ADVERTISEMENT

Ισπανία: Ντοματοπόλεμος στους δρόμους του Μπουνιόλ

Εντυπωσιακές εικόνες από την καθιερωμένη μάχη

Newsroom
1' χρόνος ανάγνωσης
Ισπανία: Ντοματοπόλεμος στους δρόμους του Μπουνιόλ
ADVERTISEMENT

Οι δρόμοι του Μπουνιόλ, στην ανατολική Ισπανία, βάφτηκαν κόκκινοι την Τετάρτη, καθώς χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες επιδόθηκαν σε ντοματοπόλεμο, εκτοξεύοντας υπερώριμες ντομάτες στο παραδοσιακό φεστιβάλ «Τοματίνα».

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Σχεδόν 22.000 άνθρωποι, ντυμένοι στα λευκά, συμμετείχαν σε αυτήν τη φρενίτιδα που πιάνει την πόλη κάθε χρόνο, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

ADVERTISEMENT

Επτά φορτηγά μοίρασαν 150 τόνους ντομάτες στους «μαχητές», πολλοί εκ των οποίων πήγαν στην περιοχή αυτή, κοντά στη Βαλένθια, ειδικά για το φεστιβάλ.

La Tomatina tiñe de rojo Buñol en una edición con 22.000 participantes de 28 paísesI MARCA
Η έναρξη της «μάχης» κηρύχθηκε μόλις ένας από τους συμμετέχοντες κατάφερε να ανέβει στο στύλο, που οι διοργανωτές είχαν πασαλείψει με σαπούνι και να αρπάξει το ζαμπόν που κρεμόταν από την κορυφή.

Οι συγκεκριμένες ντομάτες καλλιεργούνται ειδικά για το φεστιβάλ και είναι τόσο ώριμες που δεν θεωρούνται κατάλληλες για κατανάλωση. Οι επισκέπτες πληρώνουν 15 ευρώ για να συμμετέχουν.

Οι ξένοι πληρώνουν 15 ευρώ για να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ, ενώ για τους ντόπιους είναι δωρεάν.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο