εταιρείας

Από το NEWSROOM
1' χρόνος ανάγνωσης
Το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου ξεθάφτηκε στην Μποτσουάνα - Πόσα καράτια «πιάνει»
Monirul Bhuiyan/AFP
ADVERTISEMENT

Το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι όλων των εποχών – ένας ακατέργαστος πολύτιμος λίθος 2.492 καρατίων – ανακαλύφθηκε στη Μποτσουάνα σε ορυχείο που ανήκει στην καναδική εταιρεία Lucara Diamond.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Αυτό το πολύτιμο ορυτκό, το οποίο εντοπίστηκε στο ορυχείο Καρόβε στη βορειοανατολική Μποτσουάνα, τη μεγαλύτερη παραγωγό διαμαντιών στην Αφρική, είναι «ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί», υπογραμμίζει η εταιρεία Lucara, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ADVERTISEMENT

Όπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση της Μποτσουάνας, αλλά και πολλοί ειδικοί, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ποτέ βρεθεί στη γη.

Tο μεγαλύτερο εύρημα  ανακαλύφθηκε το 1905 στη Νότια Αφρική και πρόκειται για το διαμάντι Cullinan των 3.106 καρατίων. Εκείνο κόπηκε σε εννέα ξεχωριστές πέτρες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται στο British Crown Jewels.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο